Päivi Räsänen närkästyi Satakunnan Kansassa julkaistusta kolumnista, jossa toimittaja Anne Nikka ehdottaa, että homoja hysteerisesti pelkääville voitaisiin perustaa oma pelkopoli aiheettomien pelkojen lievittämiseen. Kolumnissa Nikka toteaa aiemmin vaatineensa Räsäseltä anteeksipyyntöä seksuaalivähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää.
Räsänen yhdistelee vastineessaan kolumnissa kirjoitetun olkiukoksi: "Toimittaja Anne Nikka mainitsee minut nimeltä ja ehdottaa, että kristillisen arvomaailman omaaville ja Raamatun evankeliumin uskoville tulisi perustaa pelkopoleja homofobian vuoksi". Ja jatkaa: "Kirjoitus tuo vaarallisella tavalla mieleen totalitarismin, jossa toisinajattelijat on suljettu mielisairaaloihin tai laitettu hoitoon".
Tässä nostetaan esiin mielipide ja vakaumus. Ja päästään sananvapauteen.
Räsänen ilmaisee toivovansa lainsäätäjänä hartaasti, että Suomi säilyisi myös kristillisen maailmankuvan omaavia henkilöitä suvaitsevana ja kunnioittavana vapaana kansalaisyhteiskuntana, jossa voi pelkäämättä ilmaista toisistaan poikkeavia mielipiteitä. Hän myös kertoo lääkärinä kokevansa epätieteelliseksi uskonvakaumuksen rinnastamisen sairauteen, joka vaatii hoitoa. Loppukaneettinaan hän toteaa rohkaisevansa jokaista käyttämään sananvapauttaan myös vaikeissa kysymyksissä.
Vastineensa allekirjoituksesessa Räsäsen tittelinä on "Kansanedustaja (kd.), lääkäri". Räsänen on tunnetusti käyttänyt lääkärin arvovaltaa myös keskustelussa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä, esittäessään tähän synnynnäiseen ilmiöön liittyviä tieteeseen pohjautumattomia väitteitään. Nimenomaan lääkärin arvovallalla esiintyminen on hyvin vastenmielistä ja eettisesti kyseenalaista.
1 kommentti
smo
25.2.2020 12:19
Räsänen on kutsuttu poliisikuulusteluun 2. maaliskuuta vuodelta 2004 peräisin olevan pamflettinsa tiimoilta. Räsästä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Räsänen uhriutuu tiedotteessaan aivan huolella. Hän vertaa meininkiä Pohjois-Koreaan ja Venäjään.
– Näitä uutisia olemme tottuneet näkemään aivan toisenlaisesta viiteryhmästä, esimerkiksi Pohjois-Koreasta tai entisen Neuvostoliiton oloista. Sanan- ja uskonnonvapaus ovat demokratian kulmakiviä.
Kaikessa uhriutumisessaankin olisi hyvä kuitenkin muistaa jonkinlainen suhteellisuuden taju. Pohjois-Koreasta ei uutisia poliisikuulusteluista tule. Joskus tulee uutisia siitä, että joku diktaattorin kanssa suksensa ristiin saanut on poistettu esimerkiksi käyttämällä tätä maalitauluna ohjukselle. Ei Neuvostoliitostakaan tullut uutisia siitä, että joku kutsuttiin poliisikuulusteluihin. Saattoi olla, etteivät lähimmät omaisetkaan tienneet. Kuulusteluihin päässyt vain katosi yllättäen.
Räsänen pääsee vastailemaan tekosistaan ihan vapaalta jalalta. Ei pitäisi olla vinkumisen aihetta tässä menettelyssä vähän vertaa. Tuomioistuin aikanaan päättää mahdollisista seuraamuksista.