• Splenetic

Vaalit ovat ohi ja tulokset saapuneet.

Eli edustajistovaalit olivat ja menivät ja eritellyt tulokset ovat saapuneet. Allekirjoittaneen äänimäärä oli eeeeerittäin ennustettavissa: yksi kappale ja sekin itseltäni ;). Läpi pääsivät olivat jotakuinkin niitä, joiden oletinkin pääsevän läpi. Ne ovat niitä verkostoitujia. Läpi pääseminen edellyttää verkostoitumista, ja koska minä en harrasta verkostoitumista, ergo...

Meillä oli tästä itsensä äänestämisestä juttua erään toisen ehdokkaan kanssa. Onko itsensä äänestäminen a) hyvä juttu, koska jos ei äänestä itseään ei luota edes omaan kykyynsä hoitaa niitä asioita, joihin pyrkii? vai b) aika outoa, sillä jo ehdokkaaksi asettuminen on merkki omasta luottamuksesta kykyynsä hoitaa em. asioita ja itse vaaleissa on kysymys siitä, missä määrin muut luottavat ehdokkaan kykyyn hoitaa näitä asioita? No, olen edelleen b-vaihtoehdon kannalla, mutta äänestinpä itseäni silti. Sillä pääsi varaedaattoriksi.

Ja se äänestysprosentti oli aivan naurettava. Ei tällainen ole demokratiaa vaan jotain aivan muuta! Mutta toisaalta, enpäs ole itsekään ennen äänestänyt vaikka kahdet vaalit on aikanani ollut. Veikkaan, ettei edustajistosta ja sen funktiosta tiedetä tarpeeksi että viitsisi keskittyä etsimään ehdokasta ja vielä äänestämään. Mitä tälle muka voi tehdä, kun suurimmalla osalla on tarpeeksi kiireitä perusjuttujenkin tekemisen kanssa kun paineita lisääntyy joka kulmalta?

No mutta, nyt voi taas keskittyä olennaiseen eli opiskeluun. Ehkä aktiivikärpäsen purema kestää vielä hetken ja päädyn laittamaan paperit vetämään ainejärjestön hallitukseen. :)

3 kommenttia

millikan

5.11.2009 13:05

Äänestysprosentti on mitä on, tällä kertaa kai vähän suurempi aika monessa paikassa kuin aiempina vuosina...mutta hymyilytti kuitenkin nuo maininnat äänikuninkaista joilla oli reilu 20 ääntä.
Kun itse olin ollut ehdokkaana joskus vuonna miekka ja kypärä niin sain sentään jo jotain 15 ääntä...no HYY on isompi, eikä tuolla saatu edes varapaikkaa, mutta naureskeltiin että sinä vuonna sen yhden ylimääräisen paikan saanti vaaliliitolle ja suurimman ryhmän asema oli aika tiukilla, ja jos ne minun muutamat ääneni olisivat menneet jollekin muulle ryhmälle niin olisi jäänyt paikka saamatta :)
HYYn tämänvuotisissa vaaleissa poliittisesti sitoutumattomat ainejärjestöt ja osakunnat jylläävät, ihan hyvä niin...aikoinaan iso kokoomusopiskelijoiden ryhmä on marginalisoitunut vahvasti myös kun vihreät ja vasemmisto löysivät yhteisen sävelen...

Mutta joo, onnea varapaikasta. Ja HYYssä ainakin noita varaedaattoreita päätyy aika paljon mzös eri valiokuntiin yms, teidän toiminnasta en tiedä...mutta aktiivikärpästetylle varmasti riittää tekemistä jos vain viitsii.

Rokkihomo

5.11.2009 15:58

"Sillä pääsi varaedaattoriksi." Heh! HEH!

Olin aikoinaan vaaleissa ehdokkaana. En äänestänyt itseäni, vaan toista ehdokasta, joka oli mielestäni yksi monista huomattavasti minua paremmista ja sopivammista ehdokkaista.
Istuin kunnanvaltuustossa neljä vuotta.

Splenetic

5.11.2009 18:57

Millikan: Olisit päässyt meidän listoilta ääniprinssiksi tuolla äänisaaliilla. Viimeiset läpipäässeet saivat hurjat 11 ääntä. Tuo kokkareiden vallankahva tosin kirvoittaa kauhun väristyksiä... mitä sitä Poe'ta lukemaan tai Burtonia katsomaan, riittää kun tutkailee VYYn edustajiston kokoonpanoa. Voin jo arvata, mikä tulevan edustajiston taktiikka tulee olemaan ylioppilaskunnan talouden kanssa... jäsenmaksua vaan korkeammaksi, onhan porvareilla millä mällätä. Pappa betalar, ja silleen... Suurin osa meidän valiokunnista on tietojeni mukaan vapaaehtoispohjalta eli sinne voi mennä kuka tahansa jäsenmaksun maksanut. Itse hyppään edunvalvontavaliokunnassa.

Rokkihomo: Jep, naurattaa edelleen itseänikin. Piti siis vain asettua ehdolle et voíla! olen varaedaattori. Luultavasti en siis tee käytännössä mitään, mutta saanpas taas yhden merkinnän CV:n luottamustoimien kohdalle. Tosin luottamusta heltisi vain itseltä, mutta voi voi. Sen siitä saa kun on matala äänestysprosentti. :) Mutta mutta... kunnanvaltuustossa?!