Half Machine Lip Moves

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2006.
Seuraava

Elokuvakysely

Tällainen kysely tuli vastaan Jaakon blogissa (http://www.cs.helsinki.fi/u/jnurro/blog/).

1. Mikä elokuva muutti elämäsi?
Ei tainnut mitään suurta yksittäistä olla...Iloton katu oli aika erikoinen kokemus, parituntinen saksalainen mykkäfilmi joka oli nimensä veroinen, katsottuna ilman tekstityksiä siinä vaiheessa kun en osannut yhtään saksaa. Ja silti viehättävä.
Spice World on myös suuri elokuva jonka estetiikka on niin kieroutunutta että suurimmalta osalta ihmisiä se on mennyt kokonaan ohi.

2. Mikä elokuva sai sinut kyyneliin?
Pienenä taisin itkeä Bim Mustakorvaa katsoessa. Muuten en juuri itkeskele, edes leffassa.

3. Mitä elokuvaa siteeraat mielelläsi?
"I am big. It's the pictures that got small." Sunset Blvd. on ylittämätön, joskin Monty Pythonin Holy Grail on toki myös ansioitunut siteeraamiskelpoisuudessaan.

4. Mitä elokuvaa et jaksanut katsoa loppuun?
Telkkarista katsoessa muutamakin turhanpäiväinen elokuva joista ei ole jäänyt edes nimiä mieleen. Teatterissa ja vastaavissa katsomistilaisuuksissa kaikki on sinnitelty loppuun, vaikka joskus onkin tehnyt tiukkaa. Sodoman 120 päivää katsoessa teki mieli lähteä kun se on niin pirun tylsä leffa, sama ongelma Tierrassa jota pari tuttua oli hypettänyt, luoja tietää miksi. Eraserhead oli niin rankka että teki mieli paeta.

5. Missä elokuvassa olisit halunnut näytellä?
Joissain mykkäkauden leffoissa olisi ollut hauska hengata kulisseissa ja ehkä käydä näyttäytymässä jossain kohtauksessa. Sunrise tai Tohtori Caligarin kabinetti.
Ohjaajaksi ei ole haluja, joitain leffoja olisin kyllä mielelläni editoinut, esim. Laulavista sadepisaroista olisi saanut vähällä vaivalla vielä paremman leffan...

6. Missä elokuvassa pelkäsit eniten?
Ööh, ei tule mieleen. Linnut oli aika ahdistava kokemus, samoin Rosemaryn painajainen.

7. Mikä elokuva sai sinut nauramaan?
Yllämainittua Spice Worldia katsoessa olen varmaan nauranut enemmän kuin koskaan missään.

8. Mitä elokuvia haluaisit vielä mainita ja miksi?
Cherbourgin sateenvarjot. Läpeensä ihq musikaali joka osaa olla myös viehättävän kyyninen tunnelmaa pilaamatta. Yksi niistä elokuvista joiden hienoudesta olen äitini kanssa samaa mieltä.
Herrat pitävät vaaleaveriköistä. Eri lailla ihq musikaali joka myös osaa olla sopivan pisteliäs...
Skeleton Dance, Woodland Cafe, Who Killed Cock Robin?...vanhoja Disney-lyhäreitä joita katsellessa tulee aina hyvälle tuulelle.


On ilmoja pidellyt

Tuossa on joukko tuttuja tulossa Suomeen käymään ensi viikolla ja on ollut suurta hupia raportoida mitkä ovat sääolosuhteet milläkin hetkellä, kun näyttävät nettiuutisten kauta katsottuna olevan aika...mielenkiintoiset. No, joka marraskuussa tulee Helsinkiin saa luvan ottaa seikkailumieltä mukaan.

Täälläkin on kyllä tavallista kylmempää, mittari vetää muutamaan positiiviseen asteeseen ja päälle pureva tuuli. Muutenkin sama lämpötila tuntuu täällä jotenkin kylmemmältä kuin Suomessa, liekö ilmankosteudella osuus asiaan vai onko vain kuvitelmaa.


Seuraava