• millikan

Sarjassamme "merkillisiä leikkikaluja",

http://ivha.co.cc/report.php?l=11354240

eli sivusto joka käy läpi IMDb-arvostellut elokuvat ja kokoaa niistä käyttäjäkohtaisia tilastoja (mitä valitettavasti varsinainen sivusto ei tee).

Tuossa omat tilastoni, 501 elokuvasta joille olen antanut arvosanan IMDb:ssa (siis eri asia kuin "elokuvat jotka olen nähnyt", joita on luonnollisesti enemmän). Tilastoja merkillistyttää se että olen arvostellut suht paljon lyhytanimaatioita, joiden seurauksena 21% arvosanoistani on 30-luvun elokuville ja eniten arvostellut näyttelijäni ovat:

Pinto Colvig 43 (mm. Hessu)
Walt Disney 38 (Mikki Hiiri)
Clarence Nash 29 (Aku Ankka)
Bess Flowers 19
Billy Bletcher 18 (mm. Musta Pekka, Iso paha susi)
Mel Blanc 15 (Looney Tunesin vakiääni)
Alfred Hitchcock 13
Georges Méliès 11
Mickie McGowan 11 (uudempi yleisääninäyttelijä)
Sherry Lynn 11 (kuin myos)

Ne kolme ei-ääninäyttelijää ovatkin sitten herra Hitchcock joka teki cameo-esiintymisne lähes joka elokuvassaan, Méliès joka teki uraauurtavia filmejä 1900-luvun alussa ja luonnollisesti esiintyi niissä myos, ja Bess Flowers, näyttelijä josta en ollut ikinä ennen kuullutkaan mutta jonka krediittilistalta loytyy 769 elokuvaroolia, lähes kaikissa nimettomänä extrana...

Huomaan antavani hyviä arvosanoja elokuville joissa esiintyy James Stewart, Marilyn Monroe tai Edwin Maxwell (jälkimmäinen näkyy myos erikoistuneen nimettomiin extroihin).

Ohjaajalistalla myos lyhytfilmit jyräävät, ohjaajat joiden nimen olen joskus ohimennen kuullut kuten Wilfred Jackson tai David Hand, arvosanojen kuningas nakyy olevan Billy Wilder 9,0:n keskiarvolla joskin myos F.W.Murnau, Chuck Jones ja Michael Curtiz ovat arvossaan (Wilder on ylivertainen myos kirjoittajien joukossa).

IMDb keywordeista hyvän arvosanan (8,1-7,5 keskimäärin) minulta näkyy saavan jos sisällyttää näitä elementtejä:

Psychiatrist
Urban
Breaking The Fourth Wall
Rainstorm
Apartment
Funeral
Surreal
Disturbing
Obsession
Teenage Girl
Singer
Cemetery
Christmas
Number In Title
Neighbor
Reporter
Farm
Arrest

Ok, katsotaas...teinitytto joka kuvittelee olevansa elokuvahahmo ja näin ollen puhuttelee "yleisoä" keskustelee psykiatrin kanssa suurkaupungissa. Sade piiskaa ikkunaa. Flashbackissa siirrymme edellisenä jouluna järjestettyihin hautajaisiin ja niihin valmistautumiseen...Surrealistinen musta komedia "12 Days of Christmas"?

Genre-listalla myos film noir on voittoisa joskin drama, romance, thriller ja music ovat myos keskimäärin yli 7 tähden elokuvagenrejä...