• Olli Stålström

Uskon ja tieteen ongelmia

Liisa Tuovisen, Jussi Nissisen, Jorma Hentilän ja Olli Stålströmin toimittama kirja Saanko olla totta? on menossa painoon.

Sen tieteellinen asiantuntija on psykiatri, psykoanalyytikko Jack Drescher, joka kävi esitelmöimässä Sexpon järjestämässä koulutusseminaarissa 12.2.2010. Jack Drescher on vuosina 1987-2009 toiminut New Yorkin yliopiston psykiatrian apulaisprofessorina ja Yhdysvaltain psykiatriyhdistyksen APA:n luokittelukomitean jäsenenä. Jack Drescher on kirjoittanut teoksen Psychoanalysis and the Gay Man (1998).

Jack Drescher on kirjoittanut konversioterapioita koskevan asiantuntija-artikkelin anglikaanisen kirkon Lambeth-piispainkokouksen virallista kotisivua varten sen pohtiessa suhtautumista samaa sukupuolta olevien parisuhteiden hyväksymiseen.

Olen suomentanut Drescherin artikkelin kirjaamme Saanko olla totta?, joka ilmestyy helmikuussa 2011. Sen originaali on tässä:

http://www.anglicancommunion.org/listening/book_resources/docs/Dreshcher%20Sexual%20Conversion%20Therapies.pdf

http://www.jackdreschermd.net/cv.html

Toinen tieteellinen asiantuntija, joka on suuresti vaikuttanut Suomessa, on professori Michael W. Ross, joka on kirjoittanut kymmeniä kirjoja ja satoja artikkeleita homoudesta ja hiv/aidsista ja joka toimi teosten Rakkauden monet kasvot (1984) sekä Aids asiallisesti (1987) kirjoittajana ja asiantuntijana.

Mike Rossin CV on tässä:

http://www.sph.uth.tmc.edu/cv/ross.pdf

Joillakin uskonnollisen eheytysliikkeen Aslanin johtohenkilöillä on varsin yksinkertainen keino pyrkiä mitätöimään näiden tutkijoiden tulokset leimaamalla heidät "homoaktivisteiksi".

Tämä on helppo ja halpa keino, mutta kuinka pitkään Aslanin tieteellistä uskottavuutta pystytään ylläpitämään tällaisin keinoin?