• pelsepuuppi

paskat..

tuntuu et keuhkot jotenkin jumis.. ei sillai et olis yskää ku ei oo, t olis limaa ku ei oo mut tuntuu vaan et keuhkot jumittaa.

oon jumittanu coldplayhin tuubis. kertokaas ihmiset mielipiteenne; leikitään et on hahmo, vaikka pelse, joka haluais coldplayn levyn viva la vida mut just nyt ei o massii eli.. (ja kaikki vaihtoehdot siis siinä mielessä et ei osta levyä) mulla on vaihtoehtoina että

a) imuroin sen netistä
b) lainaan kaverilta ja kopsin koneelle
c) lainaan kirjastosta ja kopsin koneelle

mikä näistä on pahin rike ja mikä pienin? miks? miten ipod eroaa c-kasetista?

ja must chris martin on oikeestaan aika sairaan hyvännäkönen..

tai sit oon kuumehuuruissani menny pahaan paikkaan. eiku on se nätti poika.

7 kommenttia

millikan

11.8.2009 09:30

a on lain silmissä se pahin, b ja c ovat aika harmaalla alueella...moraalisesti pitäisin b:tä pienimpänä rikkeenä (itse olen joskus saattanut harrastaa hieman kaikkia noista, painottuen toki silloin niihin vaikeammin saataviin levyihin, ja kun levyjen ostelu muutenkin on yhä varsin aktiivista niin en ota moraalisia paineita aiheesta).

pelsepuuppi

11.8.2009 09:58

nii ku tää just et a on laitonta mut vissiin sit b ja c ok. toisalta mä aina omaatuntoani lepyttelen sillä et mulle onlimet ja torrentit opastanu ja kertonu mun kaveri kuka itse tekee musaa ja saa siitä elantonsa, eli sahaa omaa oksaansa. mut kyl mä paljon ostankin kamaa.

pelsepuuppi

11.8.2009 09:58

ai nii ja ps, mulla ei o millään tavoin hommattu a vielä tuora coldplaytä.

Juksteri

11.8.2009 22:12

Pahimmasta pienimpään rikkeeseen: a, c, b. Perusteluna se, kuinka paljon kopioita syntyy per myyty levy eli kuinka paljon itse musiikin tekijä jää vaille tuloja.

On pitänyt itsekin kirjoittaa tekijänoikeuksien tekopyhyydestä. Nykyään Amazonista voi jo ostaa musiikkia mp3-muodossa, mutta vain jos asuu USA:ssa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa tai Saksassa. Ja EU:ssa kun pitäisi olla kaupan esteet purettu.

pelsepuuppi

11.8.2009 22:22

ja mitään näistä issueista ei ollu ku eletiin c-kasettien aikaa..

joo, sehän se lopulta on se juttu et kuin paljon tekijä saa. teostot ja gramexit tulee ja niillä elää ihan ok edellyttäen et on ollu muutamakin hitti mitkä soinu radiossa. ja toisaalta levytkin kyllä edelleen myy, ainakin suomalaiset, käsittääkseni ihan mukavasti. sit tulee taas madonnat ym. suuret nimet kenen tulot on sen verran reppavat eniveis et muutamat tuhannet imuroidut nettilevyt ei paljoa hetkauta mut sit tule taa moraalinen dilemma et mikä on se raja, et kjuin paljon täytyy olla myyntii ennenku voi hyväl omaltunnol lataa netist. tää on monisyinen ja -teräinen issue. ja onneks mun eklanto ei o siit kiinni.. fit fiu..

mun yks kaveri on jo äärest kauan ollu kova poika ostaan musaa netist, siis juurikin mp3-muodos ja se kundi ei kyl vissii lataa mitään laittomasti (enää nykyään..).

Juksteri

11.8.2009 23:28

Varmaan mp3:sia saa ostaa Suomessakin laillisesti, en sitä epäile. Amazonin tekee hienoksi se, että siellä voi kuunnella pienen pätkän kappaleista. Ei tarvitse ostaa sikaa säkissä. En ole kahlannut netin kauppapaikkoja läpi, ehkä muuallakin kuin Amazonissa voi tehdä samaa. Ylipäätään suomalainen levykauppa, sikäli kun niitä enää on olemassa, on vanhanaikainen, kun kappaleita ei voi kaupassa kuunnella, elleivät ole top20. USA:ssa kävin levykaupassa ja siellä kaikkia myytäviä levyjä pystyi kuuntelemaan näyttämällä levyn viivakoodia kuulokkeen viivakoodinlukijaan.

pelsepuuppi

12.8.2009 08:05

joo siis munkaveri on ostanu itunesista musaa.

musta viel lisäks jännä nähdä miten maailma muuttuu jos ja kun spotify alkaa tekeen yhteistyötä (oliko se nyt sit..) iPhonen kanssa. käytännössähän sit ei tarvis ikinä ostaa musaa.. toisaalta kaveri kuka enemmän asioissa kiinni sano et spotifyssä alkaa kans pikkuhiljaa biisejä katoamaan..

mut toisaalta just toi kans et voi ostaa kappaleen kerrallaan ettei koko albumii esim. ni sehän luo kans paineita artisteille. melkeen joka levyllä on kuitenki herkästi muutamia täytebiisin tuntusia kipaleita. et ostaako niitä sit mp3-muodossa kukaan ja bla bla.. ja samaan aikaan musta musiikkiin kuuluu ehdottomasti se et on se konkreettinen levy olemassa, mieluusti vielä vinyyli..