Uusi DTM avataan Teurastamolle (juttukommentit)

Taitaa olla aika hyvä veto perustaa bilepaikka juuri tuonne, jossa (musiikki)melusta ei ole häiriötä muille. Lisäksi lienee mahdollisuus isommallekin kesäterassitouhulle. Jo jonkin aikaa yöelämä on laajentunut Helsingissä ydinkeskustastan ulkopuolelle. Kalasataman-Hermannin alue kasvaa jatkuvasti. Kyljessä ovat tiheästi asutut vanhat Kallio, Alppiharju ja Sörnäinen - ja liikenneyhteydet ovat hyvät joka suuntaan: pari metroasemaa puolen kilometrin päässä, keskeiset bussilinjat ja raitiovaunut kulkevat kohtuullisen läheltä. Alueella alkaa muutenkin olla vilkasta tapahtuma- ja kulttuuritarjontaa. Läheisessä Redin kauppakeskuksessa on sateenkaarimyönteinen baari Haavi.
Vielä nykyiselläänhän syrjäisessä paikassa tuo on ja liikenneyhteydet koko Pks asuvia sateenkaari-ihmisiä ajatellen tuonne ovat kehnohkot, ajallisesti rajoittuneet ja monen mutkan takana useimmille, mikä näkyy varmasti tuolla hiljaisena arkipäivien asiakasmääränä, kun puolenyön pinnasta aamuun asti liikenne tuolla on lähinnä vain taksikyytien ja fillarointien varassa.
Sama toki vaivannut Hämeentien Kaiku-keskittymääkin.

Mutta toisaalta tietyllä tapaa syrjässä oli myös Iso-Roban DTM:kin.
Ja Suvilahteen kaavailtua, suunniteltua halli-viihdekeskusta ajatellen (montako vuotta tuon toteutuminen sitten viekään) ennakointipaikka tuo siitä muutaman korttelin päässä oleva Teurastamo toki on.

Ihan vierestä uupuu tuolla kuitenkin myös hotellitiloja, toisin kuin keskustojen alueilla on.

Kesäpihaterassimahdollisuus tuolla varmasti on ja toteutettaneenkin, joskaan sitä ei tuolla kadun varteen saa, eikä muutenkaan likimainkaan samanlaiseen kaupunkielämäympäristöön, kuin keskustassa, eikä edes viereisen Redi-kauppakeskuksen alueeseenkaan verrattavana. Mutta toki samanhenkisten terassina, mikä osalle riittäneekin. Tuo paikkahan ei muutenkaan ole millään lailla poikkeamisluonteinen, vaan sinne on aivan erikseen nimenomaan taivallettava.

Toivottavasti Helsingin kaupunki, tuon paikan vuokranantajataustanakin, älyäisi vahvistaa arkipäivienkin yöliikennettä.

Oma riskimomenttinsa tuolla paikalla on toki myös se, että sen lähikatukulmat ovat melko hiljaisia yöaikaan.

Toivottavasti sisustussuunnittelutoimiston naiset ovat ainaki miessuunnittelijoita fiksumpia, eli eivät sorru toteuttamaan tuonne erillisiä yksittäisi wc-huoneita, Manskun DTM:n "kutukoppien" tapaan, koska niillä on (niihin kutemaan jäävien niitä pitkäksi ajaksi buukkaamisen lisäksi) se ikävä kääntöpuoli olla myös potentiaalisia raiskaustiloja, kuten Manskun DTM:ssä useammankin kerran kävi ja taannoin muissakin vastaavissa; taisi olla Lost&Foundin kellarissakin.
Eli isommat wc-huoneet, joissa niitä koppeja sitten.

Muuten sitten, jos tuolla rakennustilat vain mahdollistavat, roheutta olisi hyvä olla sisustuksessa, eikä liiaksi niitä kliseemäisyyksiä, joita edellisessä DTM:issä oli.

Vegetaristi-sateenkaari-ihmiset ehkä järkkäävät erityisjuhlinta-partyt, kun entinen Teurastamotila kaapataan kasvispohjaisten juominkien kauppaamistilaksi.

Toki menestyvä isompi yökerho mahdollistaisi ehkä edes kohtuu hyvien artistivieraidenkin taas saannin tännekin esiintymään - enkä tarkoita vain mitään pelkkiä "kuuluisia" dj:tä, vaan ihan laulaja- ja estradiesiintyjä-artistejakin.
Toisessa suositussa kaupunkimme, sateenkaari-ihmisten omistamassa, hlbtiq-yökerhossahan live-artisteja on ollut paljon enemmän, kuin DTM:ssä etenkään viime vuosina.
Tuonne Teurastamon DTM:ään saattaisi vielä olla mahdollista saada britti Jimmy Somervillekin esiintymään, Ruotsin ("kaapistaan ulostullut") Darin ja muita kuuluisuuksia.
(Uutiskuvien perusteella, mm. HS:n uutisessa ravintolapäällikkö tuolla, tulevan toisen tilan ovella) Kyse tuossa Teurastamon DTM:ssä on tässä kuvan keskellä olevasta, loivasti vinokattoisesta, vaaleansini(?pelti)-kattoisesta rakennuksesta, jonka ulkoseinässä (alla 3D-ilmakuvanäkymässä) näkyy punapohjainen, valkotekstinen kyltti (kyltin alla näkyvä ovi tulee olemaan sisäänkäyntinä tuohon toiseen rakennukseen). Ja sen viereisestä rakennuksesta.

Tuo sinikattoinen rakennus on jotakuinkin 12m x n.37-40m kokoinen, uutisten mukaan jopa 8m korkea (loivavinokattonsa toiselta reunalta).

Koska asiasta HS:n uutisessa on kirjoitettu "Sen vieressä on toinen, lähes yhtä suuri tila.", niin se toinen tila lienee vasemmalla puolella oleva pienempi rakennus, joka on 8m leveä ja pituudeltaan ilmakuvan perusteella lyhyempi. (jos tuo on entinen noutomyymälärakennus?).
Koska oikeanpuolimmainen tila on selvästi pinta-alaltaan ainakin suurempi, selvästi leveämpi (18m) rakennus, jossa keskellä jyrkkä harjakatto

Eli riippuen, kumpi noista viereisistä toinen rakennus on, niin tuolla olisi tilaa yhteensä ehkä noin 650 (viereisen pienemmän tilan kanssa) - 1100 (vieresen suuremman tilan kanssa) neliön verran.

3D-ilmakuva-näkymänä:
https://www.google.fi/maps/@60.1902694,24.9731064,60a,35y,303.64h,40.78t/data=!3m1!1e3

2D-ilmakuva-näkymänä:
https://www.google.fi/maps/@60.1905247,24.9723279,80a,35y,303.64h/data=!3m1!1e3

Originaalissa Annankadun Don't Tell Mama:ssahan korkeutta taisi olla likimain tuo sama 8 metriä, mitä tuolla Teurastamollakin ainakin korkeimmassa hallitilassa on.
Vierastan paikkaa, jolla on nimi Teurastamo. Se synnyttää luotaantyöntäviä mielikuvia.
Helsingin kaupungin rakennusviraston julkisesta rakennuslupapäätöksestä
https://www.hel.fi/static/rakvv/VIPA/LU2/2022/91-LU2PTK.pdf
(Teurastamon DTM:n remppapäätös heti dokumentin alussa)
näkyykin jonkin verran lisätietoja, mm.
* yhteispinta-ala on 767 neliötä (tuon perusteella toinen halli-osa voi olla vain aiemmassa viestissäni ilmakuvassa näkyvän sinivaaleakattoisen hallin vasemmalla puolella oleva pienempi halli)
* yökerhossa on yhteensä 870 asiakaspaikkaa. Halli 1:n henkilömäärä on 540 ja halli 2:n henkilömäärä 330.
* ainakin hallissa 2 tanssilava on korotettu, koska siihen rakennuslupa vaati lisättäväksi kaiteet
* halli 1:n yläikkunat peitetään
* yökerhotilat sijaitsevat jonkin asuinkerrostalon lähettyvillä ja asuinkerrostalossa on tehtävä sisällä äänitasomittaukset ennen Teurastamon DTM:n käyttöön otettavaksi hyväksymistä.
* rakennusvaiheiden valvontaa ja tarkastuksia korostetaan rakennuslupavaatimuksissa
  • 6 / 10
  • JudyJudyJudy
  • 25.1.2023 11:34
Teurastamo on mitä oivallisin lokaatio uudelle (?) DTM:lle, kun yhämerkittävämpi osa yöelämää ja varsinkin kluikulttuuria on painottunut keskustasta katsoen laitakaupungille. Teurastamo nimenä viittaa niin "lihatiskiin" kuin New Yorkin nyt niin kovin trendikkääseen Meatpacking District - jolla on hyvin vahva menneisyys homokulttuurin kehtona. Toivottavasti DTM ottaa huomioon sen, että nyt se joutuu kilpailemaan niin Kaikun kompleksi kuin Ääniwallin kanssa asiakkaista. Varsinkin Kaiku, joka ainakin ennen koronavuosia oli valittu yhdeksi merkittävimmistä klubeista euroopassa, veti hieman edistyksellisemmällä linjalla sisäänsä niin merkittäviä DJ vieraita kuin ajan tasalla eläviä teknoväkeä. Ei ollut harvinaista bongata sama DJ Kaikussa kuin Berliinin Berghain Panoramassa samalla viikolla. Ei pidä sivuuttaa miten Kaikun politiikka vetää sisäänsä myös queer-henkistä kävijää, jotka homobaarien toisinaan hyvin toksinen ilmapiiri sulkee ulos - ja päinvastoin; Kaikussa oli yritelmiä myös "karhuväelle" suunnatulle "homoteknolle".

Ennen koronavuosia homobaarien aika näytti olevan ohitse, itse en kyllä muista koska viimeksi Helsingissä moisessa olen käynyt. Ehkä niitä vielä kuitenkin tarvitaan? Homobaarien kynnystä voisi korottaa kehittämällä klubikulttuuria kunnianhimoisempaan suuntaan niin musiikillisen tarjonnan kuin seksipositiivisen ilmapiirin luomisessa. Tasa-arvoisen avioliittokysymyksen tasapaistämisen aika on ohitse, hedonismi on yksi pakokeino todellisuudesta edes hetkeksi.
Hyytyiköhän tuon uuden dtm:n luomistyö, kun "kesään mennessä" alkaa olla lähiviikkoina ohi jo. Onko usko loppunut tai tullut suuria mutkia matkaan ja projekti venynyt "iäisyysprojektiksi"? Vai onko uuden avausuutisen 7 kuukauden takaisesta nyt vain "tyyntä avajaismyrskyn edellä"?

Saakohan yökerhon vetäjältä tai sen tilavuokraajalta, Helsingin kaupunkitilat -yhtiöltä, Beggy Bauerilta asiasta tietoja?
DTM:n Instassahan alkustatuksessa "avaamme kesällä" on vaihtunut jo "avaamme 2023" -muotoon.

Helsingin hlbtiq-kansan Hercules-yökerhohan on porskuttanut Makkaratalossa, Päärautatieasemaa vastapäätä jo lokakuulta 2021 lähtien (3. sijainnissaan 23-vuotisen toimintansa myötä), eli siellähän on luvassa tuon 3. paikan 2-vuotis-pippalotkin jo syksyllä.
Mutta ehtiikö Teurastamo-dtm hlbtiq-kansan livejuhlinta-imuun mukaan tänä vuonna?
Jotain "huhun tyyppistä" on ollut rakennuslupaan liittyvistä viivästyksistä.
Rakennusluvanhan tuonne saivat, viime vuoden lopulla, eli tässä ihan alussa:
https://www.hel.fi/static/rakvv/VIPA/LU2/2022/91-LU2PTK.pdf

Mutta tuolla toki edellytetään vaiheittain tarkastuksia, eli olisiko niissä tullut jotain vastoinkäymisiä tai budjettiongelmia

Viimeisimpiä, kuvien kera uutisiahan tuolta oli viime toukokuulta tämä, jossa jotain näyttää tehdyn, muttei paikka vielä lähelläkään clubia vaikuta tuolloin olleen
https://www.avecmedia.fi/bisnes/homobaari-helsinki-dtm-teurastamo-tomi-hakkinen/