Kristillisdemokraattien Savo-Karjalan vaalipiirin varakansanedustaja, kristillisdemokraattien valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja Joensuun kaupunginvaltuutettu Kikkis Mikkola avautuu Karjalan Heili -julkaisussa julkaistussa mielipidekirjoituksessa Tuure Boeliuksen esiintymisestä alakoulun perinteisessä Suomen suven avauksessa perjantaina Joensuun Laulurinteellä. Hän kertoo, että useampi äänestäjä on ottanut yhteyttä asiasta kahden viime viikon aikana.
Mikkola nostaa esiin etenkin sen, että Vuoden homo -tunnustuksella huomioitu Boelius tunnetaan muun muassa homoihastumisesta kertovasta biisistään "Lätkäjätkä-Ville".
Mikkola kertoo erään opettajaperheen käyvän keskustelua siitä, että jätetäänkö omat lapset kotiin kutsuvieraan vuoksi ja uskalletaanko omalla nimellä antaa palautetta koulutoimeen. Mikkola kirjoittaa, ettei hänellä ole mitään Tuurea vastaan, mutta kaupungin päättäjänä hän toivoisi Suomen suven avauksen olevan tapahtuman, jonka sisältö laulujen sanoineen ja merkityksineen tukee 6–12-vuotiaiden lapsuutta. Toivoisin tätä siitä syystä, että tapahtuma sopisi aidosti mahdollisimman monelle perheelle.
Onko Tuure Boelius Mikkolan mielestä niin pelottava, ettei hän sovi aidosti mahdollisimman monelle perheelle? Jos, niin ihan oikeasti miksi niin?
1 kommentti
smo
30.5.2019 16:15
Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry:n sihteeri Iida Kärkkäinen vastaa KD-vaikuttajan mielipidekirjoitukseen Karjalan Heili -julkaisussa ( https://www.heili.fi/uutiset/mielipidekirjoitukset/item/6592-vastine-kikkis-mikkolan-mielipidekirjoitukseen-suven-avauksesta ). Hänen mukaansa sen vihjaaminen, että Tuure Boeliuksen seksuaalinen suuntautuminen tekisi hänen esiintymisestään Suomen suven avauksessa perheille epäsopivaa, on sekä epäkunnioittavaa että syrjivää.
Kärkkäinen toteaa ajattelevansa, että Boeliuksen esiintyminen tapahtumassa antaa kouluille ja muille kasvattajille hyvän mahdollisuuden täyttää velvollisuuksiaan yhdenvertaisuuteen kasvattamisen saralla. Hän arvelee sen voivan jopa pelastaa jonkun näkymättömäksi tai vääränlaiseksi itsensä tunteneen sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuuluvan lapsen tai nuoren päivän, kesäloman tai minäkuvan.