ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > Väkivallasta perheiden sisällä

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
vaeltaja2006 Vastaa1 / 1 
18.02.2009, 14:01 Wien: Kerran vuodessa Wienin kaupunki tekee yhteenvedon EU-projekteista. Vuoden 2008 selvityksestä löytyy sellainen projekti, jossa selvitetään väkivaltaa lesboparisuhteissa. Tutkija Angela Schwarz kertoo, että väkivaltaa esiintyy myös näissä parisuhteissa ja enemmän kuin luullaan. USAlaisen tutkimuksen mukaan samaa sukupuolta olevien perheiden sisällä on jopa yhtä paljon väkivaltaista käyttäytymistä kuin heterosuhteissa. Wienissä tiedetään yksittäisiä tapauksia, mutta yleiskuvaa asiasta ei ole.

Syyt ovat usein samanlaisia. On kyse yhteiskunnallisesta arvojärjestyksestä. Työttömät lesbonaiset joutuvat usein elämään työssäkäyvän tuen turvin. Tilanne voi olla vaikea, kun tulee yhteenottoja. Mutta vaikeita ruumiiinvammoja tulee hyvin harvoin.

Nyt pyritään saaman tietopaketti poliisin , neuvontapisteiden, yms. käyttöön. Wienin kaupungille tämä projekti ei maksa mitään. Rahat saadaan EU:lta.

Konservatiivinen kansanpuolue ÖVP ilmaisee tuohtumustaan. Eikö nyt ole mitään tärkeämpää tutkittavaa!
(Wienerzeitung)
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy