• millikan

Salanimiä

Tuolla Varapygmi (http://varapygmi.blogspot.com/) kyseli näistä nimimerkeistä ja niiden synnystä...

Olen tuolla tainnut jossain kaukana kirjoittaakin jo jotain, mutta palataan aiheeseen:
Millikan tulee fyysikko Robert Millikanilta, joka kokeellisesti mittasi elektronin varauksen (ja sai Nobelin vuonna joku). Jossain vaiheessa kun kehitin yhteen roolipeliin hahmoa niin nappasin nimen selaamalla jotain fysiikan oppikirjaa etsiskellen hyvänkuuloisia nimiä...ja gnome cleric Millikan oli sen verran hauska hahmo että koki myöhempiä heräämisiä paikassa jos toisessakin, ja nimeä tulee sitten käytettyä nimimerkkinä myös siellä täällä, mm. täällä.
Aika ajoin tutut jotka tämän nimimerkin tuntevat tulevat sitten kommentoimaan että "tiesitkö että on sellainen tiedemies kuin Robert Millikan?" Samoin nimi on bongattu X-Filesin lopputeksteistä, oliko se nyt casting josta Rick Millikan huolehti...

Blogin nimi Half Machine Lip Moves on amerikkalaisen Chrome-yhtyeen levystä, levy on hieno sekoitus industrialia ja stoner-rockia ja nimi oli sopivan nonsense ja monimerkityksellinen otsikoksi.

Muiden ihmisten blogeja olen päätynyt kommentoimaan lähinnä nimellä hdcanis, joka on johdannainen vanhemmasta nimimerkistä (joka sekin on siellä täällä käytössä). Aikoinaan olin kirjoitellut Kirkko ja Kaupunki -lehden lukijapalstalle kaikenlaista kommentointia, joista osa jopa julkaistiin (vaikka en minkään kristillisen kirkon jäsen olekaan ollut pitkään aikaan, niin kämppisten K&K:ia luin aina kiinnostuneena). Lehdessä oli myös pakinoitsija Kerettiläinen, joka joku kerta pohdiskeli että kirkon pitäisi palkata joukko räksyttäjiä jotka kritisoisivat työn puolesta toimintaa kertoen milloin mennään metsään, tästä kirjoituksesta sitten nappasin käyttöön nimimerkin Domini Canes tai Domini Canis (latinani horjuu, mutta canes on käsittääkseni monikkomuoto) eli Herran koira...kyseessä on myös pilkkanimitys dominikaani-munkeille.
Aluksi tuolla nimellä tuli kirjoitettua lähinnä juuri reippaan provosoivia mielipidekirjoituksia, erityisesti uskonnosta ja kirkosta, sittemmin on laannuttu ja samalla alettu käyttämään sitä muidenkin asioiden parissa...
No sitten jokin aika sitten kun bloggaus alkoi kiinnostaa niin tein ensin varsin lyhytikäisen (vain parin kolmen merkinnän mittaisen) blogin nimellä Homo Domini Canis (niin, jos ette jo tienneet niin minua viehättävät hämärät ja monimerkitykselliset nimet, ja tuo sattui huvittamaan), joka lyheni sitten hdcanikseksi. Ja sitten pian lähden raapustamaan tätä blogia.

Pitkiä selostuksia vitseistä jotka luultavasti huvittavat vain minua :)

Täältä olen jo joitain selostuksia kuullut, mutta vielä on mysteerejä...mistä tulee Splenetic? Druusi? Coco? Rain?

5 kommenttia

Roope2

10.8.2007 12:50

Samaa olen itsekin pohtinut usein. Sinun nimilläsi on varsin hauskat polut.

Omassa nimimerkissäni Roope tulee etunimestäni väännetystä lapsuuteni aikaisesta lempinimestäni, jota taitaa enää käyttää vain isäni. Kakkonen tulee siitä, kun toisaalla yritin kirjautua pelkkänä Roopena, mutta se oli jo varattu ja lisäsin kakkosen erottajaksi, ja sitten kun tänne kirjauduin kakkonen lipsahti mukaan.

Kulissin takaa tulee taas siitä, kun kurkistelen sateenkaarta moitteettoman ja puleeratun heterokulissin takaa.

audinkopoika

10.8.2007 15:29

Audinkopoika kuvastaa taas positiivisuutta elämään, onhan aurinko energian lähde.
d kirjain tarkoituksella kirjoitettu r sijasta, joka ilmentää myös elämän huumoria, sekä hämäläisten d ja r lausumista sekasin ;)

millikan

10.8.2007 15:47

Hehee, pohdinkin että oliko se audinko vain typo joka oli merkillisesti jäänyt elämään...

Noita numeroiden tai muiden liitteiden vaeltamista palstalta toiselle, sillä perusteella että yhdessä paikassa se "oma nimi" oli jo käytössä, olen kuullut muuallakin...eihän siinä omalla tavallaan mitään järkeä ole mutta niin sitä vain tapahtuu.

Splenetic

11.8.2007 00:14

Aha! Hoksasin Rick Millikanin itsekin X-Filesien lopputeksteistä. Samainen heppu vastaa muuten myös mm. Bonesin roolituksesta.

Latinasi ei horju: Grammatica parvan suosiollisella avustuksella voin kertoa, että canis (joka muuten kuuluu kolmanteen deklinaatioon) on yksikkö- ja canes monikkomuoto.

---

OED:
splenetic (adj.): "3. Having an irritably morose or peevish disposition or temperament; given or liable to fits of angry impatience or irritability; ill-humoured, testy, irascible. (Freq. in the 18th c.)" Koska tuo kuvaa luonnettani etenkin huonoina päivinä erinomaisesti, otin sen nimimerkikseni. Huomautettakoon myös, ettei pernassani ole tietääkseni mitään vikaa.

Blogini nimi tulee pelisarjasta Silent Hill. Näiden pelien (ja niihin perustuvan leffan), erityisesti ensimmäisen pelin, mukaan "Otherworld" on hyvin pahoin kohdellun pikkutytön, Alessa Gillespien, mielikuvituksen tuote joka on saanut fyysisen muodon. Tähän veriseen ja mätänevään kauhumaailmaan pelaaja ajoittain joutuu astumaan, vain kohdatakseen lauman mitä irvokkaimpia muotopuolia ihmishahmoja ja eläimiä (en sitten kopioinut tätä tekstiä miltään markkinointisivustolta, pidän niistä peleistä oikeasti). Muutin kirjoitusasua hitusen erilaiseksi; eihän sitä sovi mennä plagioimaan noin hienosti toteutettua pelisarjaa. Sitä paitsi sisältö eroaa himpun verran Alessan maailmasta.

Että se niistä mysteereistä sitten.

coco

15.8.2007 15:30

Sain nimen Coco 35 vuotta takaisin kun olin tyossa Chanel firmassa opiskeluaikoina. Miss Chanel kuoli aikaisin 70 luvulla. Nain hanesta tehdyn show jossa Catherine Hebrun oli paaosassa. Ihan kuin coco mutta englannin kielella.