• millikan

kirjoja

Katalta (http://katapultti.blogspot.com/) meemi:

1) Mikä kirja itketti?
...aika harvassa ovat. Mieleen tulee kuitenkin T.H.Whiten Once and Future King jonka kohtalokkuus ja tuhon vääjäämättömyys jotenkin vetosi minuun...

2) Mikä nauratti?
Viimeksi taisi olla toisessa blogissani (hdcanis.blogspot.com) mainittu Arja Tiaisen Tää tojota ei lähe liikkeelle, jossa oli muutamakin mainio oivallus.

3) Mikä oksetti?
Ei kyllä tule mitään mieleen. Eikä tarvitse suositellakaan hyviä kandidaatteja.

4) Mihin henkilöhahmoon samaistuit?
Olen tainnut sen joskus mainitakin, Leena Krohnin kirjan Umbra lukeminen oli ensi kertaa aika omituinen kokemus kun samastuin sen verran vahvasti siihen nimihenkilöön. Joka siis ei kuitenkaan ole mitenkään positiivinen samaistumiskohde. Ja jotkut ovat kommentoineet että Krohnin henkilöhahmot ovat enemmän abstrakteja merkkejä kuin todellisia henkilöitä, mutta jostain syystä ne osuvat minuun.

5) Minkä kirjan jätit kesken?
Jätän kiinnostamattomat kirjat aika suruttomasti kesken, joten useita löytyy...mainitaan nyt vaikka se Proustin kadonnutta aikaa etsimässä, jota siedin noin 50 sivua.

6) Minkä kirjan toivoisit jättäneesi kesken?
Vaikea kysymys, kun teen tätä kuitenkin aika helposti...ei tule yhtään mieleen.

7) Minkä kirjan luit uudestaan?
Luen aika paljonkin kirjoja uudestaan, viimeisin taisi olla Aira Brinkin mainio fantasiaromaani Memmoin arvat, jonka olin lukenut viimeksi joskus teininä.

8) Minkä kirjan luit mutta et kehtaa myöntää lukeneesi (paitsi mulle nyt kahden kesken kun vartavasten kysytään)?
Plaah...ehkä olen joskus jotain salaillut mutta niin se häpeä vain karisee pois. Olen siis lukenut mm. Kaari Utrion ja Laila Hietamiehen tuotantoa muutamankin kirjan verran. Ja Fanny Hillin, ja markiisi de Sadeakin hieman. Taaksepäin katsellen kaikkein eniten "miksiköhän minä noita luin?" hämmennystä herättää ehkä Merja Jalon hevoskirjat (en siis ole ikinä ratsastanut).

9) Mitä kirjaa suosittelet?
Hmm. Suositellaan nyt vaikka Nathanael Westin Iisiä miljoonaa. Riemukas kirja 30-luvulta jossa laitetaan ryysyistä-rikkauksiin-fiktiota jossa jokainen on oman onnensa seppä uuteen uskoon (ja siinä ohessa viittaillaan fasismin nousuun, kirjalla on kohtalaisesti yhteyksiä mm. Horst Wesselin tarinaan). Mutta ajaton kirja.

10) Minkä kirjan lukemisesta olet ylpeä (Esim. onko joku ihminen jossain joskus todella lukenut Alastalon salin alusta loppuun, josta kaiketi sopii olla ylpeä)?
Suurista järkäleistä olen lukenut sekä Raamatun että Kalevalan. Ja molemmat ovat oikeasti aika mainioita opuksia.

Ja olette kaikki haastettuja tietty.

2 kommenttia

Splenetic

27.11.2009 13:06

MOT, olet abstrakti merkki. :)

millikan

27.11.2009 16:19

Jeps, ei voi syyttää peiliä jos naama on vino :)