Ollin Oppivuodet

Näytetään bloggaukset toukokuulta 2021.

Päivi Räsänen uhriutuu taas

Viime aikoina Päivi Räsänen on taas saanut julkisuutta, koska valtakunnansyyttäjä on nostanut rikossyytteitä hänen kirjoituksistaan, joita pidettään homojen ihmisarvoa loukkaavina. Itse olisin toivonut, että uskontodialogissa ei olisi jouduttu ratkomaan julkisuudessa tapahtuvaa ohipuhumista ja vastakkainasettelua raastuvanpenkiltä. Olen itse yrittänyt saada aikaan asiallista, kasvokkain tapahtuvaa avointa dialogia kiihkeimpien kristillisyyden nimissä puhuvien poliitikkojen ja sateenkaariliikkeiden välillä. En ole onnistunut siinä kovinkaan hyvin, sillä molemmilla puolilla on ollut taipumusta perusteettomaan viholliskuvien pystyttämiseen ja ohipuhumiseen.

Tätä tapausta ei ole vielä käsitelty oikeusistuimissa, joten emme ole tarkkaan perillä valtakunnansyyttäjän toiminnan perusteista. Mutta yhden syytekohdan osalta olen jo yli kymmenen vuotta sitten esittänyt julkista kritiikkiä Räsäsen taktikointia kohtaan kirkon julkaisun Kotimaa 24:n nettisivuilla.

Silloin moitin kansanedustaja Räsästä siitä, että hän harjoittaa julkisuudessa semanttista manipulaatiota eli yrittää soveltaa Mooseksen ja Paavalin paheluetteloita ja kuolemantuomioita ilmiöihin, joista Raamatun aikana ei todellakaan ollut mitään tietoa, kuten esimerkiksi WHO:n käyttämä ICD-tautiluokitus. Jouduin vuonna 2010 huomauttamaan lääkäri Päivi Räsäselle, että tieteellisen tutkimuksen perusteella homous ja lesbous poistettiin tautiluokitus ICD-10:stä.

Varmistin vielä asian Suomen Lääkäriliitosta, jonka puheenjohtaja totesi julkisuudessa, että lääkäri Päivi Räsänen antaa harhaanjohtavaa tietoa Suomessa käytössä olevasta tautiluokituksesta. Olin vedonnut Kuopion yliopistossa vuonna 1997 julkaisemaani väitöskirjaan, jossa kävin läpi ne tieteelliset ja poliittiset prosessit, jotka johtivat mainittuun luokituksen muutokseen. Lääkäriliiton puheenjohtaja Heikki Pälve joutui myöntämään, että lääkäri Päivi Räsänen oli antanut julkisuuteen harhaanjohtavaa tietoa Suomessa vallinneesta tautiluokituksesta ja siten rikkoneensa lääkärin etiikkaa. Tapaus koski silloin konservatiivisen Luther-säätiön kirjasessa esittämiään väitteitä. Olen kopioinut tämän perään otteen kritiikistäni, jonka esitin vuonna 2010 hänen väitteistään, joiden mukaan lesbous ja/tai homous olisivat "psykoseksuaalisen kehityksen häiriöitä". Ne oli silloin jo poistettu kansainvälisestä psykiatristen häiriöiden luokituksista. Tieteelliset tautiluokitukset muuttuvat lääketieteellisen tutkimuksen kehittyessä. Esimerkiksi uusimmasta luokituksesta ICD-11 on poistettu hoitoa edellyttävien sairauksien joukossa
myös kaikki trans-ilmiöt.

Koska näihin ilmiöihin liittyy voimakkaita tunnekuohuja ja väärinkäsityksiä, kutsuin vuonna 2011 väitöskirjani psykoanalyysin alan ohjaajan Jack Drescherin luennoimaan siitä, mitä muutoksia kansainvälisiin tautiluokituksiin oli tehty ja miksi. Jack Drescher oli silloin ollut Yhdysvaltain psykiatriyhdistyksen (APA) luokittelukomitean jäsen.

Psykoanalyytikko Jack Drescher luennoi Helsingissä miksi ja miten WHO oli tehnyt päätöksen poistaa seksuaalinen suuntautuminen vuonna 1992 kansainvälisestä sairausluokituksesta (ICD). Varmuudeksi suomensin Jack Drescherin artikkelin teokseen Saanko olla totta - sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus (Gaudeamus 2011).
Alun perin Drescherin artikkeli "Seksuaalisuuden muutosterapioista" oli julkaistu anglikaanisen kirkon aineistona sen tehdessä vuonna 2008 yhteenvetoa
homoseksuaalisuutta koskevasta tieteellisestä tiedosta.
---
Seuraavassa kirjoitukseni kirkon Kotimaa 24-nettilehdessä vuonna 2010 kun hain ja pääsin Kallion seurakuntaneuvostoon voidakseni tehokkaammin vaikuttaa siihen, että kirkon sisällä ei annettaisi harhaanjohtavaa tietoa homouden luokittelusta sairaudeksi.
---
Aloitin vaalikampanjani 1.11.2010 Tulkaa kaikki -liikkeen avoimena homona Kallion seurakuntaneuvostoon. Tässä kampanjan avajaiset Lasipalatsin edessä Yhteysliikkeen teol.tri Vesa Hirvosen avustamana. Pidin lyhyen tiivistelmän väitöskirjani perusteella siitä miten homouden sairaus- ja häiriöleimat on poistettu kaikista psykiatrisista ja lääketieteellisistä sairausluokituksista Suomessa ja maailmalla - lukuun ottamatta lääkäri Päivi Räsäsen omaa luokitusta.

Nykyinen homokohu perustuu lääkäri Päivi Räsäsen kristillisdemokraateille lääkärinä kirjoittamaansa kirjaseen vuodelta 2004 "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi" (Suomen Luther-säätiö). Kirjasen keskeinen väite on, että "...tieteellinen todistusaineisto osoittaa vastaansanomattomasti, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö" ja että "ne, jotka väittävät homouden olevan luonnollinen, "terve" seksuaalisuuden variaatio, mitätöivät perhetaustatutkimusten todistusarvon poliittisista syistä" (sivu 10).

Esitin kysymyksen lehdistölle, onko oikein että yksi lääkäri saa jatkaa lääkärinä harjoittamaansa vanhentunutta ja asiantuntematonta häiriöksi luokitteluaan ja mitä asialle pitäisi tehdä.

Tieteelliset asiantuntijat Suomessa ja Yhdysvalloissa ovat tutkimassa lääkäri Päivi Räsäsen väitteitä.

Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä?

---

Lisään tähän blogiini 2.12.2010 kaksi blogaustani varsinaisissa sosiaalisissa medioissa samasta asiasta:

Kotimaa24:

http://www.kotimaa24.fi/blogit/luetuimmat/

Facebook:


Osallistun Kati Juvan vaalivideoon

Sain ranneliike-median päätoimittajalta luvan mainita oman blogini sisällä, että olen julkisesti antanut tukeni Vihreiden kunnallisvaaliehdokkaalle, sateenkaariväen tukijalle, lääkäri Kati Juvalle.

Olen perhetaustani ansiosta tutustunut Kati Juvan rohkeaan yhteiskunnalliseen toimintaan, rauhantyöhön, Lääkärien sosiaalinen vastuu -liikkeeseen sekä hänen toimintaansa kahden etiopialaispojan äitinä.

Lisäksi arvostan Kati Juvan aloitteita liikuntarajoitteisten ikäihmisten (kuten minä) liikkuvuuden parantamiseen HSL:n linjoilla. Ilmaiset matkat rollaattorin ja pyörätuolin käyttäjille!

Katso äänestysohjeet:

http://katijuva.fi/