• Splenetic

Voi vittu mikä lakiesitys!

Tieteentekijöiden liiton ja Professoriliiton yhteinen lausunto hallituksen suunnittelemasta tekijänoikeuslain muutoksesta:

"Tieteentekijöiden liitto on antanut 7.12. opetusministeriölle lausuntonsa hallituksen esityksestä tekijänoikeuslain muuttamiseksi. Liitto vastustaa esitystä ja pitää ehdotusta hyvin ongelmallisena ja epätasapuolisena. Ehdotus ei ole omiaan selkeyttämään oikeustilaa tai parantamaan oikeusvarmuutta, kuten ehdotuksen tavoitteena on ollut. Liitto katsoo, että lainsäädännössä tulee ottaa riittävästi huomioon yliopistoissa tapahtuva tieteellinen tutkimustyö ja siihen kuuluvat erityispiirteet. Tekijänoikeuksien siirtyminen kokonaisuudessaan yliopistoille ei voi missään tapauksessa olla pääsääntö, mikäli tieteen vapaus halutaan turvata. Liitto antoi yhdessä Professoriliiton kanssa asiasta tiedotteen jo tuoreeltaan samana päivänä kuin OPM:n ehdotus tuli julkisuuteen 4.11. Tekijänoikeuslain muutosta vastustava adressi löytyy sivustolta: www.adressit.com/allekirjoitukset/tekijanoikeus"

Eli ensiksi kokkareiden pitää pönkittää keskiluokan lompakkoa entisestään verovähennyksillä pienituloisten kustannuksella, sitten heikennetään väliin vähän työttömien ja pienituloisten sairausturvaa, ja koska yliopistolain muutos pakottaa tieteentekijät EK:n perseennuolijoiksi ei vielä riitä, otetaan kaikilta luovan työn tekijöiltä pois vielä tekijänoikeudet.

MITÄ VITTUA NÄMÄ PELLET TEKEVÄT?! KUKA SAATANA NIITÄ SINNE ÄÄNESTI?!

5 kommenttia

Rokkihomo

11.12.2009 15:13

Suomen vaalipäivinä sattumalta "hereillä" ollut kansanosahan ne. Sinne äänesti.
Aika monella heistä on "suurimpien puolueiden" jäsenkirja myös.

(Suurimmat ovat:
- sbp eli Suomen byrokraattinen puolue, otherwise known as "demarit"
- maaltamuuttaneiden liitto eli Keskusta, joka on varsinaiselta jäsenmäärältään yksi koko maailman suurimmista puolueista
- Suomen monarkistien kokousten yhteenlittymä, joka nykyään ajaa kannattajiensa, kasvavan valtakuntamme kansanosan,
asioita kansallisen kokoomuksen nimellä)

mopsi22

11.12.2009 21:41

Välissä ovat hallitsijat myös poistaneet työnantajan työeläkemaksut ja suunnittelevat nyt muutoksia yhteisöverotukseen. Ensimmäinen vei miljardin ja muutos yht.v.veisi toisen.

Toki on myös erityisopetuksesta lakimuutos menossa, joka hämärtää rajoja siitä, kuka tarvitsee ja millaista apua ja on oikeutettu mihinkin. Lopputuloksena laissa on älyttömyyksiä, joiden pohjalta kaikki oppilaat voidaan sijoittaa normaaliopetukseen ja olipa siellä (jossain vaiheessa ainakin) sellainenkin kohta, että erityisopetussiirtopäätös olisi opettajan yksistään päätettävissä (jolloin se ei olisi enää valituskelpoinen kuten on nykyään).

Paljon muutakin, paljon muutakin. Kokoomus on onnistunut olemaan erityisen aktiivinen muihin puolueisiin nähden. Muutoksia tulee, mutta ei ne kauhean kivoja ole olleet...

Tuo tekijänoikeusjuttu on niiiiin talouselämää palveleva. Käytännössä firmat omistavat ihmisestä sen jälkeen kaiken mitä tämä tekee.

Splenetic

12.12.2009 16:19

"Hereillä" lainausmerkeissä, nimenomaan!

Olen tullut siihen lopputulokseen, että kun vaalitenteissä on esillä tietyt teemat, kaikilla ehdokkailla on sanaton sopimus, että juuri näille teemoille ei valitut tee yhtään mitään, vaan promoavat asioita, joista vaalintentaattoreilla ei tullut mieleenkään kysyä. Näin valitut puuhaavat seuraavan kautensa tekemässä jotain aivan muuta kuin asioita, joilla todennäköisesti on ollut vaikutusta heidän saamiensa äänien määrään. Ehkä puolueilla on joku piiloepiskola tuleville vuosille ja sitten se virallinen good-for-nothing läpyskä, joka näytetään äänestäjille. Pitäisikö äänestäjien osata kysyä kaikki mahdolliset asiat ja niiden kaikki mahdolliset skenaariot? Missä määrin valittu voi olettaa äänestäjiltä saamansa luottamuksen kattavan myös asiat, joista ei ole koskaan ollut puhetta?

Kiitän Enkeliporsas-linkistä ja suosittelen sitä kaikille. Mielenkiintoinen blogi muutenkin. Pitää lisätä se blogilistalle.

martin

13.12.2009 20:33

Hyvin pelottavaa kehitystä. Yhdyn ajatuksiin pelleistä.