• Splenetic

Voivittusaaatanaperkelejumalauta! - Kylteripommi, pt. 4

Okei... eli tänään meillä oli humanistisen tiedekunnan oma keskustelutilaisuus uutta yliopistolakia ja sen aiheuttamia rakenteellisia muutoksia koskien. Osallistujista voin sanoa vain yhden asian: on se nyt saatana jos ei yksikään riviopiskelija saavu paikalle vaikka tilaisuudesta nimenomaan tiedotettiin yleisillä postituslistoilla allekirjoittaneen pyynnöstä, että riviopiskelijat vihdoinkn ottaisivat selvää mitä on tapahtumassa ja sanoisivat oman mielipiteensä asiaan! Etenkin odotin näkeväni kieltenopiskelijoiden järjestön kopo (koulutuspoliittinen)-vastaavan siellä, mutta eipä ollut. Pitää varmaan kirjoittaa yhteenveto tilaisuudesta kopolle ja huomauttaa samalla, etten aio tehdä hänen työtä hänen puolestaan samalla kun hän vetää nimikkeen CV:nsä luottamustoimien kohtaan ja minä en saa muuta kuin korkeintaan hyvän mielen (tosin näkyy vain blogiaineksen saaminen, ei hyvän mielen...!).

Ainut positiivinen asia oli se, että yleinen vastaanotto kylteriydelle jóli jotakuinkin yhtä innostunutta kuin minulla (katso edelliset 'Kylteripommi'-otsakkeet). Toisaalta hallareiden ja humanistien yhteeniskeminenkään ei toimi, kun yhdistyminen perustuisi yksinomaam numeroille, ei käytännön asioille. Filosofian lehtoraattia ei voi laajentaa molempiin tiedekuntiin kun se on jo nyt määräaikainen, käynnissä on tasan yksi maisteritason yhteinen koulutusohjelma (josta en tiedä yhtään mitään), ja menettelytavat ja opetustavat ovat molemmilla aivan erilaiset. Eikä HuHa (huuhaa)/HaHu (haahuilijat) -tiedekuntana ole profiloinnin kannalta järin toimiva, kun ei tuo nimenä sano kellekkään mitään. Ikävä kyllä mihinkään varsinaiseen lopputulokseen ei keskustelun pohjalta päästy, joten kaikki humanistit kaikissa asiaa päättävissä elimissä ovat edelleen aika tyhjän päällä. Ilmeisesti hallituksella on iltakoulu asian tiimoilta tämän viikon aikana, mutta koska en ole sen jäsen eikä sinne riviopiskelijana tai HallOpEdina mennä, joutunen häiritsemään opintopäällikköä ja muuta humanistisen hallintoporrasta. Mutta hei, nytpä olen tavannut dekaanin. Ei se olekaan niin pelottava kuin kuvittelin. Ehkäpä uskallan laittaa hänellekin mailia jossain vaiheessa, jos jotain tulee.

Mutta lisävalitusta: vittu kun ne ei voi sitä saatanan yliopistofoorumia sinne nettiin saada toimimaan. Etusivu kyllä näkyy, ja sinne voi kirjautua... saadakseen eteensä ilmoituksen että foorumi on työn alla ja tästä linkistä voit kirjautua ulos. Ei ole edes mitään postituslistaa kaikille humanisteille, jota kautta voisi kaikille opiskelijoille ilmoitaa tämän asian kulusta. Opiskelijoiden tietous on kiinni heidän omasta aktiivisuudestaan ja sitä ei tässä työn, opiskelun ja oman elämän ristitulessa monella ole enää jäljellä, mullakin vain siksi että kun ei ole omaa elämää, niin jää aikaa tälle.

VITUTTAA TÄLLAINEN!

Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen sanoihin päättäen...

"Tässä leikissä on kaikkein inhottavinta, ettei tiedä mistä ilmansuunnasta saa turpaansa."

2 kommenttia

millikan

23.3.2009 19:25

Entisenä opiskelijajärjestoaktiivina symppaan, ei ollut kerta tai kaksi jolloin yleisiin tapahtumiin tulevat ne samat naamat jotka aina ennenkin (no, samalla tuli sitten henkilokunta ja hallinnon ihmiset tutuiksi, samoin muiden alojen opiskelijat joita ei muuten välttämättä kauheasti näkisi) vaikka yhteisistä asioista pitäisi puhua.
Ja olen myos ravannut ympäriinsä jahtaamassa ihmisiä selvitellen muiden ihmisten asioita tai paikkaamassa informaatiokatkoksia...
Kuten eräskin henkilo summasi, opiskelija-aktiivi on ihminen joka käyttää 50% ajastaan, 70% energiastaan ja 90% sosiaalisista suhteistaan siihen että muilla ihmisillä olisi kivaa :)

On siinä touhussa puolensa mutta ajoittaiselta turhautumiselta ei voi välttyä...ja mitä olen HY:n opiskelijoita seurannut niin monilla luonnontieteellisillä aloilla se järjestotoiminta on huomattavasti tehokkaampaa ja aktiivisempaa kuin monilla humanistisilla aloilla, en tiedä miksi (luonnontieteiden opiskelijat kai viettää opintojensa puolesta niin paljon aikaa yhdessä labroissa, laskareissa yms. että yhteenkuuluvuutta tulee enemmän).

Ja suhteet on kuitenkin aika huomattava asia ja vaikka se kopo saisikin merkinnän CV:een tekemättä mitään niin dekaani tuntee sinut :)

Splenetic

24.3.2009 07:54

"[O]piskelija-aktiivi on ihminen joka käyttää 50% ajastaan, 70% energiastaan ja 90% sosiaalisista suhteistaan siihen että muilla ihmisillä olisi kivaa". Erittäin hyvin kiteytetty! Fantasioin ajasta, jolloin humanistit saisivat tämän kylteripommin niskaansa varoittamatta, mutta ehken kuitenkaan halua herättää niitä tavalla, jota ei voi ottaa takaisin, tuo kylteriys kun on pysyvä ratkaisu (kiva, että tällaiset pitää tehdä niin lyhyessä ajassa).

Taitaa olla lähes kaikilla aloilla aktiivisempaa porukkaa kuin humanistisessa. Teekkarit, kylterit ja hallarit (erityisesti jälkimmäiset) ovat aina suuna päänä joka paikassa suurella porukalla edustettuna. Ja sitten minä, Yksinäinen Humanisti. Hallarit ainakin uhmaavat teoriaasi yhdessä vietetystä ajasta, kun niillä ei kauheasti kontaktiopetusta ole. Ehkä se aktiivius tulee niiden alavalinnan mukana kaupan päälle.

Mutta mitä hyötyä on että tämänhetkinen dekaani tuntee mut ("ai niin, se jolla oli se outo nimi"), kun se mahdollisesti jää virattomaksi tässä rakenteellisten muutosten innovoinnin keskellä. Kyllä mä ottaisin mieluummin se merkinnän, kestää pidempään eikä vaadi ylläpitoa. :)