• millikan

Vaiheet

Tyypillinen nuha etenee jotakuinkin seuraavasti:

1. Herään aikaisin aamulla siihen että kurkku on kipeä. Tästä vaiheesta voi vielä kääntyä parempaan, mutta on paras varautua siihen että nuha on tulossa.

2. Seuraavana päivänä nenä alkaa tukkeutua, ja illalla on noussut kuume. Olo on yleisesti kurja. Kunnollisia yöunia on turha odottaa, jos olen kotona niin nukun parin tunnin jaksoja pitkin päivää ja niiskutan. Ja juon paljon kahvia, teetä, kuumaa mehua yms. Tämä vaihe kestää pari päivää.
Cabaret Voltairen musiikkivideot toimivat parhaiten kun niitä katsoo väsyneenä ja kuumeisena.

3. Kuume hellittää, nenä valuu yhä, jopa enemmän kuin aiemmin. Illalla saattaa olla vielä hetkittäisiä kuumeiluja mutta pahin on ohi. Tämä kestää päivän tai kaksi.

4. Yskimistä seuraavat pari viikkoa. Kuulostaa muiden korvissa pahemmalta kuin mitä oikeasti on.

Tällä hetkellä olen vaiheessa kolme.

3 kommenttia

Rokkihomo

17.12.2007 17:58

Mulla tuo kohta kolme saattaa kestää oman tyhmyyden vuoksi kauemmin:
Kun aamulla voi tuntea itsensä "melkein terveeksi" ja lopettaa lepäilyn - ja sitten se iskee takaisin illalla, ja jatkuu taas pari päivää lisää...

Ja nelosvaihe: toivottavasti et tupakoi. Parin viikon yskimisen aikana ympäröivä maailma taivastelee toisen polttamista yhtenään.

Splenetic

17.12.2007 23:52

Voi toista... yritä parantua!

millikan

18.12.2007 14:51

En tupakoi, joten siitä ei tarvitse kuulla, vaikka satunnaiset vastaantulijat voivatkin kuvitella että on palanut pari askia päivässä viimeiset parikymmentä vuotta...