Ollin Oppivuodet

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2010.

Aloitin vaalikampanjan kirkkoon

Aloitin vaalikampanjani 1.11.2010 Tulkaa kaikki -liikkeen avoimena homona Kallion seurakuntaneuvostoon. Tässä kampanjan avajaiset Lasipalatsin edessä Yhteysliikkeen teol.tri Vesa Hirvosen avustamana. Pidin lyhyen tiivistelmän väitöskirjani perusteella siitä miten homouden sairaus- ja häiriöleimat on poistettu kaikista psykiatrisista ja lääketieteellisistä sairausluokituksista Suomessa ja maailmalla - lukuun ottamatta lääkäri Päivi Räsäsen omaa luokitusta.

Nykyinen homokohu perustuu lääkäri Päivi Räsäsen kristillisdemokraateille lääkärinä kirjoittamaansa kirjaseen vuodelta 2004 "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi" (Suomen Luther-säätiö). Kirjasen keskeinen väite on, että "...tieteellinen todistusaineisto osoittaa vastaansanomattomasti, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö" ja että "ne, jotka väittävät homouden olevan luonnollinen, "terve" seksuaalisuuden variaatio, mitätöivät perhetaustatutkimusten todistusarvon poliittisista syistä" (sivu 10).

Esitin kysymyksen lehdistölle, onko oikein että yksi lääkäri saa jatkaa lääkärinä harjoittamaansa vanhentunutta ja asiantuntematonta häiriöksi luokitteluaan ja mitä asialle pitäisi tehdä.

Tieteelliset asiantuntijat Suomessa ja Yhdysvalloissa ovat tutkimassa lääkäri Päivi Räsäsen väitteitä.

Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä?

---

Lisään tähän blogiini 2.12.2010 kaksi blogaustani varsinaisissa sosiaalisissa medioissa samasta asiasta:

Kotimaa24:

http://www.kotimaa24.fi/blogit/luetuimmat/

Facebook:

http://www.facebook.com/olli.stalstrom/posts/171059232915963?ref=notif&notif_t=like

Itse olen pitänyt Ranneliike/Lepakkolaaksoa usein suorastaan epäsosiaalisena mediana, vaikka myönteisen sovinnollisen kehityksen merkkejä on näkyvissä niin kirkossa kuin homomedioissa.

Kuva: Minna Lundell-Kiuru