ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > YLE Päiväntasaaja: Parisuhteesta pitää puhua

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
JuhaniV Vastaa1 / 1 
23.04.2010, 21:54
Viestiä on muokattu
Ohjelmassa puhutaan parisuhteesta ja kommunikaatiosta. Väestöliitosta mukana on Heli Vaaranen.
www.yle.fi

Haastattelussa todetaan, että parisuhdetta voi oikeasti hoitaa ja parantaa. Papin aamenesta tai rekisteriviranomaisen parisuhteen virallistamisesta se kahden ihmisen parisuhteen rakentaminen oikeasti vasta alkaa. Parin keskeinen kommunikaatio ja erityisesti se mitä jää sanomatta tai ei voida sanoa, ovat tärkeitä rakennuspalikoita.

Hyvä neuvo on peilaaminen hyvää omaan kumppaniisi. Kun on aihetta, kehu. Kun kumppanisi onnistuu, sano se ääneen.

Kumppanin käyttäminen oman pahanolon kaatopaikkana huonontaa parisuhteen laatua. Ohjelman asiantuntija neuvoo pahan tuulen purkamista lenkkipolulle tai halon hakkaamista tai mitä tahansa, jolla kiukku purkautuu muualle kuin omaan kumppaniin. Itse räsähtelen joskus puolisolleni. Koetan selittää mahdollisimman pian todellisen syyn, vaikkapa sen että harjoittelun jälkeen pohkeet ovat kipeytynyt sietämättömästi. Vika ei ole siis puolisossani. Hän vain sattui paikalle väärällä hetkellä. Hänelle on kuitenkin tärkeää tietää, että todellisuudessa en ole vihainen hänelle, vaan jollekin muulle seikalle.

Väestöliitto myy parien käyttöön kehitettyä Samarakas-peliä. Siinä on korteilla tehtäviä pareille keskustelun ja parisuhteen kehittämisen pohjaksi.
www.vaestoliitto.fi

En ole vielä tarkastanut peliä, mutta sen esittelystä olen saanut kuvan, että peli on periaatteessa sukupuolineutraali. Sopii siis kaikenlaisille pareille. Näin arvelen.

Väestöliitolla on parisuhdekeskus, josta voi tiedustella asiantuntija-apua omalle parisuhteelleen.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy