• millikan

Muusikoita

Uncutissa oli Mark E. Smith, The Fall -yhtyeen primus motor ("If it's me and your granny on bongos, it's The Fall") vastailemassa lukijoiden kysymyksiin, ja perinteiseen tapaan artikkeli oli hauska.
Mark E. Smith, tuo brittipunkin Jörn Donner, on aina kiinnostava tapaus musiikkijournalismin kannalta kun mielipiteitä riittää ja niitä ei epäröidä kertoa. Samaan tapaan yhtyeen uusien levyjen arvostelu on oma taiteenlajinsa kun niistä ei ole ollut kenelläkään mitään sanottavaa useampaan vuoteen...30-vuotisen uran aikana levyjä on tehty tasaisen kovaa tahtia, ja musiikki on sen verran vaihtelevaa ja oikullista että jämähtämisestä ei pääse syyttämään, mutta toisaalta niin suuria muutoksia yhtyeen saundiin ei ole tullut (lukuisista miehistövaihdoksista huolimatta...ilmeisesti The Fall todellakin on puhtaasti herra Smith ja kuka nyt satutaan saamaan mukaan) että niistä voisi jotain kommentoida...niinpä noin viimeisen kymmenen levyn arvostelut musiikkilehdissä ovat olleet tyyliä:
"The Fall: <uusi levy>, kolme tähteä. Tekivät taas levyn. Edellinen <yhtyeen jäsen> lähti <tästä syystä>, uusi tulee <täältä>."
Mutta hauska yhtye, ja hauska mies.

Tulipa vastaan myös halvalla Umm Kulthumin (tai Oum Kalsoumin, latinalainen kirjoitusasu vaihtelee) levy niin piti kuunnella...olen nähnyt siellä täällä mainintoja tästä egyptiläisestä laulajattaresta, jonka pitäisi olla Se Muusikko arabiankielisessä maailmassa...
Musiikki oli sellaista perinteisen kuuloista arabitapettia, alan tuntemukseni ei riitä havaitsemaan mitää merkittäviä ominaispiirteitä näistä kappaleista mutta on todettava että Umm Kulthumilla todellakin on Ääni.

2 kommenttia

Kauneuspilkku

30.3.2007 19:59

Tämä liittyy edelliseen blogaukseesi. Olen ihan pihalla tästä nettislangista, joten kerrotko mikä on meemi?
Tunnen itseni sedäksi...

millikan

1.4.2007 14:02

Meemi on terminä itse asiassa vanhempi kuin Internet vaikka sen käyttö onkin levinnyt vasta viime aikoina...

Kyseessä on siis informaatio joka leviää samaan tapaan kuin geenit biologiassa...tyyliin näen hauskan kyselyn jossain, kopioin sen omalle sivulleni, josta joku muu voi sitten napata sen eteenpäin...wikipediasta tai jostain voi käydä katsomassa tarkempaa selvitystä meemiteoriasta (engl. meme).