• millikan

Muutto käynnissä pikkuhiljaa...minulla on molemmat asunnot käytossä reilun viikon, ja huonekaluja ja muuta isompaa ei liikutella, joten kanniskelen itsekseni tavaroita. Rinkka täyteen ja menoksi.

En siis kohta enää asu alueella josta Jean Genet kirjoitti omaelämäkertaa (vaikka toki kaikki haluaisivat asua Genetin kirjassa, vai...?). Ja Raquel Mellerin patsastakaan en näe enää joka päivä (lisää aiheesta "kuka helvetti on Raquel Meller" tulossa joku päivä).

6 kommenttia

Splenetic

1.9.2008 17:03

Lopputulos Wikipediasta käyttäen Serranon perheestä opittua espanjaa: jonkin sortin taiteilija ja espanjalainen iskelmälaulaja?

millikan

2.9.2008 16:24

Jeps, kuplettilaulun uranuurtaja ja yksi 1910-1920-lukujen suurimmista kansainvälisistä musiikkitähdistä, ja tosiaan niin merkittävä henkilo että on saanut patsaan ja aukion Barcelonaan (ja aika keskeiselle paikalle vielä).

Ja toisaalta jälkipolvien hyvin tehokkaasti unohtama tähti, jonka tekemiä levytyksiä on taas alkanut CD-aikakaudella saamaan, sen sijaan leffansa odottavat yhä restaurointia...

Splenetic

3.9.2008 12:58

Kupletti on joko hyvin suosittua Espanjassa tai... voitteko kuvitella vaikka Kari Tapion patsaan keskelle Helsinkiä Marskien ja muiden joukkoon? ;)

millikan

4.9.2008 14:53

Olisi siinä huvittavaa, toisaalta onhan meillä mm. Paavo Nurmi ja pari muutakin urheilijaa...että joku voi jossian vaiheessa ihmetellä että kuka helvetti on Gunnar Bärlund (nyrkkeilijä jonka patsas on lähellä Paavalinkirkkoa).

Rokkihomo

5.9.2008 17:59

Mutta... terveisiä vaikkapa mummoltani: Kuka helvetti on Jean Genet?

millikan

5.9.2008 21:29

Suoraan oletan että Ranneliikkeessä kuuluu tietää Jean Genet :)
Kirjoihin kuuluu mm. Querelle ja Kukkien Madonna, ja Varkaa päiväkirja jossa Genet kirjoitti nuoruudestaan taskuvarkaana ja poikaprostituoituna Barcelonan Barri Xinossa, josta siis muutin juuri pois...