Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Ranneliike net

Liisa Tuovinen, Olli Stålström, Jussi Nissinen & Jorma Hentilä (toim.): Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus. Gaudeamus 2011.

Kouluterveydenhoitajat, papit, lääkärit, opettajat, psykoterapeutit ja monet muut ihmisten parissa työskentelevät kohtaavat työssään henkilöitä, jotka etsivät selvyyttä ja tukea oman seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuolisen minuutensa ymmärtämiseen ja toteuttamiseen. Liisa Tuovinen, Olli Stålström, Jussi Nissinen ja Jorma Hentilä toimittivat näiden kohtaamisten tueksi tietokirjan Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus (Gaudeamus 2011).

Saanko olla totta? -teos tarjoaa auttamistyön ammattilaisille ja muille tietoa ja taitoa tarvitseville apua sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kohtaamiseen. Kirjassa on mukana myös sateenkaari-ihmisten elämäntarinoita, jotka kertovat autetuksi tulemisen epävarmuudesta, tuskasta, ilosta ja onnesta.

"Tämä kirja on tehty niille monille, jotka työssään kohtaavat ihmisiä ja voivat tietoisesti tai huomaamattaan vaikuttaa ratkaisevasti jonkun kasvuun tai selviytymiseen elämän kriiseissä", tekijät kertovat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Teoksen sisältämät elämäntarinat kertovat sekä auttamisen onnistumisesta että epäonnistumisesta. Epäonnistunut 'eheyttämiseen' tähtäävä terapia, uskonnon nimissä syyllistäminen tai apua etsivän omien kokemusten sivuuttaminen ja vähätteleminen voi syöstä vuosiksi ahdistukseen. "Toiseuden pelkoon ja kieltämiseen liittyvä väkivalta on ihmiskunnan julmaa todellisuutta", sanoo Liisa Tuovinen. "Sen vastakohta on oikeus saada tulla esiin ja olla olemassa omana itsenään."

Saanko olla totta -kirjan julkistustilaisuudesta
gaudeamus.fi/ajankohtaista/tuovinen-saanko-olla-totta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!