Sateenkaaren alla elää hyvin erilaisia perheitä
Perheiden moninaisuus tämän päivän Suomessa. Kolmekymmentä kertomusta.
Perheiden moninaisuus tämän päivän Suomessa. Kolmekymmentä kertomusta.
Esittelyssä John Boynen romaani Kuudes mies
Esittelyssä Mehmet Murat Somerin teos Gigolomurha
Esittelyssä Pajtim Statovcin esikoisteos Kissani Jugoslavia
Kirjaesittelyssä Antti Holman esikoisromaani Järjestäjä
Kirja Karanteeni - Kuinka AIDS saapui Suomeen on ensimmäinen kattava katsaus taudin rantautumisesta maahamme, sen vaikutuksita niin homoyhteisöön kuin koko yhteiskuntaan ja tilanteesta aina nykypäivään asti.
Syksyllä 2014 kirjana julkaistu Tove Janssonin kirjeenvaihto avaa kuvaa paitsi hänen elämänkaareensa myös suomalaiseen hlbt-historiaan etenkin vuosikymmeniltä juuri ennen homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin poistamista.
Kirja on kuvaus peruskoulun yhdeksättä luokkaa käyvän Lennin rakastumisesta Aleksiin, samanikäiseen uimariin, jolle oma seksuaalisuus selvenee vähitellen tarinan edetessä.
Edith Södergran oli paljon muuta kuin vain köyhyyden, rakkaushuolien ja keuhkotaudin raskauttama runoilija. Agneta Rahikaisen tuore teos antaa kuvan eurooppalaisesta modernistista, jolla oli poikkeuksellisia älyllisyyden voimavaroja.
On tullut kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun suomen kielellä ilmestyi helppotajuinen ja tieteelliseen tietoon perustuva kirja homoseksuaalisuudesta. Kirjan julkaiseminen näkyi mediassa artikkeleina ja haastatteluina.
Reija Kaskiahon kirjoittama nuortenromaani Nikottelua kertoo 17-vuotiaasta Nikosta. Tyypillinen miehenalku joutuu kohtaamaan niitä nurjia asenteita, joita nuori homoksi paljastuva voi kohdata. Toisaalta, ymmärtävät ja luotettavat kaverit ovat arvokkaita.
Arvioitavana ja esittelyssä on Tommi Kinnusen helmikuun 2014 lopussa julkaistu esikoisromaani Neljäntienristeys.
Tänään ilmestyi toinenkin tärkeä kirja. Siinä esitellään viisi yleisintä perustelua homoseksuaalisuuden moraaliselle vääryydelle ja luonnottomuudelle. Kirjassa kumotaan perusteellisesti kaikki nuo väitteet.
Useimmiten homoista, lesboista ja transihmisistä puhuvat heterot. Viime vuosina on saatu heidän itsensä ääni kuuluviin. Tänään ilmestyi kirja Kaikella rakkaudella - sanoja seksuaalisuudesta ja sukupuolesta. Sitä jaettiin kansanedustajille.
Ruotsalainen toimittaja Anna Fock on kirjoittanut esikoisromaaninsa; aiheena Pietarin homomiehet.
Arvostelija pitää John Irwingin viimeisestä romaanista.
Alan Hollinghurstin kirja ikävystytti.
Kirja kertoo Marionin/Maken suulla yksinhuoltajaäidin perheestä, johon lisäksi kuuluu isoveli Aaron. Marion tietää jo pienenä olevansa poika. Hän kieltäytyy leikkimästä nukeilla ja pukeutumasta leninkiin.
Kertomus homosta, änkyttäjästä ja papista.
Suomalaisesta oopperalaulajasta Jorma Hynninen on ilmestynyt Pekka Hakon kirjoittama elämänkerta.
Mitä on tapahtunut sen jälkeen, kun samaa sukupuolta olevien suhteet oli dekriminalisoitu Isossa-Britanniassa vuonna 1967. Aihetta käsitellään vuonna 2017 julkaistussa elokuvassa ja vuonna 2019 julkaistussa kirjassa.
”Olen etuoikeutettu!”, sanoi Pentti Holappa minulle kesällä 2012. Hän oli kutsunut luokseen kylään. Paikalla oli myös Samuli Vierikko, joka oli vastikään saanut koottua Pentin sanelut muisteluteokseksi Miehen suudelma.
Juuri sopivasti Priden alkuun ilmestyi Valdemar Melangon kirja puistohomoista. Tapaamispaikkoja 1960-luvulla oli niukasti ja yleensä vain suurissa kaupungeissa. Julkistustilaisuudessa kirjaa esittelivät tekijä ja epilogin kirjoittanut Oras Tynkkynen.
Maaliskuussa ilmestyi kirja "Saanko olla totta", jossa useat kirjoittajat avaavat oman elämänsä kautta näkökulmia erilaisena olemiseen. Kirja on erityisen ajankohtainen juuri nyt, kohutun eheyttämiskampanjan jälkeen. Veli Hyvärisen arvio kirjasta.
Saanko olla totta? -teos tarjoaa auttamistyön ammattilaisille ja muille tietoa ja taitoa tarvitseville apua sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kohtaamiseen.
Maaliskuussa 2011 julkistettiin kirja: "Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta". Kirjassa on selviytymistarinoita ja eri ammateissa toimivien kertomuksia siitä, miten moninaisuutta voi kohdata.
Teos esittelee elämänkerrallisesti 900 hlbti-vähemmistöihin kuuluvaa historiallista merkkihenkilöä. Katsaus ulottuu historiassa vuoteen 2 450 ennen ajanlaskumme alkua.
Ricky Martinin kirjaa Minun tarinani voisi kuvailla matkakertomukseksi hänen omaan itseensä. Se on tarina lapsitähdestä superkuuluisaksi muusikoksi ja näyttelijäksi sekä itsensä hukkaamisesta tuolla matkalla.
Radion lukupiirissä keskustellaan lauantai-iltana kolme tuntia Christopher Isherwoodin kirjasta: Cabaret - jäähyväiset Berliinille. Kuulijat voivat soittaa lähetykseen ja kertoa lukukokemuksiaan.
Radio Yle1:n Kirjakerhossa keskusteltiin Sami Hilvon kirjasta Viinakortti. Kirja sai kiitosta.