• kesäpoika

Outo päivä

Ääh.

Tuli kurja olo.

Taidan elää aika suojattua elämää. Ei mun kaveripiireissä ole tapana nimitellä. En tiedä, pitäisikö siihen suhtautua niin kuin riitoihin yleensä, ohittaa hallitsemattomana, merkityksettömänä tunneryöppynä. Vai pitäisikö se ottaa vakavasti.

"Ylimielinen ja tärkeilevä pikkunilkki."

Pahinta on, että juuri siltä pelkään näyttäväni, vaikka en tarkoita. Ihan oikeasti ja syvästi en tarkoita.

Hän sanoo, ettei mun pitäisi loukkaantua tuosta, koska ei ylimielinen ole lainkaan pahinta, mitä musta ajatellaan. Hänellä on kavereita, jotka sanovat musta ja kirjoittelustani paljon raadollisempiakin kommentteja. Eräs niistä on "mustatuntuu minäminäminä näinseonoltavapiste" -blogi.

Ja mä olen hänestä kakaramainen, kiukutteleva dramaqueen, koska sanon, että tuollaisen kertominen loukkaa, enkä ohita sitä noin vain.

On tuo varmaan tottakin. Mä kirjoitan tosi usein, että "musta tuntuu". Minäminäminä. Tietenkin mun päiväkirjani on subjektiivinen. Näin sen on oltava piste. Niin, kyllä mä teen päätelmiä. Se on vähän niinkuin koko kirjoituksen idea aika monessa tapauksessa.

Oikeastaan en tiedä, mitä muuta blogin pitäisi olla kuin mustatuntuu-minäminäminä-ja lopputulospäätelmäpiste. Mitä muiden blogit ovat?

Rakas on ollut koko päivän jossain ja mä puuhannut omiani, miettinyt tätä, vääntänyt kääntänyt ja ollut surullinen ja ihmeissäni. Sitten se on siinä ja se on lämmin.

Kaikki kuittautuu pois. Mä oon niin kiitollinen rakkaan kyvystä olla läsnä.

7 kommenttia

audinkopoika

5.6.2008 00:12

Tuohon sanoisin: ETKÄ oo. Pidän sinua ja blogiasi ihanana, jos on myös pohdiskelevaa tekstii paljon.
*halitsuu* sinnuu :)

arosusi

5.6.2008 09:30

Jos blogisi ärsyttää, niin miksi sitten lukevat? Kuulostaa kateelliselta tyypiltä.

Vastakommenttina, että blogisi tuottaa minulle usein iloa, ja pidän niistäkin kirjoituksista, joista en ole samaa mieltä.

Druusi

5.6.2008 10:04

Tietenkään en _ihmisenä_ tunne sua, mutta ainakin blogin perusteella et kyllä kuulosta "ylimieliseltä ja tärkeilevältä pikkunilkiltä" vaan ennemminkin ihastuttavan ajattelevalta henkilöltä :)

Ja mitä muuta kuin subjektiivisia asioita päiväkirjaan voi kirjoittaa? Pitäisikö sen olla objektiivinen kertomus päivän tapahtumista, jolloin se ei olisi enää edes henkilökohtainen? :P

Mary Bell

5.6.2008 13:44

Tetysti blogi on omaa ajatusta, omaa maailmaa. Mutta se on myös julkinen. Laittamalla ajatuksensa julkisiksi vieläpä mahdollisuudella kommentointiin pitää myös varautua siihen, että kommentteja saattaa tulla. Eikä pelkästään positiivisia. Mutta tässä vaiheessa pitää olla avoin keskustelulle, mielipiteiden vaihtoon.

"Ylimielinen ja tärkeilevä pikkunilkki" ei ole kauniisti sanottu. Mutta oliko tämä lainus sanasta sanaan oikein, tai onko mahdollista että mielipaha on värittänyt ajatustenvaihtoa?

Sitä tosin en ymmärrä miten on osoitus kateellisuudesta, ettei pidä jostain tai on eri mieltä..

arosusi

5.6.2008 18:26

Mary Bellin kommentti kateudesta varmaan viittasi minun kommenttiini. Se nyt syntyi vaan siitä, kun pohdin motivaatiota sanoa ilkeyksiä toisen blogista, ja ensimmäisenä tuli mieleen tuo kateus. Loppujenlopuksi mitään järkevää syytähän ei varmaan ole, miksi kertoisi tutulle/kaverille ajattelevansa hänen bloginsa olevan itsekeskeinen tai ylimielinen ja tärkeilevä. Ja kesäpoika usein kirjoittaa kivoista asioista, joita moni ei saa kokea omassa elämässään, eli siksi varmaan kateellisiakin voi olla...

Eihän tuollaista nyt voi pitää minään keskustelunaloituksena!? Anonyyminä tuollaisiin kommentteihin ehkä pitää varautua, mutta ei kai nyt oikean elämän tutuilta?

cloudberry

5.6.2008 20:53

Hmm... Kuulostaa aika omituisilta sanavalinnoilta nuo saamasi palautteen sanat. Etenkin "pikkunilkki", jota en edes ymmärrä... Miksi joku sanoi niin? Minusta tuollaisen palautteen antaminen ja suoranainen pahan puhuminen, etenkin noin suoraan toiselle, ilman motiivia (voiko tuo muka olla ns. rakentavaa palautetta?), on huonoa käytöstä ja turhaa, ja jolla voi todennäköisesti vain tuottaa tarpeetonta mielipahaa toiselle.

Mutta lohduttaakseni sinua muistutan, että minusta on yleensä ihanaa lukea kuulumisiasi, mutta etenkin pohdintojasi, ja tuntea niistä välittyvä viisaus, humaanius ja huumori! Kiitos kun kirjoitat! On ihanaa saada kuulla, miltä maailma näyttää kesäpojan silmin(=

kesäpoika

5.6.2008 21:35

Mun tarkoitukseni ei ollut palata enää tähän aiheeseen. Tarkoitus oli kertoa kuulumiset, ei tehdä riidasta julkista. Ihan niin kuin ennenkin oon kertonut, kun oon riitautunut jonkun kanssa.

Nyt hän pyysi itse, että mä laittaisin loukkaukset sisältävät lauseet näytille kokonaan, jotta muutkin näkevät mun ylireagoineen, kun sanon hänen loukanneen minua. Lupasin sen tehdä. Olkaa hyvä.

"..kuule poikaseni, minulla ei ole mielipidettä sinusta. minulla on kirjoitustesi antama kuva sinusta, joka vaikuttaa aikalailla ylimieliseltä ja tärkeilevältä pikkunilkiltä näiden viimeisten kirjoitustesi perusteella. en pidä tyylistäsi kirjoittaa, mutta.."

"..noin "herkälle" pojalle ei oikeastaan voi muuta suositella kuin sitä, ettei ota vastaan mitään kommentteja. blogisi on saanut tuntemiltani ihmisiltä paljon raadollisempiakin kommentteja, kuin "ylimieliseltä vaikuttava". eräs niistä on "mustatuntuu minäminäminäminä näinseonoltavapiste" -blogi.."

Ei mulla ole omasta puolestani mitään lisättävää. Näen nuo edelleen alentuvina ja turhaa ilkeilyä sisältävinä kommentteina.

Kiitos kaikill lämpimistä sanoista! Kommentteja toivon kirjoituksiin kuten ennenkin, niitäkin, joissa ollaan eri mieltä. Ne olivat vain nämä henkilökohtaisuudet, joista en pitänyt.

Se siitä, life goes on.