Skotlanti suunnittelee kolmannen juridisen sukupuolen hyväksymistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Skotlannista on tulossa Ison-Britannian ensimmäinen kolmannen juridisen sukupuolen hyväksynyt maa. Juridisen sukupuolen vahvistamisen ikärajaa suunnitellaan laskettavaksi 18 ikävuodesta 16:een ja prosessi on suunnitelmissa tehdä kevyemmäksi. 

Asiasta kertoo The Scotsman.

Nykyinen asiaa koskeva lainsäädäntö on vuodelta 2004, ja sen päivittämistä nykypäivän tarpeita vastaavaksi on alettu suunnitella. Projektiin liittyen maassa elävien näkemyksiä selvitettiin runsas vuosi sitten käynnistyneessä kuulemisessa. Siihen osallistui yli 15 000 vastaajaa. 

Kuulemiseen osallistuneista kaksi kolmesta haluaisi, että hallinto ryhtyisi toimeen ei-binäärien ihmisten tunnustamiseksi. Tuloksista käy ilmi, että 56 prosenttia vastaajista haluavat antaa "täyden tunnustuksen" ihmisille, jotka eivät määrittele itseään sen paremmin naisiksi kuin miehiksikään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paikallisessa transsukupuolisten etujärjestössä ollaan tyytyväisiä siihen, että lakiuudistuksella on selkeä tuki, vaikka vähemmistöryhmien yhdenvertaisuuden eteneminen ei ole riippuvainen mielipidekyselyistä. Myös vastakkaisia näkemyksiä omaavien kuuleminen nähdään tarpeelliseksi.

Marraskuun alkupuolella kerrottiin, että Skotlanti on tuomassa määrätietoisesti hlbti-aihepiirin kouluopetukseen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!