• kesäpoika

Syntinen seksuaalisuus

Mulla on taas uusi teoria.. Tai oikeastaan se on vain hajanainen pätkä ajatusta, enkä oikein vielä tiedä, miten saisin sen parhaiten kerrottua. Näkökulmia on niin monia, että on vaikea päättää, mistä kulmasta lähteä liikkeelle tullakseen parhaiten ymmärretyksi.

Mä aloitan vaikka biologiasta. Eläimistä. Eläimistä, jotka lisääntyvät parittelemalla.

Mä en usko, että eläimet tietävät, miten ne lisääntyvät. Niillä on viettejä ja vaistoja ja hormoneja, jotka ohjaa niiden toimintaa sellaiseen suuntaan, mikä on lajin kannalta edullista, mutta eläin itse ei tiedä niin monimutkaisista prosesseista mitään. Se ei ajattele, se vain toimii tarpeidensa mukaan tietämättä miten ja miksi tarpeita syntyy. Toisinaan niitä ei kiinnosta paritella, mutta toisinaan siihen tulee tarve, ja silloin eläin toimii parhaansa mukaan päästäkseen tyydyttämään halunsa. Se ei tiedä millaisesta tarpeentyydytysmenetelmästä poikasia syntyy. Se toimii vain saadakseen seksiä. Jos menetelmä oli sopiva ja kumppani oikea, se saattaa saada jälkeläisiä.

Mä en epäile sitä, etteivätkö seksuaaliset tarpeet olisi syntyneet eri lajeihin siksi, että vahva tarve saada toteuttaa seksuaalisuuttaan turvaa lajin menestymisen. Mä en epäile sitäkään, etteikö nälän- ja janontunteet olisi olemassa turvaamassa yksilön selviytymistä. Sitä minä epäilen, ja vahvasti, että yksikään eläin parittelisi tietoisesti lisääntyäkseen tai että eläin söisi turvatakseen ravinteiden tarpeensa. Kyllä se syö vain siitä yksinkertaisesta syystä, että sillä on nälkä.

Jos ihminen olisi täysin luonnollinen, meillä asiat olisivat samoin. Mutta me emme ole enää luonnollisia, me tiedämme liikaa. Me tiedämme, miten lisääntyminen tapahtuu. Se on johtanut paljoon pahaan.

Olipa kerran Aatami ja Eeva ja salaisen tiedon omenapuu, josta ei saanut syödä. He söivät kuitenkin. Äkkiä seksuaalisuudesta oli tullut jotain likaista. Aatami ja Eeva joutuivat ulos paratiisista.

Jos ihmisellä ei olisi olemassa tietoa siitä, miten lisääntyminen tapahtuu, me kaikki olisimme samalla viivalla joutuen tunnustamaan sen tosiasian, että seksi on tarve, ja että sitä harrastellaan silkasta tarpeentyydyttämisen pakosta. Jos me emme tietäisi, miten ihminen lisääntyy, ei kukaan voisi piiloutua lisääntymisen tekopyhyyden taakse suojellen omaa oikeuttaan tarpeisiinsa ja tuomiten sen toisilta. Jos me emme tietäisi, miten ihminen lisääntyy, ei olisi vaikeita kysymyksiä masturboinnista, ehkäisystä, abortista, homoista ja homojen nautinnonhalun syntisyydestä.

Tarve seksuaalisuuteen voi olla olemassa lisääntymisen takia, mutta ei kukaan tahdo seksiä lisääntyäkseen. Ihminen tahtoo seksiä, koska tahtoo seksiä, ja lisääntyminen tapahtuu tarpeen sivutuotteena, jos hyvin käy. Niin se on tarkoitettu.

En osaa sanoa, onko homous virhe vai onko sillä jokin biologinen tarkoitus. Se ei oikeastaan ole edes tärkeä kysymys. Tärkeää on se, että homoutta ja homoja tarpeita todistettavasti on, eikä sitä voida ilmiönä kieltää. Ei ole tärkeää tietää miksi joidenkin suuntautuminen kohdistuu samaan ja toisten vastakkaiseen sukupuoleen, niin vain on. Se ei tee henkilön seksuaalisuudesta yhtään sen luonnollisempaa tai luonnottomampaa, koska seksuaalisuus on perustarve, selkeästi olemassa itsenäisenä ilmiönä riippumatta siitä, onko ihminen lisääntymiskykyinen vai ei.

"Silloin heidän silmänsä avautuivat, ja he huomasivat olevansa alasti. He sitoivat yhteen viikunanlehtiä ja kietoivat ne vyötärölleen./ Kun iltapäivä viileni, he kuulivat Jumalan kävelevän puutarhassa. Silloin mies ja nainen menivät Jumalaa piiloon puutarhan puiden sekaan. Herra Jumala huusi miestä ja kysyi: 'Missä sinä olet?' Mies vastasi: 'Minä kuulin sinun askeleesi puutarhassa. Minua pelotti, koska olen alasti ja siksi piilouduin.' Herra Jumala kysyi: 'Kuka sinulle kertoi, että olet alasti? Oletko syönyt siitä puusta, josta kielsin sinua syömästä?' "

Paratiisissa häpeää ja tuomitsevuutta tai seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden kontrollia ei ollut. Tarve kontrolloida syntyi perisynnin seurauksena. Eivätkö ahdasmieliset fundamentalistit ole lukeneet Raamattuaan alusta asti?

Tieto lisää tuskaa.

8 kommenttia

Druusi

6.8.2007 10:33

Joskus, tiedätkö, minua pelottaa lukea blogiasi. Osaat sanoat asiat sillä tavalla, kuin minä ajattelen! :o
Hyvä, että edes joku! :)

sleepygay

6.8.2007 21:39

Itse tykkään herkutella sillä, että homoja on siksi, että kaikki eivät tyydyttäisi himojaan heteroseksissä, jotta maailmaan ei kuitenkaan synnyt liikaa ihmisiä.

Mutta joskus bilsan tunnilla oli jotain siitä, että joskus ammoisina aikoina ihmisapinoiden keskuudessa homot oli "kotirouvina". Siis naaraat oli raskaana, homot hoiti pikkuapinoita ja heterot apinat teki naaraita raskaaksi ja hankki ruokaa. Jotenkin siten se meni.

audinkopoika

7.8.2007 02:44

Olen homo ja nautin siitä, hoitakoon muut lisääntymisvietillä suvunjatkamisen.. En ole kateellinen heille.
Ossoot kyl aika kivasti selvittää homojen olotilan ja oikeutuksen elämään ;)

kesäpoika

7.8.2007 11:24

Audinkopoika, etkö ymmärtänyt, mistä tekstini kertoi, vai olitko eri mieltä, kun puhut lisääntymisvietistä vaikka mun kirjoitukseni kertoi nimenomaan siitä, että kyseenalaistan sellaisen olemassaolon?

audinkopoika

8.8.2007 11:26

Toi piti olla "lisääntymisvietillä" lainausmerkillä. Minun virhe...
Olen samaa mieltä kanssasi suvunjatkamisesta.

cloudberry

11.8.2007 23:37

Tulin miettineeksi tuota seksuaalisuuden kiistatonta olemassaoloa ja sen rinnastamista nälkään ja muihin perustarpeisiin. En tiedä, miten seksuaalisuus tarpeena määritellään esim. psykologiassa, jos mietitään mikä on ihmiselle enemmän tai vähemmän merkittävä tarve ja miten ne priorisoidaan, mutta uskon, että ihmiselle se on yleensä aika iso tarve. Vaikka tätä tarvetta koitetaankin, ehkä kristinuskon yms. takia, kovasti rajoittaa ja peitellä... Ehkä tässä on eroa, minkä ikäisestä ihmisestä puhutaan - teineille aihepiiri lienee jotenkin sallitumpi, mutta aikuisen pitää osata jo hallita itseään...

Tulin ajatelleeksi (Da Vinci -koodia lukiessani), miten iso ja merkittävä juttu selibaattipäätöskin on. Kaiketi aika vaikea. Hurskaissa ääriuskonnollisissa piireissäkin seksuaalisuuteen kiinnitetään oikeastaan paljon huomiota, mutta negatiivista ja kitkevää. Onhan näistä eunukeista yms. myös kuultu. Kammottavaa...

Osaisiko joku kertoa, miksi Raamattua pidetään niin seksuaali-vastaisena? Onko se? Minä kun en oikeastaan tiedä. Onko enemmän kyse seksuaalisuuden rajaamisesta tiettyihin olosuhteisiin? Laulujen laulun tekstihän on aika eroottista ja romanttista...

martin

17.8.2007 00:10

Cloudberry!
Raamattu ei ole seksuaalivastainen. Kirjoissahan siellä kerrotaan todella paljon aiheesta - monesta näkökulmasta. Seksuaalisuus nähtäneen aika paljon vastuullisuuteen liittyvänä. Vapaasti toimiva vietti unohtaa vastuun - tässäkin suhteessa ei armoa rajata Jumalan ja lähimmäisten loukkaajien ulottumattomiin.

kesäpoika

17.8.2007 09:52

Niin, kyllä noihin kaikkiin aistinautintoihin taitaa päteä ne ihan samat ohjeet.. Syöminenkin on luonnollista ja mukavaa seurassa, tarpeellistakin, lisää yhteenkuuluvuutta, ylläpitää elämää, ehtoollinenkin asetettiin.. Silti mässäily on kuolemansynti. Ja tappaahan se, ei sitä voi kiistää, tappaa mielen ja ruumiin, eivät bulimikot ja sänkyihinsä sidotut sairaalloisen ylipainoiset voi hyvin.

Asiat kauniita luonnollisina, eikä luonnollisuuden raja kulje missään fyysisesti määriteltävässä kohdassa, vaan siinä, mitä ihmisen mielessä liikkuu hänen toimiessaan. Kun syöminen, juominen tai seksi muuttuu sairaalloiseksi, riippuvuudeksi, toisia tai itseä tuhoavaksi voimaksi, sen on jo annettu kasvaa väärän-jumalan asemaan. Siitä taas puhutaan jo kymmenessä käskyssä.

Raamatussa kaikki on yhtä ja samaa asiaa, toistettuna monin eri esimerkein, jotka kaikki ovat kytköksissä toisiinsa. Niin minä sitä ainakin luen. Yksittäisissä lauseissa piilee Suuria totuuksia, mutta vielä tärkeämpää on pyrkiä löytämään lauseita yhdistävä punainen lanka. Mä olen siinä ihan alussa, niin alussa, etten tiedä, voiko sitä vielä edes aluksi kutsua.

Kaikki on kuitenkin kamalan kiehtovaa ja viisasta.