• Druusi

Joko - tai?

Tämänvuotisen Helsinki Priden yhteydessä niinsanottu mustapinkkiryhmä (PBB = PinkBlackBlock) sai taas itselleen (ja samalla tietenkin koko GLBT-väelle) julkisuutta.
Niille, jotka eivät tiedä asian taustoja kerrottakoon sen verran, tämä ryhmittymä tänäkin vuonna ajoi ei-setalaista politiikkaa. PBB:n näkemykseen kuuluu, etteivät kaikki GLBT-ihmiset ole SETAn tavoin ajattelevia, keskiluokkaisia heteronormatiivisia ihmisiä. PBB:n mukaan pitäisi olla myös oikeus elää sinkkuna, harrastaa irtoseksiä vaikka pusikoissa, jos niin haluaa ilman, että tällaisia ihmisiä syrjitään.
(kirj. huom. Tämä tausta on hyvin karkeasti ottaen kirjoitettu, lisää tietoa asiasta varmasti löytää netistä.)

Miksi tässä asiassa pitäisi miettiä, kummalle puolelle haluaa kuulua? Molemmat näkökulmat asiaan ovat minun mielestäni aivan oikeita. Mutta miksi pitäisi valita vain toinen? Kyllähän heteroihmisistäkin löytyy varmasti aika monta sellaista, jotka eivät halua (syystä tai toisesta) perustaa perhettä ja asettua aloilleen, vaan viettää sinkkuelämää Samanthan tapaan? Olenko väärässä?

Miksi sitten homojen pitäisi äkkiä asettua olemaan keskiluokkaisuuden lippulaiva ja näytellä yhtä täydellistä elämää, kuin Stepfordin naiset ikään? Eihän se hyvänen aika niin mene. Vai meneekö?

Toisaalta taas, kun tätä asiaa tarkastellaan toiselta puolelta nähdään se karu totuus, minkä SETA on hyvin nähnyt; tullakseen hyväksytyiksi yhteiskunnassa homojen tulee olla tietyllä tavalla mallikkaita ja tietyllä tavalla helposti samaistuttavia.
Tätä hyväksyntää ei varmasti edesauta PBB:n maalaama kuva pusikoissa seksiä harrastavista miehistä (ja jos tähän lisätään vielä Tom of Finlandmaiset nahkakuteet, niin hyväksyttävä mielikuva lienee juuri kulman takana...), vaikka sellainen olisi kuinka oikeutettua tahansa.

Kumpi taho sitten on oikeassa? SETA vai PBB? Vai - onko kumpainenkaan?

(sama kirjoitus myös osoitteessa: http://druusi.vuodatus.net/ )