• Olli Stålström

Aloitin vaalikampanjan kirkkoon

Aloitin vaalikampanjani 1.11.2010 Tulkaa kaikki -liikkeen avoimena homona Kallion seurakuntaneuvostoon. Tässä kampanjan avajaiset Lasipalatsin edessä Yhteysliikkeen teol.tri Vesa Hirvosen avustamana. Pidin lyhyen tiivistelmän väitöskirjani perusteella siitä miten homouden sairaus- ja häiriöleimat on poistettu kaikista psykiatrisista ja lääketieteellisistä sairausluokituksista Suomessa ja maailmalla - lukuun ottamatta lääkäri Päivi Räsäsen omaa luokitusta.

Nykyinen homokohu perustuu lääkäri Päivi Räsäsen kristillisdemokraateille lääkärinä kirjoittamaansa kirjaseen vuodelta 2004 "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi" (Suomen Luther-säätiö). Kirjasen keskeinen väite on, että "...tieteellinen todistusaineisto osoittaa vastaansanomattomasti, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö" ja että "ne, jotka väittävät homouden olevan luonnollinen, "terve" seksuaalisuuden variaatio, mitätöivät perhetaustatutkimusten todistusarvon poliittisista syistä" (sivu 10).

Esitin kysymyksen lehdistölle, onko oikein että yksi lääkäri saa jatkaa lääkärinä harjoittamaansa vanhentunutta ja asiantuntematonta häiriöksi luokitteluaan ja mitä asialle pitäisi tehdä.

Tieteelliset asiantuntijat Suomessa ja Yhdysvalloissa ovat tutkimassa lääkäri Päivi Räsäsen väitteitä.

Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä?

---

Lisään tähän blogiini 2.12.2010 kaksi blogaustani varsinaisissa sosiaalisissa medioissa samasta asiasta:

Kotimaa24:

http://www.kotimaa24.fi/blogit/luetuimmat/

Facebook:

http://www.facebook.com/olli.stalstrom/posts/171059232915963?ref=notif&notif_t=like

Itse olen pitänyt Ranneliike/Lepakkolaaksoa usein suorastaan epäsosiaalisena mediana, vaikka myönteisen sovinnollisen kehityksen merkkejä on näkyvissä niin kirkossa kuin homomedioissa.

Kuva: Minna Lundell-Kiuru

5 kommenttia

oscari

6.11.2010 12:30

Hienoa Olli, että sinä yhä jaksat innostua asiasta. Kun vain kaltaisiasi olisi enemmänkin. Onhan siitä jo kymmeniä vuosia kun Sepon ja Martinin ja muiden kanssa manifestoimme ruttopuistossakin, keskustelimme Märtha Tikkasen kanssa jne. Ne ovat hienoja muistoja ja varmasti saat henkisen tukeni taistelullesi.

Ääntäni en voi antaa, kun asun täällä maaseudun rauhassa, ja enkä kuulu edes kirkkoon!

Olli Stålström

7.11.2010 11:15

Hei oscari! Kiitos kannustuksesta! Olen aivan innoissani siitä, että ev-lut. kirkon johto on oppimassa ja muuttumassa :) Nuo ovat hienoja muistoja ja kohta julkaisen FinnQueerissa Setan alkuvuosista tehdyn opinnäytteen.

Minua kiinnostaisi kovasti tietää kuka olet, kun oot ollut mukana jo Ruttopuiston miekkareissa. Lähetätkö mulle yksityisen viestin ranneliikkeen käyntikorttini kautta:

http://ranneliike.net/profiili.php?nick=Olli%20St%E5lstr%F6m

Torontosta

3.12.2010 03:53

Minkalainen laakari tama nainen on, md, doctor of socialogy vai mita?

Olli Stålström

4.12.2010 15:08

Hei Toronto,

Päivi Räsänen on ollut tavallinen terveyskeskuslääkäri eli M.D. Tietysti hän on pitkään ollut poissa lääkärin praktiikasta, koska hän on Kristillisdemokraattien kansanedustaja.

Silti, Päivi Räsänen on allekirjoittanut Kristillisdemokraattien kampanjakirjan, jonka mukaan homous on häiriö nimikkeellä "lääkäri". Minusta se avaa hänet kritiikille lääkärin etiikan loukkaamiselle. Suomen lääkäriliitto oli samaa mieltä kun tein asiasta kyselyn erään toisen tutkijan kanssa.

vaeltaja2006

11.12.2010 07:13

Hei Olli

Kuvaat ranneliikettä "melkein epäsosiaaliseksi mediaksi". Ranneliikkeeseen kaikki kirjoittavat yksityishenkilöinä. Jokaisella kirjoittajalla on oma näkökulmansa maailmaan. Selkeästi määriteltyä yhteistä linjaa ei mielestäni ole. Koko ajan tässä joutuu syventymään uusiin aiheisiin, kuten nyt viimeksi näihin seurakuntavaaleihin ja Malkuksen historiaan. Erilaisten ihmisten kunnioittaminen ja monipuolinen kuva vähemmistön elämästä ovat olleet jonkinlaisia päätavoitteita. Se, mitä keskustelupalstalla tapahtuu, on sitten ihan eri asia.