Argentiina ottaa käyttöön passeissa ja henkilöpapereissa kolmannen juridisen sukupuolivaihtoehdon
Argentiinassa on mahdollista saada jatkossa passiin ja henkilökorttiinsa neutraalin sukupuolimerkinnän.
Käsitettä kolmas sukupuoli käytetään viittaamaan sukupuolisuuteen, joka ei asetu nainen/mies -kahtiajakoon. Kolmannen sukupuolen käsitettä käytetään erityisesti juridiseen sukupuoleen viitaten.
Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta lisää hlbti FAQ -artikkelissa ja hlbti-sanastossa.
Argentiinassa on mahdollista saada jatkossa passiin ja henkilökorttiinsa neutraalin sukupuolimerkinnän.
Eduskuntarymien puheenjohtajista viisi kannattaa ja neljä vastustaa kolmannen juridisen sukupuolen käyttöönottoa Suomen lainsäädännössä. Ylen Marja Sannikka -ohjelma teki kyselyn asiasta.
Eduskunnan HLBTI-verkosto katsoo, että sukupuolen juridisen vahvistamisen tulisi olla mahdollista myös alaikäiselle transsukupuoliselle henkilölle. Se muistuttaa myös kolmannen sukupuolimerkinnän mahdollistamisen tarpeesta.
Turku Priden sekä TransTurun pääteemaksi on valittu "Autonomia". Teeman taustalla on New Yorkin Stonewall Inn -baarin tapahtumien ja pride-liikkeen synnyn 50-vuotismerkkipäivä. TransTurkua vietetään elokuun puolivälissä ja Turku Pridea sen jälkeen.
Translaki 2019 -kampanja vaatii tulevalta hallitukselta sitoutumista translain kokonaisuudistukseen ihmisoikeuksia ja itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi. Juuri käynnistynyt kampanja toivoo saavansa näkyvää tukea tavoitteidensa saavuttamiseksi.
Seta kertoo tiedotteessaan, että viidessadas kansanedustajaehdokas sitoutui keskiviikkona aktiivisesti edistämään hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuutta. Seta vaatii esimerkiksi kolmannen juridisen sukupuolivaihtoehdon käyttöönottoa Suomessa.
United Airlines on alkanut ensimmäisenä lentoyhtiönä antaa mahdollisuuden lennon varauksessa valita sukupuolitunnisteeksi merkintöjen F (nainen) ja M (mies) lisäksi U (salattu) ja X (määrittelemätön).
Torstaina julkaistiin oikeusministeriön teettämä intersukupuolisten ihmisoikeustilanteesta Suomessa.
Saksan liittopäivät on hyväksynyt lain, jonka mahdollistaa sukupuolimerkinnäksi "muu", sellaisille henkilöille, joiden sukupuoli ei selvästi ole määriteltävissä anatomisin perustein naiseksi tai mieheksi.
Skotlannista on tulossa Ison-Britannian ensimmäinen kolmannen juridisen sukupuolen hyväksynyt maa. Juridisen sukupuolen vahvistamisen ikärajaa suunnitellaan laskettavaksi 18 ikävuodesta 16:een. Nykyinen asiaa koskeva lainsäädäntö on vuodelta 2004.
Seta pitää myönteisenä keskustelun avaamista juridisten sukupuolimerkintöjen määrästä, sillä oikeus saada sukupuoli-identiteettiään vastaava merkintä henkilötietoihin on järjestön mukaan ihmisoikeuskysymys.
SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmien eduskuntaryhmien puheenjohtajat kannattavat varauksettomasti kolmannen juridisen sukupuolivaihtoehdon laillistamista Suomessa, kertoo sanomalehti Karjalainen.
Heinäkuussa järjestettävässä Suomi Areena -tapahtumassa on esillä juridinen sukupuolimerkintä ja siihen liittyvä kolmas sukupuoli. Asiasta kertoo Seta verkkosivuillaan.
Itävallassa perustuslakituomioistuin määräsi perjantaina, että yksilöllä on oikeus määritellä itsensä kuuluvaksi ns. kolmanteen sukupuoleen, eli olla juridisesti muuta kuin nainen tai mies. Ratkaisussa vedottiin Euroopan ihmisoikeussopimukseen.
Limburgin perheasioiden oikeusistuin Alankomaissa päätti, että oikeuskanteen nostaneella henkilöllä on oikeus olla olematta juridisesti nainen tai mies. Parlamenttia oikeusistuin kehotti hyväksymään ns. kolmannen sukupuolen.
Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) vaatii hallitukselle osoitetussa kirjallisessa kysymyksessä ns. kolmannen sukupuolen käyttöönottoa Suomessa sekä muitakin toimia sukupuolivähemmistöihin kuuluvien aseman parantamiseksi.
Itävallan tv:n aamuohjelmassa kerrottiin perjantaina, että Itävallan sosialidemokraatit SPÖ ja liberaalit NEOS haluavat käyttöön kolmannen sukupuolikategorian Saksan tapaan. Puolueet haluavat asiasta pikaisen päätöksen parlamentissa.
Keskiviikkona 8.11.2017 Saksan perustuslakituomioistuin kertoi kantansa: intersukupuoliset ihmiset (Saksassa intersexuelle Menschen) voivat vedota perustuslakiin, kun he eivät halua virallisiin papereihin sukupuolekseen määrittelyä: mies tai nainen
Thaimaa parantaa transsukupuolisten asemaa tunnustamalla ja lisäämällä perustuslakiinsa kolmas sukupuoli -käsitteen.
Saksasta tulee marraskuun alussa ensimmäinen eurooppalainen maa, joka hyväksyy ns kolmannen sukupuolen. Muutos jää tavoitteesta, että henkilö voi itse vapaasti soveltaa sukupuoli-indentiteettiään, mutta parantaa intersukupuolisten asemaa.
Saksassa voidaan marraskuun alusta lähtien määritellä vauvan sukupuoli syntymätodistuksessa myös muuksi kuin tytöksi tai pojaksi. Myös Suomessa kolmannen sukupuolen virallistemisesta on käyty keskustelua. Suomessa asiasta kertoi Helsingin Sanomat.
Australian hallitus on päättänyt muuttaa passeja niin, että sukupuolen vaihtoehdot ovat: mies, nainen ja X, joka tarkoittaa määrittämätöntä taikka tuntematonta.
Helsingin Sanomat kertoo, että Pakistanin transihmiset ovat saamassa oman virallisen sukupuoliluokituksen. Lukijakeskustelussa lähinnä pähkäillään terminologiaa.