United Airlines hyväksyy kolmannen sukupuolen lennon varauksessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Yhdysvaltalainen United Airlines on alkanut ensimmäisenä lentoyhtiönä antaa mahdollisuuden lennon varauksessa valita sukupuolitunnisteeksi merkintöjen F (nainen) ja M (mies) lisäksi U (salattu) ja X (määrittelemätön).

Useat Yhdysvaltojen osavaltiot ovat alkaneet myöntää sukupuolineutraaleja henkilöpapereita. Myös yhä useammat valtiot Aasiassa, Tyynellämerellä, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa tunnustavat sukupuolen moninaisuuden.

Vuonna 2018 Yhdysvaltojen lentoyhtiöiden yhteistyöjärjestöt hyväksyivät hyvien käytäntöjen suosituksiinsa sen, että lentojen varauksessa olisi huomioitava sukupuolen moninaisuus.

United Airlines on laatinut uusia käytäntöjään yhteistyössä hlbti-järjestöjen kanssa. Sukupuolimerkintöjen lisäksi on käyty läpi erilaisia puhuttelukäytäntöjä.

Myös Air New Zealand, Lufthansa ja British Airways kertovat selvittävänsä mahdollisuuksia vastaavanlaiseen uudistutukseen lennonvarauksessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomi ei toistaiseksi tunnusta juridisesti kolmatta sukupuolta. Sen sijaan ulkoministeriön matkustusilmoituksessa on miehen ja naisen lisäksi ollut mahdollista määritellä sukupuolekseen muu - tai olla ilmoittamatta sukupuoltaan.

Kansainvälistä transsukupuolisuuden näkyvyyden teemapäivää vietetään 31. maaliskuuta. Sen tarkoituksena lisätä tietoa ja tietoisuutta sukupuolivähemmistöstä.

1 kommenttia

Radiomafian suorassa Koe-eläinpuistossa, olisiko ollut vuosi 2000 tai 2001 mannekiini ja matkaemäntä Tarja Loponen otti puheeksi, että markkinoille on tulossa kolmannen sukupuolen matkapuhelimia. Gösta Sundqvist ei ollut tapansa mukaan uskoa kuulemaansa. :D