• Druusi

Heräämisiä

Harmi ja Hansu ovat oppineet avaamaan suljetun oveni (olenkin jo odottanut puolisen vuotta, koska tämä tapahtuisi).
Oveani ei saa sillä tavalla kiinni saakka, että se pysyisi kiinni ja tämän nuo kaksi otusta ovat oivaltaneet. Ne nousevat takajaloilleen ja nojaavat ovea vasten. Jos ensimmäinen kerta ei tuota tulosta, tehdään sama uudelleen. Yleensä siinä vaiheessa ovi avautuu hieman ja sitten sitä saakin kivasti tassulla tönittyä avonaisemmaksi, että pääsee huoneeseen.

Yleensä tämä tehdään yöaikaan. Tai aamuisesta yöstä. Siinä vaiheessa kun kuivamuona ei enää vilkkaille kissoille maistu, tai halutaan vaan viekkuun nukkumaan. Siinä näppärästi tällainen herkkäunisempi mieshenkilö havahtuu, kun kissa kapuaa parvisängylle pitkin metallisia portaita.

Juuri kun ajattelee pääsevänsä takaisin uneen, niin
1) joku kävelee pitkin tyynyä ja pään yli
2) joku tökkää *kylmän* kuononsa nenänpäähän tai poskeen
3) joku hurisee suoraan korvaasi.

Sitten pitää silittää ja odottaa, että kissat nukahtaa aivan kiinni kylkeen ja jatkaa uniaan seuraavat 20 min, ennen kuin jompi kumpi toteaa, että nyt halutaan ruokaa. Ja_ne_eivät_lopeta_ennenkuin_nousen_ylös_ja_laitan_ruoan!

Yleensä tässä vaiheessa olen itse jo aivan pirteä ja keitän aamukahvin ja kas! kissat nukkuvat tyytyväisenä keskellä sänkyä.

http://uk.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q
(aiheeseen liittyvä viideo)

1 kommentti

arkadas

16.8.2008 19:44

Hyvin on tuttua tämä yöllinen tassuttelu... Tosin - viritämme kollille ilta-aterian siinä ennen iltayhdeksää, jolloin katti on varsin kylläinen pitkälle aamuyölle. Kollimme (jo 7,5 kg) käy hakemassa hellyyttä (=nukkumassa kainalossa) molemmilta tasapuolisesti. Varsin hyvin tuo tuntuu viihtyvän sängyn jalkopäässä. Nukkuukin joskus jopa yhtä pitkään kuin me - herättelemättä...

http://uk.youtube.com/watch?v=4rb8aOzy9t4&;