Miten suhtautuisimme perussuomalaisiin?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 11

Elina Laavi on Setan varapuheenjohtaja ja hän oli itsekin vaaleissa ehdokkaana kokoomuksen listoilla. Tänään hän kommentoi vaalitulosta. Perussuomalaisten suuri voitto on hämmentänyt monia. Persujen vaaliohjelmassa sanotaan, että puolue ei kannata yleistä avioliittolakia eikä edes voimassaolevaa hedelmöityshoitolakia. Mutta Perussuomalaisten joukkue on hyvin hajallaan. Joukosta löytyy niitäkin, joille HLBTI-ihmisten oikeuksien puolustaminen on samaa kuin ylipäätään heikommassa asemassa olevien auttaminen.

Soini ei rehvastellut ennen vaaleja homokysymyksellä. Populistipuolue varmaan harkitusti pitää matalaa profiilia, koska suurin osa suomalaisista kannattaa yleistä avioliittolakia ja täyttä adoptio-oikeutta.

Nämä eivät olleet homovaalit. Räsäsen puolue menetti lähes 20% äänistään. Homovastaisuus ei tuonut lisää ääniä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Setan blogi on tässä

11 kommenttia

Elina Laavin kanssa olen pitkälti samaa mieltä. Vaalitulos on olemassa. Sen perusteella nyt jaetaan valiokunta- ja kohta ministeripaikkoja. Näistä lähtökohdista mennään seuraavat neljä vuotta.

Se, että KD:t menettivät noinkin paljon äänistä, oli hyvä osoitus heille ja muillekin, että Suomessa homokortilla ei ole syytä pelata enää. Soini hyvän pelisilmän omaavana tämän oivalsi ajoissa. KD:n vaalitulos kielii myös siitä, että vaikka julkinen mekkala on melkoinen, räyhäuskovaisia on kuitenkin suhteellisen vähän.

Laavi kehottaa ryhtymään hommiin. Juuri niin! Tasa-arvo on meidän hankittava aivan itse. Paikalleen jääminen valittamaan vaikkapa persujen voittoa, on hyödytöntä yhteisten asioiden kannalta. Oman potutuksen voisi purkaa tekemällä jotakin yhteishyödyllistä.

Kommenttia muokattu: 27.04.2011 klo 22:10
Puoluepolitiikkaan koskematta: saavutetut asiat tai koetut menetykset eivät aina ole ikuisia. Monessa asiassa "ihan hyvä vallitseva tilanne" voi nopeastikin heikentyä, jos ei olla tarkkaavaisia. Lakataan uimasta ja painutaan upoksiin.

Vastaavasti politiikassa harva asia on menetetty ikuisiksi ajoiksi. Tai noh, hallinto- ja kuntauudistuksen järkevöittämistä odotellessa en nyt pidättelisi hengitystäni.