• Olli Stålström

Kallion seurakunta sai uuden kirkkoherran

Päätin toistaiseksi jatkaa blogausta täällä kun kerran olen aloittanut. Aloitin alunperin sen kunniaksi, että Barack Obama valittiin.

Kun Obama valittiin toiselle kierrokselle, päätin itsekin jatkaa. Samalla olen myös laajentanut tiedotustoimintaani, esimerkiksi Kotimaa24 -verkkolehden kolumnistiksi ja Helmi-lehden toimittajaksi.Neuvottelen parhaillaan televisiohaastattelusta pääsiäisen aikaan. Teen myös joskus tutkimusartikkeleita niin sanotusta eheytyshoidosta FinnQueeriin (www.finnqueer.net).

Ennen kaikkea olen ihmeissäni ja innostunut siitä, että arkkipiispa Kari Mäkinen ja Helsingin piispa Irja Askola ovat reippaasti ja rohkeasti uskaltaneet ottaneet kantaa ahneutta ja häikäilemätöntä voiton tavoittelua vastaan.

Sen innostamana pyrin ja minut valittiin Kallion seurakuntaneuvostoon vuonna 2010 Tulkaa kaikki -liikkeen listalta.

Syksyllä 2012 järjestin yhdessä Jorma Hentilän kanssa kaikkien kirkkoherraehdokkaiden kuulemisen sekä Alppilan kirkossa että Karhupuiston vieressä sijaitsevassa Kulmakahviossa. Tässä ehdokkaat (vasemmalta) Marja Heltelä, Teemu Laajasalo ja Juha Ropponen vastaavat kysymyksiin.

Kaikki kolme ehdokasta totesivat jo karsintavaiheessa pitävänsä naisia yhdenvertaisina kirkon jäseninä ja vastustavansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintää seurakunnassa.

Itse grillasin vielä ehdokkaita siitä, hyväksyvätkö he rasististen argumenttien käytön kristillisessä propagandassa, mitä on tapahtunut aikaisemmin Kallion seurakunnan lähihistoriassa.

Kävi ilmi, että kaikki ehdokkaat pitävät kaikkia ihmisiä yhdenvertaisina riippumatta sukupuolesta,seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolen ilmaisusta, etnisestä taustasta tai mielenterveysstatuksesta.

Kallion uusi kirkkoherra Teemu Laajasalo johti ensimmäisen seurakuntaneuvoston kokouksen ti 5.2.2013. Tilaisuus oli innostava ja annoin Teemulle kappaleen teosta Saanko olla totta? sekä haastatteluni Sana ja Työ -lehdessä 6-7/2011, jossa totesin etten hyväksy myöskään rotusyrjintää.

Teemun hallituskausi alkoi reippaasti ja vauhdikkaasti ja
sovimme että molemmin puolin puhutaan suoraan ja samalla myös toisiamme kunnioittaen.

Kuva: Olli Stålström, kirkkoherraehdokkaiden julkisesta haastattelutilaisuudesta joulukuussa 2012 Alppilan kirkossa.