Homo- ja bimiesten sekä transihmisten terveyttä selvitetään EMIS-2024 -kyselyllä

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren
  • 3

EMIS on eurooppalainen kysely miehille ja transihmisille, joilla on seksiä miesten kanssa. Tarkoituksena on edistää vähemmistöihin kuuluvien terveyttä ja parantaa ennalta ehkäiseviä palveluita.

Kysymyksiä on seksistä ja seksuaalisuudesta, ihmissuhdemuodoista, päihteiden käytöstä, mielenterveydestä, terveydenhuollosta ja stigman ja syrjinnän kokemuksista.

Vuoden 2017 EMIS -kyselyssä Suomesta saatiin 1409 tutkimukseen hyväksyttyä vastausta, ja nyt tavoitteena on vähintään sama määrä. Nyt kyselyyn voivat osallistua myös transihmiset.

Kyselyyn etsitään vastaajia, jotka täyttävät seuraavat ehdot: mies (cis- tai transmies), transnainen tai ei-binäärinen henkilö, jolla on seksiä miesten kanssa, joka on seksuaalisesti kiinnostunut toisista miehistä ja/tai joka ajattelee, että saattaisi tulevaisuudessa harrastaa seksiä miesten kanssa

Lisätietoa: positiiviset.fi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Linkki kyselyyn: maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_9ZxcElAkdIcWnye

(vastausaikaa on huhtikuun 2024 loppuun)

3 kommenttia

Huomatkaa, että kun luulette että nyt oli viimeinen kysymys ja seuraavaksi tulee sivu jossa tutkimuksesta ja järjestäjästä jotain tietoa, niin kysely ei ole vielä valmis! Teidän pitää rullata sivun alalaitaan ja LÄHETTÄÄ tutkimus viimeisellä klikkauksella. Toi viimeinen sivu on tosi hämäävä. Helposti luulee sen nähdessään, että homma on nyt hoidettu. Varmasti kymmeniä, ehkä satoja kyselyitä jää varmasti lähettämättä.
Tuo huomautus vastausten lähettämisestä oli paikallaan. Muiltakin osin kyselyssä oli rasittavia piirteitä. Esimerkiksi lista maista ei ollut ainakaan suomen kielen mukaisessa aakkosjärjestyksessä, monessa kysymyksessä ei pystynyt vastaamaan järkevästi valittavissa olevien vaihtoehtojen pohjalta jne.

Eräs hyvä esimerkki vastausvaihtoehdoiltaan hölmöstä kysymyksestä on kysymys: "Miten yleensä pyrit ehkäisemään hiv-tartunnan saamista?", jossa voi valita vain yhden vaihtoehdon. Miten siis tähän pitäisi vastata, jos pyrkii ehkäisemään hiv-tartuntaa sekä kondomilla, että PrEPillä?