• Splenetic

And there it begins.

(From http://www.sonataarctica.info/site07/index.php?s=1&l=uk&nid=24&ntop=0.)

"Kuten monet jo tietävät, kitaristimme Jani Liimatainen on ollut poissa yhtyeen rivistöstä koko kevään ja kesän. Syynä on ollut hänen "kikkailunsa" varusmies-/siviilipalvelus/vankila -velvollisuuden hoitamisen kanssa. Tai enemmänkin asian totaalinen hoitamattomuus.

Janin ja muiden jäsenten välille kehittyi tämän ja muiden siihen liittyvien seikkojen myötä railo, jonka täyttäminen ilman Janin apua ja myötävaikutusta kävi ylivoimaiseksi.

Täten ilmoitamme seuraavaa: Janin henkilökohtainen tilanne ja toiminta on ajanut meidät viime syksyn ja kevään 2007 aikana tilanteeseen, jossa meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin erottaa Jani yhtyeestä.

Janille on ilmoitettu asiasta jo toukokuussa ja irtisanominen tapahtui yhteisymmärryksessä Janin kanssa. Halusimme antaa Janille mahdollisuuden saada elämänsä järjestykseen ennen asian julkistamista. Siksi ilmoitus annetaan vasta nyt.

"Show must go on", joten nöyränä tosiasioiden edessä ilmoitamme täten, että Elias Viljanen on tästä päivämäärästä eteenpäin Sonata Arctican virallinen, täysivaltainen jäsen. Elias on kesän aikana todistanut moneen otteeseen olevansa kyvykäs täyttämään Janin jättämät suuret saappaat.

Toivomme ystäviemme ja fanien ymmärtävän tilanteessa tekemämme ratkaisun ainoaksi mahdolliseksi, jotta yhtyeemme voi jatkaa toimintaansa. Sonata Arctica on aina ollut enemmän kuin osiensa summa ja tulee aina olemaan. Yhtyeestä on tullut meille elämäntapa ja henkireikä, jota ei yksinkertaisesti voi tukkia.

Edessä on pitkä "Unia" -kiertue. Toivotamme Eliaksen lämpimästi tervetulleeksi Sonata perheeseen ja toivomme fanien tekevän samoin! Sonata Arctica on jälleen kokonainen.

Nähdään tienpäällä!

parhain terveisin,
~Tony, Tommy, Marko ja Henrik"

If I said this came as a total surprise, I would be lying. But in spite of this we are to have a silent moment to honour Jani's contribution to the evolution of Sonata Arctica, on record as well as on stage.

Go well, Jani.

2 kommenttia

audinkopoika

10.8.2007 15:25

Söpö on hän, huolisin ;)

Splenetic

11.8.2007 00:26

Hmm... niin vikkelät sormet, joilla voisi tehdä kaikkea kivaa...

Mutta valitan, tämä (ihan aito) punatukkainen satanisti on varattu. Mutta ainahan voit kokeilla, jos vaikka törmäät mieheen ennen virkavaltaa... ;)