• millikan

Janten lain säännöt:
1. Älä luule, että sinä olet jotain.
2. Älä luule, että olet yhtä paljon kuin me.
3. Älä luule että olet viisaampi kuin me.
4. Älä kuvittele, että olet parempi kuin me.
5. Älä luule, että tiedät enemmän kuin me.
6. Älä luule, että olet enemmän kuin me.
7. Älä luule, että sinä kelpaat johonkin.
8. Älä naura meille.
9. Älä luule, että kukaan välittää sinusta.
10. Älä luule, että voit opettaa meille jotakin.

En kirjoita spesifisesti Kauhajoesta, enkä Matti Saaresta, kun en ketään näistä tunne. Kunhan kokoan joitain yleisiä mietteitä joita ovat muut kommentit herättäneet (ja olen osan tästä jo muualle kirjoitellut).

Ei se tapaus ole minusta mitenkään käsittämäton vaikka surullinen onkin. Itsetuhoisuus ei ole tuntematon mielentila ja silloin ei se niin suurta ajatushyppäystä vaadi että lähtee niitä muitakin samalla listimään...(ei kannata hermostua, itse olen vakaan spesifisesti itsetuhoinen silloin kun olen...koska en minä väkivaltainen ole).
Onko siihen jokin erityinen syy? Pystyyko sen tietämään etukäteen? Voiko jotakuta syyttää?
Ei.

Kun sitä yhteisollisyyttä peräänkuulutetaan, niin huomauttaisin että tuo ylempänä siteeraamaani Janten laki on yhteisollisyyttä puhtaimmillaan, ja kyllä se Sandemosen Pakolainen ylittää jälkensä –kirja kannattaa muutenkin lukea. Yhteisoissä kun kuitenkin tulee niitä nokkimisjärjestyksiä ja niiden suljettujen yhteisojen ulkopuolelle jääminen on paljon tylympää ja kylmempää...ja yhteisollisyyden hedelmiä on myos hyvä veli –verkostoituminen ja mafia...

Vaikka onhan niitä positiivisempiakin yhteisojä, ja sen johdosta suosittelen harkitseville amok-juoksijoille vaikkapa blogaamista, YouTube-videoiden tekemistä tai metallimusiikin kuuntelua. Ei se pettämäton resepti ole mutta kuitenkin.

1 kommentti

Roope2

25.9.2008 07:03

Amen.