• Rokkihomo

Epäilty

Kun poliisi pysäytti viime yönä n:ttä kertaa, kyse oli toki rutiinitoimenpiteestä, mutta:

Samalla kun pitää olla iloinen ettei poliiseilla ollut mitään oikeampia työtehtäviä tuollaisena rauhallisena
sunnuntain ja maanantain välisenä yönä,
kyse oli yhtä kaikki lähes turhasta manööverista.
(Saivat sen kenties raportteihinsa yön työtehtävistä? Hyvä sitten jos niin)

Koska kyseisen ammattikunnan kanssa on joskus ollut hyvin turhauttavaakin, olen,
ja viime yönäkin olin, valmiiksi ärtynyt; odotin ärtyneenä tikapuuhermostoista hi-das-ta asioiden etenemistä,
kun itsellä olisi selvät systeemit ja kiireenkin olo.
(Enkä ollut odotuksissani aivan väärässä.)

Ja kun pysäytetään, luodaan pintapuolinen yleinen silmäys minuun ja autoon, ja sitten tarvitaan
ajokortti
rekisteriote
ja puhallus,

niin minähän olen tuolloin potentiaalinen epäilty
ajokortiton ajaja
varastetulla autolla liikenteessä
ja rattijuoppo.

Ja kiitos ja ole hyvä eivät näemmä todellakaan kuulu näihin yöllisiin kohtaamisiin.

Periaatteessa kai pitää jaksaa tajuta että ymmärrettävää toimintaa.

Mutta turhauttavaa myös.

- - -

Lisäys pari päivää - ja yötä - myöhemmin:

Turhaa valitusta, myönnän.
Silti otan lieventäväksi asianhaaraksi sen että toisin kuin kenestäkään tuntemastani ihmisestä ympärilläni,
minun samalla autolla ajamisestani selvin päin voisi jostain arkistoista rakentaa hyvinkin kattavan dokumentin.
Tylsän, mutta useisiin kymmeniin lähteisiin pohjaavan.

Ajokortti, rekisteriote ja puhalluskoe kun on pyynnöstä suoritettu useita kymmeniä kertoja.
Useita kymmeniä.

(Verrattuna vaikka Pölhöön, jolla moinen on tullut kohdalle kuulemma yhden kerran ikinä,
tuo on omaa luokkaansa. Syynä on viimeaikojen yötyö-hanttihomma, mutta kumminkin.)

- - -

8 kommenttia

pelsepuuppi

10.8.2009 16:28

kyseinen ammattikunta kärsii must kans aika pahasta arvostuksen puutteesta. ihan vilpitömästi kun olin viel töissä keskustassa ja joka päivä samat spurgiut tappelee ni kans mietin et for real, onk toi duuni kans millast, ainoa mitä näet on se ihmisyyden kaikista alin ja surullisin puoli. eikä ne poliisitkaan varmaan koskaan suuria suosioita saa, kiitosta ja ole hyvää.

mul ei o koskaa ollu mitää issuei poliisn kanssa, sen verran kuitenki tiiän toiminnasta etten usko niitten sua pysäyttäneen just for fun et saadaan tylsä ilta katkastuu kivasti. niillä voi olla vaikka haku päällä.

Rokkihomo

10.8.2009 16:36

Hyvä pointti, hyvä pointti, toki.

Mulla näitä turhauttaviakin juttuja on kyllä riittänyt.
Lisäksi on ollut syytä toistuvasti sanoa tälle virkavallalle myös kiitos, että onhan näitä, puolia ja puolia.

Massa

10.8.2009 22:16

Täytyy kanssa muistaa että yksittäiset poliisit tulevat sieltä tavallisen kansan joukosta jolloin ihan samat ennakkoluulot ja asenteet ovat vallalla kuin muillakin duunareilla. Eli jos keskiverto pulliainen arvioi ihmisiä suhteellisen pintapuolisesti ulkoisen olemuksen ja habituksen perusteella niin ihan varmasti samaa tekee poliisisetäkin.

Kyllähän kyttäpuolella ihan selkeätä asennevammaakin löytyy. Hyvä esimerkki on kesäinen alkoholin nautiskeleminen. Siisti keski-ikäinen voi juoda kaljaa julkisella paikalla eikä ohi ajava poliisiauto puutu asiaan. Mutta jos kyseessä on nuori tai jotenkin epäsiistin oloinen yksilö niin ainakin meilläpäin kyttäauto pysähtyy ja sinivuokko tulee juttelemaan mukavia.

Nermal

10.8.2009 23:25

Kyllä poliisit normikansalaisia kohtaan sentään käyttäytyvät suhteellisen asiallisesti, vaikka eivät kohteliaita ehkä olekaan. Koska olen ollut paljon tekemisissä alkoholistien kanssa, olen nähnyt että suhtautuminen heihin ei ole aivan samanlaista. Jos kyseessä on sairas ihminen (alkoholismia sairastava), kohtelu saattaa olla hyvinkin paljon tylympää kuin terveen yksilön.

LNwCoB

11.8.2009 22:28

Se hyvä puoli meidän poliiseissa on, että harvemmin niiden tekemä tarkistuspysäytys päättyy siihen, että pysäytetty on ojanpohjalla ilman päätä, tai muuta vastaavaa... mutta varmasti silti kypsää tuokin. Eikä liiallinen humoorikaan välttämättä ole hyvä ko. tilanteessa, voi taasen herättää epäilyksiä.

pelsepuuppi

12.8.2009 20:30

mut on kerran varmaan vaan, tai pari kertaa, pysäytetty sillai randomisti ettei o ollu massatapahtumaa ja kaikki jonos puhaltaan. myönnän, eivät vaikuttaneet mitenkään siltä et olis tarvinnu huulta heittää. mut ei toisaalta liian v**siltakaan.

kun olin töissä tuossa keskustassa kävelykadulla soitin muutaman kerran poliisit hakemaan kadun miehet ja naiset muualle. ei sillä et olis haitannu mua se niitten keskinäinen tukustelu, eivät koskaan tulleet liikeeseen sisään tms. mut siin vaiheessa ku alkovat nyrkein tappelemaan ja ohikulkijoita huorittelemaan mulla tuli raja vastaan. mietin myös poliisin duunia siinä mielessä et joka päivä samat naamat, joka päivä sama show. ei sekään varmaan ihan suurinta kipinää työhön anna.

mopsi22

13.8.2009 12:27

Mut on pysäytetty pari kertaa puhallutettavaksi ja vissii kerran tai kaks on kysytty rekkaria. Aika semmosta asiallisen kuivaa. Päivää ovat sentään onnistuneet sanoon melkein aina. Viiminen tokas, että pian täytyy katsastaa, vaikka oli puol vuotta aikaa vielä. Senki se mutis pois päin kävellessään.

Mut en sit tiä. Ehkä iha hyvä, et tommosissa hommissa pitää vähän pokerinaamaaki, säilyy arvovaltaa. Samaa mä teen opena, ku haluu vähän näyttää mistä kana pissii.

Ei kyl oo auvosta poliisin duuni. Liian vähän arvostettu, mut sitte on seki, että ei ne kyllä aina tiedä, mitä lakeja yrittävät ylläpitää. Poliisin koulutukseen olis vähä enemmän lakitietoa ehkä hyvä sisällyttää. Toisaalta, ei se helppoo oo, ku niiltäkin karsitaan ja pitäis maailmaa pelastaa liian vähillä resursseilla.

Aboa

14.8.2009 10:15

Mua ei ole koskaan pysäytetty eikä ikinä puhallutettu. Nimim. Olenko liian kiltin näköinen?