• millikan

elokuvia

Katselin taas viikonloppuna muutamia leffoja, joiden välille voi keksiä taas merkillisiä yhteyksiä...

Pääsiäisperinteenä minulla on ollut katsoa Rosemaryn painajainen, ja on se yhä loistava elokuva. Ja onnistuu väistämään yliluonnollista kauhua käsittelevien leffojen perusongelman, eli miksei ne henkilot lähde karkuun jos jotain kauheaa tapahtuu...no sitten kävisi niinkuin tässä leffassa.
Elokuvan pääosan veti suvereenisti Mia Farrow, joka oli aikoinaan noussut julkiseen huomioon tv-sarja Peyton Placen tähtenä. Josta voi pohtia josko sitä olisi tehty jos sitä edeltänyt elokuva Peyton Place ei olisi ollut hitti, ja se oli sitten se toinen elokuva jota katsoin...

Ja kiinnostuneena luin että elokuvasta oli lähellä tulla floppi muutaman ensimmäisen viikon katsojalukujen perusteella. Sitten elokuvan tähti Lana Turner sotkeentui murhaskandaaliin (Turnerin 14-vuotias tytär ampui äitinsä miesystävän) josta keltainen lehdisto repi tietysti massiviset otsikot, ja kansa ryntäsi massoina katsomaan Peyton Placea teatteriin.

Seuraavaksi pitäisi kai katsoa Douglas Sirkin elokuva Imitation of Life, joka perustuu kyseiseen tapahtumaan, ja elokuvan pääosassa Lana Turner...ja jota on myos kehuttu hyväksi elokuvaksi.

Sattumakauppaa joskus tuo, ja ehkäpä se Mia Farrow olisi noussut tähdeksi jostain muusta kuin Peyton Placesta, tai ehkä ei. Ja se olisi joka tapauksessa luultavasti johtanut jonkun toisen valitsemiseen Rosemaryksi, ja todennäkoisesti erilaiseen elokuvaan...