• millikan

Maailman kaunein napa

Brian Eno ja Peter Schmidt kehittivät aikoinaan Oblique Strategies -korttipakan jossa kortteihin oli painettu sekalaisia suht yleispäteviä ohjeita, ja pulmatilanteissa napattiin satunnainen kortti ja noudatettiin ohjeita. Satunnaismetodilla pyrittiin rikkomaan umpikujat, joihin suoraviivaisen rationaalinen ajattelu oli johdattanut.

http://en.wikipedia.org/wiki/Oblique_Strategies
http://www.joshharrison.net/oblique-strategies/

Samanlaisella periaatteella sanotaan myös I Ching -menetelmän toimivan, se kysyminen on tärkeä osa ja vastaus ei tule kirjasta, mutta se kirjan antama kommentti auttaa löytämään sen "oikean" vastauksen.

Tämä näin skeptikko-esittelynä sille että laadin harrastuneisuuden vuoksi tähtikarttani ja tulkitsin sitä astrologian oppien mukaan...ei niinkään sen vuoksi että uskoisin sillä olevan mitään merkitystä että Mars on yhdeksännessä huoneessa Vaa'an merkissä, vaan ennemminkin jotta tulisin pohtineeksi onko Marsin sijaintiin kuuluvilla ominaisuuksilla kosketuspohjaa minuun, olenko minä tyypillinen Mars-yhdeksännessä-huoneessa-ihminen.

Todettakoon, että tähtikarttani mukaan minulla on taipumuksia runsaaseen itsekontemplaatioon erikoisillakin menetelmillä, eli jossain määrin itsensä täyttävää ennustusta tuo...
Samalla tulee tietysti myös kysyttyä kysymyksiä joita ei tulisi normaalisti ajatelleeksi (mitä minä haluan ystävistäni?)

Todettakoon myös, että mm. spåralogia soveltuisi tähän ihan yhtä hyvin, se ei ole vain niin hyvin dokumentoitu menetelmä kuin astrologia :P
Ja että iltapäivälehtien yms. horoskoopit sopivat hyvin tuollaiseen Oblique Strategies -käyttöön; ne eivät perustu mihinkään muuhun kuin satunnaisuuteen, ja niinpä ne ovat hyvä tapa ravistella silloin tällöin ajattelua uusille urille.

Saatan myöhemmin pistää tänne parhaita paloja niistä tulkinnoista :)