• millikan

Vapaamuurarit ja Siionin vanhimmat

Tänä aamuna tuli kierreltyä Sant Antonin torilla jossa joka sunnuntai on myynnissä vanhoja kirjoja, lehtiä, kortteja yms tavaraa...en ostanut mitään mutta kiinnitin huomiota siihen että onpas paljon julkaistu kirjoja salaliitoista, vapaamuurarien touhuista yms. Ne Umberto Econ Foucaultin heilurin jutut siitä kuinka markkinat täyttyvät tuollaisella tavaralla ihmetytti aikoinaan, että ei niitä kirjoja nyt niin paljon ole julkaistu, mutta nyt huomasin että on. Tai ehkä se on enemmän välimerellinen juttu.
Houkutti myos vastaantullut uusintapainos Siionin Vanhimpien kokouspoytäkirjoista. Kyseessähän on tunnettu väärennos (kirjoittaja oli tsaarin salaisen poliisin väkeä), ja antisemitismin perusteoksena epäilemättä kyseenalainen loyto kirjahyllystä, mutta silti...

Sivuhuomautuksena mihinkään liittymättä, mutta että saadaan oikein paljon paikallisväriä tähän merkintään: FC Barcelonan nimikkocava ei ole kauhean hyvää. Tämä epäilemättä ei ole kauhean yllättävää, ja kysymyksenne kuka ylipäänsä haluaisi ostaa ja juoda FC Barcelona -cavaa tunnustetaan oikeutetuiksi, mutta nyt on testattu.

3 kommenttia

Splenetic

30.11.2008 20:57

No ei se välttämättä ihan välimerellinen juttu ole. Suomalaisesta löytyy kertakierroksella jotakuinkin puolensataa nimikettä vapaamurareista, Opus Deistä, Temppeliherroista ym. salaliitoista ja keski-ikäisten miesten iltapäiväkerhoista. Tästä saanee syyttää Dan Brownia aika pitkälti. No, kaipa popularisoitu lähestymistapa on parempi kuin ei mitään.

millikan

2.12.2008 10:42

Jooh, Brown on tosiaan nostanut nuo asiat pinnalle...tosin nuo nimikkeet mitä katselin nyt olivat pääsääntoisesti muutamia vuosia vanhempia ja edeltäneet Da Vinci koodia (joskin siihen liittyvää materiaalia kyllä näkyi myos runsaasti...)

Rokkihomo

6.12.2008 08:13

On ollut "in" jo pidempäänkin.

...Ja kai ostit Siionin vanhimpien kootut vedätykset -?! Mä haluun kans kirjatoreille... Kunhan saan pykättyä kasaan kirjahyllyt.