• millikan

web2.0

Kun EU näkyy olevan kiinnostunut kaupallisista tai muista kytkoksistäni (mm. http://www.melankolia.net/benrope/2008/06/puolueeton_blogisti.html), tottakai suojellakseen teitä, rakkaat lukijani, selvitettäkoon nyt vapaaehtoispohjalta muutama asia. Jos ette siis ole vaikkapa lukeneet blogiani, ja havainneet näitä asioita itsekin.

Jos joku maksaisi minulle siitä hyvästä että pidän tätä blogia ja puffaan jotain tiettyä brändiä, niin en minä kauhean hyvää tyotä tekisi...satunnainen päivitystahti, ja vielä satunnaisempi kirjoitustyyli tuskin ovat kenenkään ihanteita mainostamisessa (paitsi jos olisin tosi ovela street teamaaja).
Enkä minä politiikastakaan juuri kirjoita joten aatteellinenkin viitekehys on aika horjuvalla pohjalla.

Olen tainnut kirjoitella pääasiassa positiivisista jutuista, "tästä minä pidän ja toivon että muutkin tietävät siitä"-linjalla. Kunnianloukkaushaasteisiin tuskin loytyy aihetta (ja jos loytyy niin ilmoittakaa, poistan/muokkaan kyseiset kohdat uusiksi).

Jos nyt tarkkoja ollaan niin aika pitkällehän tämä on samanlaista tavaraa kuin ne oudot hiipparit jotka mutisevat juttuja itsekseen julkisilla paikoilla. Kyllä niitä voi kuunnella mutta ei niitä juttuja kannata aina uskoa.

Muuten netti2.0:n kaupallisista käyttotavoista, mm. firmojen harjoittamista profiloinneista Facebook-sivujen yms perusteella, ja tällä perusteella tehtävästä kohdennetusta mainonnasta...toivotan ainakin omalta kohdaltani sen tervetulleeksi. Saisipa ainakin parempaa mainontaa kiinnostavammista tuotteista (en minä edes väitä olevani mikään uniikki lumihiutale jota ei voisi profiloida, minua voi profiloida monellakin akselilla).
Tämän bloginkin perusteella voi päätellä että jos joku firma haluaa myydä tiskiharjoja Barcelonassa niin mainos jossa on Miguel Angel Silvestre ja Throbbing Gristlen musiikkia vetoaa kohderyhmään (siis minuun).

3 kommenttia

Kauneuspilkku

26.6.2008 19:35

Ensinnäkin pidän blogistasi, juuri siitä että kerrot omasta mielestäsi kivoista asioista hauskasti assosioiden.
Toiseksi on varmaan ihan hyvä jos blogauksiinkin kuten kaikkeen nettikirjoittamiseen tulee jotain rotia. Itse kirjoitan paljon politiikkaa ja mielipiteitä ja vaikka pyrin siihen, että ne eivät olisi loukkaavia tai herjaavia niin ehkä välillä menee sitten kybersaastutuksen puolelle.

Nythän on jo blogaajia, jotka tienaavat blogeillaan ja mikäs siinä. Jos joku kirjoittaa viihdyttävästi ja monia kiinnostavista aiheista ja yritykset haluvat maksaa näkyvyydestä niin ei siinä mitään pahaa ole, niin kauan kuin verkossa säilyy myös ilmaisia ja epäkaupallisia saitteja ja portaaleja.

web 2.0 semanttinen web jne on ollut suu nitelmissa ja puheissa jo pitkään eikä liene kuin ajan kysymys kun meidät kaikki on profiloitu niin, että verkko ohjaa minutkin automaattisesti Kansasin sijasta ihmemaa Oziin.

huh tulipa vuodatettua blogiisi, kun omaa ei jaksa päivittää:) Mukavaa kesää sinne Barcelonaan, toivoo ihan vähän kade Kauneuspilkku

millikan

28.6.2008 15:58

Juu, tietysti olisi kiva idea jos näkisi paremmin kuka tämä henkilo joka kirjoittaa oikein on, mutta silti, vaikea uskoa että mistään ulkoapäin tulevasta valvonnasta tulisi toimivampaa reseptiä kuin oman medialukutaidon kehittämisestä.
Itse suhtaudun blogeista tuleviin infoihin samaan tyyliin kuin vaikkapa lehtien kriitikkoihin. Osa kykenee perustelemaan näkemyksensä sen verran hyvin että pystyn yhdistämään kriitikon kokemukset omiin näkemyksiini, mutta pääasiassa luottokriitikkosuhteen muodostuminen kestää jonkin aikaa, että tiedän millä filttereillä niitä juttuja pitää lukea.
Kun lukee tuttuja blogeja, Ranneliikkeessä tai muualla, niin on jonkinlainen käsitys siitä mitä Kauneuspilkku tai Splenetic tai Kesäpoika tai Roope2 yleensä kirjoittaa...

Noita streetteamereita eli siis ihmisiä jotka tulevat keskustelupalstoille tms muka-tavallisina-käyttäjinä mainostamaan jotain tuotetta on tullut vastaan ja yleensä ne on helppo tunnistaa juuri tuosta nettisuhteen puuttumisesta: kirjoittaja laittaa yhden tai kaksi viestiä, yleensä puffaten jotain, ja katoaa saman tien. Aika vähissä ovat olleet, ja spammia nyt muutenkin liikkuu...

Splenetic

7.7.2008 13:02

"Kuulijoille voi ainoastaan antaa mahdollisuuden tehdä omat johtopäätöksensä sitä mukaa kun he havaitsevat puhujan rajoitukset, ennakkoluulot ja omalaatuisuudet."
Virginia Woolf: Oma huone