• millikan

Muuten on todettava että mielipiteeni Barcelonasta laski aika tasaisesti täällä ollessa, eli ihan mielelläni tartuin tilaisuuteen kun Suomessa alkoi uusi projekti.

Joitain asioita olenkin jo maininnut aiemmissa merkinnoissä, mutta vielä kerran tunteella: Barcelona on ylihinnoiteltu turistiloukku jossa on suht tylsä kulttuuriskene, yoelämä on lähinnä pettymys ja paikalliset ovat eristäytyviä.
En tiedä tuosta jälkimmäisestä onko se pelkästään barcelonalaisten ominaisuus johtuen tuosta turistiloukku-luonteesta, paikalliset eivät ole halukkaita olemaan missään yhteydessä meidän guirien näkoisten kanssa (paremmat kaverit täältä loytyy muista ulkkareista) vai onko se koko Espanjan ominaisuus...joskin olen huomioinut tuota samaa myos italialaisten ja ranskalaisten kohdalla joten epäilen että muualla Espanjassa ovat samanlaisia.
Parhaat espanjalaiset kaverit sain silloin kun asuin Saksassa, omassa maassaan asuvat espanjalaiset ovat omissa porukoissaan joihin ei ole pääsyä.

Kulttuurielämästä, voi verrata vaikka noita konserttiraportointejani tässä blogissa. Edellisen vuoden aikana Karlsruhessa (asukasluku 1/10 BCN:sta) kävin noin parissakymmenessä konsertissa, täällä vuoden aikana nollassa (jos ei tyopaikan harrastelijabändiä lasketa). Mitä konsertteja täältä loytyy on noita Madonna-Radiohead-Metallica-Bruce Springsteen -tasoa jossa lipun hinnat ovat sadan euron kieppeillä, ja pienemmissäkin klubeissa yleensä tunnistan esiintyjät ainakin nimeltä ja lippujen hinnat reilu parikymppiä. Sinänsä outoa, että kaupungista ja sen liepeiltä loytyy ihan vakuuttava joukko hyviä ei niin kauhean isoja ja kuuluisia bändejä, missä ihmeessä ne sitten keikkailevat? (Relk, Clacsons, Mishima, Manel, La Casa Azul, Soberanos jne.)

Ja yoelämä tosiaan...täällä on pieni osa ihmisiä jotka tanssivat hyvin, ja sitten ne kaikki loput jotka katselevat sitä pientä osaa mutta eivät tanssi itse. Diskojen omistajat haluavat tietysti paljon sisäänpääsytuloja joten paikat sitten tupataan täyteen ihmisiä, lopputuloksen muistuttaessa lähinnä maanantai-aamun metroa jossa soi musiikki kovalla. Ja kuten aiemmin mainittu, ei niiden muiden kanssa siellä myoskään juuri pysty juttelemaan...
Arena VIP perjantai-iltana ei ole läpeensä paska, ja Metro jos sattuu saamaan jostain ilmaislipun (ei ole kuitenkaan täyden 15 euron sisäänpääsymaksun arvoinen, lähimainkaan).

Jos nyt hyviä juttuja pitää mainita niin totean maisemien olevan kauniita ja hyvää ruokaa loytyy. Barcelona on kiva kaupunki käydä mutta en voi kuitenkaan suositella täällä asumista.