• millikan

...or perhaps a shadow of a rose...

Pearls Before Swine on yhtye (taino, "yhtye"...Tom Rapp ja ketä studiomuusikoita nyt on paikalle sattunut) jonka nimi on ironisen enteellinen: kaunista musiikkia joka on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota.

Rapp tulee 60-luvun lopun folk-psykedelia-piireistä joskin ujutti tuotantoonsa enemmän sävyjä keskiaikaisesta mystiikasta kuin aikalaisensa...minkä lisäksi toki osasi tehdä todella hienoja pop-kappaleita. Pari ensimmäistä levyä julkaisi legendaarinen hippihörhö-yhtiö ESP, viisi seuraavaa levyä tehtiin varsin kovassa vauhdissa isommalle Repriselle ja näiden jälkeen vielä pari levyä joita valitettavasti en ole päässyt kuulemaan.

Viime päivinä kovassa kuuntelussa on ollut toinen Reprise-levy, Use of Ashes, melankolista bedsitter-musiikkia höystettynä jousilla ja puupuhaltimilla. Tuolla aikaisemmin jo mainitsin Rocket Manin, Ray Bradburyn novelliin perustuvan kappaleen astronautin perheestä joka aika nähdessään tähdenlennon pohtii josko se on palava avaruusalus sisällään perheen isä...
Levyltä löytyy myös joukko muita helmiä, Jeweler, Song About A Rose, Riegal...Use of Ashes on lähes täydellinen pop-levy.