Ollin Oppivuodet

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2010.

Tulin ulos kaapista seurakuntavaaliehdokkaana

Helsingin hiippakunta järjesti 11.10.2010 suuren tilaisuuden Diakonissalaitoksen auditoriossa, jossa kaikki seurakuntavaalien ehdokkaat olivat paikalla ja monet esittäytyivät. Tilaisuudessa oli paikalla kuuntelemassa uusi Helsingin piispa Irja Askola, joka piti loppurukouksen.

Itse esittäydyin ehdokkaana Kallion seurakuntaneuvostoon Tulkaa kaikki -liikkeen listalta. Olin sitä mieltä, että kirkon pitäisi edustaa armoa ja rakkautta eikä jylisevää tuomiota vähemmistöjä kohtaan. Kerroin lyhyesti elämästäni syntiseksi, rikolliseksi ja sairaaksi leimattuna sekä eheytymisyrityksistäni heteroksi ja tämän prosessin rikkovasta vaikutuksesta kohteensa mielenterveyteen. Kerroin, että olen mukana tekemässä htbt-ihmisten mielenterveyttä käsittelevää kirjaa Gaudeamukselle maaliskuuksi 2011. Kerroin että kirjassa on mm. kahden Kalliossa asuvan kirkon toimihenkilön ulostulokertomukset itse lesbolaisina teologeina ja että yksi teoksen toimittajista on rovasti Liisa Tuovinen.

Kerroin toimivani sen puolesta, ettei kukaan enää joudu kirkossa mieltä murskaavan tuomitsemisen johdosta. Yleisö kuunteli hiiren hiljaa. Tilaisuuden jälkeen useampikin ihminen tuli kiittämään.

Minun vastapainokseni useampikin kovan linjan tuomion pasuunaa soittava ehdokas esitti synkän varoituksen kirkolle, jos se antaa periksi synnille.

Oma puheenvuoroni on kokonaisuudessaan kuultavissa ranneliikkeen uutisen äänityksen kohdasta 7:17 eteenpäin:

http://ranneliike.net/teema/seurakuntavaalit-2010-seurakuntavaaliehdokkaiden-tapaaminen?cid=2&aid=4649

Kuva: Helsingin piispa Irja Askola pitämässä seurakuntavaalien aloitustilaisuuden loppuhartautta 12.10.2010. Kuva: Olli StålströmOlen asettunut Kallioon 3

Olen asettunut uudelle kotiseudulleni Kallioon. Lähdin ehdolle Kallion seurakuntaneuvostoon 14.11.2010 pidettävissä seurakuntavaaleissa. Kallion seurakunnassa on helppo toimia, koska täällä on jo pitkään tehty sateenkaarityötä.

Kuva: Olli Stålström