• millikan

"Sunday drivers! It's only Saturday!"

Yksi parhaista ja ehdottomasti tärkein tämän blogin kirjoittajan elinaikana tehdyistä elokuvista on saanut ansaitun DVD-uudelleenjulkaisun, aihetta on siis juhlaan!

Puhun nyt tietysti Spice World -elokuvasta. Harvassa ovat leffat jotka kykenevät vangitsemaan zeitgeistin yhtä tehokkaasti ollen samalla universaalisti relevantti. Erityisesti suosittelen filmiä jokaiselle uudelle tähtöselle joka haluaa tehdä aivottoman pop-elokuvan jonka tärkein funktio on esitellä tähtöstä: näin se pitää tehdä.

Samaan tapaan kuin tämän vuoden toinen elokuvahelmi, 300, Spice World ottaa ei-kovin-arvostetun genren ja toteuttaa sen puhtaudella ja visiolla johon kukaan ei aiemmin ole kyennyt ja tuskin kykenee jatkossakaan.

2 kommenttia

Splenetic

21.12.2007 14:23

=D

Ja olihan Spice Worldissä vielä se pakollinen "ystävyys voittaa kaikki esteet ja on tärkeintä maailmassa" Cosmo Girl -tyyppinen asennekin tietysti mukana.

millikan

22.12.2007 15:24

Niinpä.
Oikeasti, siinä elokuvassa on tiivistettynä koko 1900-luvun loppupuoli, niin hyvässä kuin pahassakin.

Minua on aina kiehtonut ihmisen abstraktointi, ja tämä on malliesimerkki siitä, henkilöt rajautuvat tiukoiksi karikatyyreiksi. Roger Mooren nihilistisestä Jumala-roolista riittää pohdittavaa vaikka kuinka pitkään ja loppupuolen Jorge Luis Borges -henkinen bussilla-läpi-Lontoon-kuvaus on vaikuttava. Spice World on huikean monitasoinen elokuva joka liukkaasti väistää kaikkia määrittely-yrityksiä.