• Olli Stålström

Minut siunattiin Kallion seurakuntaneuvoston työhön

Kallion seurakunnan työhön siunaaminen 1.1.2011

Seurakuntaneuvosto järjestäytyi 1.1.2011. jolloin meidät Kallion kirkon henkilökunta siunasi meidät tehtäväämme. Saavuimme kulkueena kirkon alttarille, jossa Kallion entiset ja nykyiset kirkkoherrat ja muut papit antoivat meille siunauksen työhömme kätten päälle panemisella.

Kuvassa entinen ja nykyinen kirkkoherra sekä uuden seurakuntaneuvoston jäseniä kirkkokahvilla siunaamisen jälkeen. Tilaisuuden henki oli hyvin lämmin ja minut toivotettiin tervetulleeksi Kallion seurakuntaan, olinhan kaikille osallistujille tuttu ja he tunsivat työni. Kukaan läsnäolleista ei pelästynyt sitä, että Setan periaateohjelman (1976) kokoaja valittiin seurakuntaneuvostoon.

Työ ei kuitenkaan tule olemaan helppoa. Tilaisuuden jälkeen jouduin kirkosta tultuani erään homon sättimisen kohteeksi, koska hän katsoi minun pettäneen vapautusliikkeen alentumalla pesemään kirkon julkikuvaa. Aikaisemmin uskonnollisen äärioikeiston lehdistö oli soittanut hälytyskelloja, koska homoaktivisti oli päässyt lipsahtamaan kirkon luottamushenkilöksi. Kaiken lisäksi Kallion seurakunta oli kokenut suhteellisesti suurimman jäsenkadon syksyn homokeskustelun jälkeen.

Olen ilmoittanut kaikille minua sättineille tahoille, että tarkoitukseni ei ole ostaa kunniallisuutta kirkolle tai silotella sen julkisivua, vaan vaatia rehellisyyttä ja esittää julkista kritiikkiä kirkon piirissä esiintyvää vihapuhetta ja tieteellisten tutkimusten vääristelyä kohtaan. Yritän rauhoittaa keskustelua puolin ja toisin, jotta vältettäisiin demonisointi ja vihapuhe.

Tulen esittämään julkista kritiikkiä myös demonisointia ja vihapuhetta harjoittavia narsistisia julkkishomoja kohtaan.

Kuvassa: Olli Stålström (vasemmalla, tumma puku ja solmio), minusta oikeaan (nojaa eteenpäin): Eero Minkkinen, seurakuntaneuvoston jäsen, eläkkeellä oleva kirkkoherra Esa Siljamäki (harmaatukkainen mies välissä), nykyinen kirkkoherra Heikki Ahonen (pöydän päässä, liperikaulainen pappi)