• Splenetic

Voi millikan minkä teit...

En näköjään pysty ohittamaan kirjameemiä.

1) Mikä kirja itketti?
'Linnunradan käsikirja' -trilogian kohta kun Marvin kuoli. 'HP ja kuoleman varjelukset' kirja, kun Kalkaros kuoli.

2) Mikä nauratti?
Jotkut kirjat, joita EI kuvata takakannessa ratkiriemukkaiksi, tuppaavat kutittelemaan kieroutuneita nauruhermojani. Tähän kategoriaan eivät siis kuulu esimerkiksi Roddy Doylen 'The Snapper'.

3) Mikä oksetti?
Ks. kysymys kuusi.

4) Mihin henkilöhahmoon samaistuit?
Kalkarokseen ja Marviniin, mistä johtunee heidän kuolemiensa aiheuttama emotionaalinen reaktio. Hothead Paisaniin!

5) Minkä kirjan jätit kesken?
Kynnys jättää huonot kirjat kesken on minulla erittäin korkea, mutta se yksi joka sietokyvyn ylitti... no, en taida mainostaa mokomaa lätyskää.

6) Minkä kirjan toivoisit jättäneesi kesken?
Kaikki ne Sweet Valley High -kirjat, jotka ympäristön paineesta luin ala- ja yläasteen aikana.

7) Minkä kirjan luit uudestaan?
En ole oikeastaan uudelleenlukuihmisiä. Taidan lukea käännöksiä, jolloin sen voisi lukea uudestaan lukemiseksi. No Pottereita on ainakin tullut luettua useampaan kertaan kummallakin kielellä. Ja sitten Stephen Kingin 'Carrien' olen lukenut monta kertaa.

8) Minkä kirjan luit mutta et kehtaa myöntää lukeneesi (paitsi mulle nyt kahden kesken kun vartavasten kysytään)?
Kehtaan myöntää! Kaikki kirjat ovat tutustumisen arvoisia, jotkut jopa lukemisen arvoisia, mutta joka tapauksessa ne ovat osa suurempaa tietoutta omasta kirjallisuustiedostani. Tai no... ne SVH:t on kyllä tökkimisen takana saadakseni myönnettyä, että näitäkin on luettu. Vetoan kuitenkin lieventäviin asianhaaroihin: en tuntenut silloin Simone de Beauvoiria ja olin joukkopaineen alainen!

9) Mitä kirjaa suosittelet?
Virginie Despentes: King Kong -tyttö
Margaret Atwood: The Handmaid's Tale
Emma Donoghue: Kissing the Witch
Carl Sagan: Billions & Billions
Richard Dawkins: The God Delusion

10) Minkä kirjan lukemisesta olet ylpeä (Esim. onko joku ihminen jossain joskus todella lukenut Alastalon salin alusta loppuun, josta kaiketi sopii olla ylpeä)?
Olen ylpeä kaikkien klassikoiden lukemisesta. Eli kun saan 'Tuntemattoman sotilaan' luettua, olen erityisen ylpeä itsestäni. Sama juttu kunhan saan Jane Austenin 'Pride & Prejudicen' luettua (en tosin ihan heti: 3 kuukautta = 17 lukua, eli katsotaan ensi syksynä tilannetta uudelleen...). Ovidiuksen 'Metamorfooseja', Miltonin 'Paradise Lost', Alighierin 'Jumalainen näytelmä', kaikki nämä runomuotoiset järkäleklassikot... niistä kertyy ylpeyspisteitä aika reilusti.