• pelsepuuppi

olo

koko ajan paranee fiilinki. meinan maata viel hea dagen tänää ja syödä ja nukkuu. huome must tule kissavahti aina ens maanantaihin saakka. ja poikkis tulee kans kulmil torstaina. tulee ihanaa, on saunomist ja telkkarii, hiukan sellast rentoo blöijaamist.

heräsin yöllä ihmeelliseen meteliin, sellaseen tosi raskaaseen j amatalaan. mun piti nousta kattoo mut oli liian heikkona. mä voisin kuvitella et se oli taas rekka ku joutu peruuttamaan lastin kans ylämäkeen ku ei mahtunu sittenkää junasillan alta. sellast tapahtuu paljon täs mun kulmil.

ihana fiilinkiu ku olo paranee. mut silti hiukan sellanen olo et ihanaa vaan maata. tyttökultii lisää. dorothy on niin tyylikäs, varsinki sarjan loppupuolel. tykkään ihan tosi paljon, sellai hiukan miksaus maskuliinisuutta (obviously..) ja feminiinisyttä, japanilaista avantgardee ja rohkeita värejä. dorothyl kaikken kokeellisin puvusto, blanchel klassist lutkailuu ja sophia maammo. koko sarja on muutenki viljalti edellä aikaansa, kauan ennen sinkkuelämää. oon aina jotenki ollu tohkeissaa siitä et 4 vanhaa muijaa muuttaa yhtee ja puhuu seksist taukoomatta. tykkään myös siitä et ne deittailee ihan sikana miehii, kaikki. jopa rose kuka on teoreettisesti se siveä. silti jakanu kalleintaan niin moneen suuntaan. sit tuli miles ja oltii vakkaristi kimpas. vaik miles joutu lähtee ja oli niit mutamii äijii siin välis ni silti taas palattii milesin kaa yhtee.

nyt ku maannu ja kattonu viljalti näitä ni muutamii asioita jääny kaivelee:

1) dorothy joutu meneen naimisii stanin kanssa koska oli raskaana ollessaan 17, tyypit oli naimisis 38 vuotta mutta silti vanhin lapsi oli 29 kun tuli käymään, ja mutamaa vuotta myöhemmin oli nuorentunu kuudel vuodel.

2) blanchel on lapsii vissiin ihan sikana, silti ollaan nähty vaan 2 tytärtä, joista kumpikaan ei o ollu puheväleis blanchen kans

3) blancge rikkaast perheest, ollu aina palvelusväkee ja kaikkee ja georgo oli varakas jannu, silti blanche on aina rahaton kun tulee kriisi ja tarve johonkin remppaan. lisäks blanche käy töis ja saa vuokraa kaikilt kolmelt.

4) blanche on vuokranantaja, eli mun järkeni mukaan olis vastuus jos esim. katto tarvii korjata mut nää mimmit laskee kaiken tasan et yhdes maksetaan.

5) edelleen mus hermostuttaa talon pohjaratkasu, se käytävä, autotalli ja kaikki ku on samas kohtaa..

ja must oli mahtavaa et lopus dorothyst tuli blanchen sukulainen. ja dorothyn hääpuku oli beyond crazy. en oikee hiffaa noit rullii rintojen pääl.

13 kommenttia

peter

11.8.2009 09:15

Golden Girls on ihan ykkönen. Toinen kasarisarja josta tykkään vieläkin ihan älyttömästi on Moonlighting.

pelsepuuppi

11.8.2009 10:00

video ku moonlighting oli kova kova juttu sillo joskus, sitä olsi hauska nähdä.

ritari ässää ku näin tovi sit ni siit oli aika menny ohi enkä saanu oikeen otetta. ja yk smitä haluisin NIIN kovin nähd olis kate&allie. hassuu ettei o netis tai missää kate&alliee mut tyttökultii kyl piisaa..

Juksteri

11.8.2009 22:01

Tuli aikoinaan seurattua ensin Kuplaa ja myöhemmin Tyttökultia. Molemmat sarjat olivat Susan Harrisin kirjoittamia. Koomiset naishahmot tuntuvat jostain syystä hauskemmilta kuin koomiset mieshahmot. Poikkeuksia tietenkin löytyy puolin ja toisin.

pelsepuuppi

11.8.2009 22:27

mulla on kupla jääny hiukan heikommalle huomiolle. se tais tulla joskus uusintakierroksena silllai iltapäöivästä? vuosia sitten siis sekin, tällanen muistikuva olis.

oon nyt kattellu tota golden palacee, eli tyttökultien "jatkoo" ja siinäkin joitain ihan hienoi oivalluksii ja hetkii mut onahn siinä toki aika raskaal kädel kans fiilis et jatketaan nyt jollain tavalla.

naiskoomikot on sellanen.. suomessa ei kovin montaa hyvää ole. ja nyt lähdetään luokittelemaa.. aika herkästi monilla (suomalaisilla) naiskoomikoilla on paha tapa alkaa huutamaan, ihanku vitsit viel hiukan paranis. tai kun vitsit loppuu.. sama kävi myös ab fabis, nelosel ja vitosel oli jo aika ankeeta meininkii mutta volyymi nousi varsinkin eddiellä koko ajan. sinällään hassuu et ab fab lässähti mut french and saunders toimii edelleen uusimmatkin pätkät.

ja kun nyt lähdetään yleistämään ni olisko kans niin et miehet ei uskalla ihan niin herkästi laittaa itseään likoon, et koomisetkin hahmot pelaa liikaa kliseillä?

Juksteri

11.8.2009 23:45

French & Saunders on paras. Sitä seurasin -90-luvulla satelliittikanavilta. Vieläkin tallella vanhoja jaksoja VHS-kaseteilla (elleivät ole jo demagnetoituneet). Ab Fab:han on tavallaan F&S:sin spin-off, koska se perustuu yhteen F&S:n sketsiin. Vähän samanlaista naisenergiaa löytyy tuoreesta Ponille kyytiä -sarjasta eli Smack the Ponysta. Tämä on hyvä näyte toimiston naisten keskinäisestä kilpailusta: http://www.youtube.com/watch?v=C7XR0Arp6jk . Suomalainen huumori on vähän eri sarjassa, ovat tekijät sitten miehiä tai naisia.

Torontosta

12.8.2009 04:08

Maude,aka Dorothy, Bea Arthur oli hieno nainen keskustellessani kun tapasin hanet. Vahiko oli hanen kuolemansa, Myos Betty White lyhyt ujo nainen tuntui mukavalta tavata. Rue tai Estelle en koskaan ole tavannut live.

pelsepuuppi

12.8.2009 08:00

mull aon kans jossai vhs mis f&s mut enimmäksee kattelen netistä klippejä. niitäkin sais ostettua dvd:nä toki mut täytyy tunnustaa et olen hiukan arka ostaan mitään netistä, ekaks ihan sen nettiostot=riski aspektilla mut toisaalta kun en ihan oikeesti tiiä kun välillä puhutaan just dvd:n kohdalla region jutuista et näkyykö mun koneella sit ja näin, kun en vaan tiiä.

smack the pony oli ihan sairaan hyvä, sit muistan sellanen pätkä kun big train, brittisarja kans, ku toimi ja sit mun ihan lempisarja spaced, sitä tuli visii 2 kautta, ja olik se sit viel vaan et 6 jaksoo /kausi.. mut ihan sairaan hauska.

yhdes jaksos olivat kaikki kolme (white, getty ja mcclanahan) rinnakkain ja sisso miten pieniä naisia kaikki.. oikeesti, sangen siroja ja lyhyitä.

millikan

12.8.2009 09:40

Spaced oli pikkuisen ristiriitainen kokemus että ne kaksi kautta oli loistavia mutta kyllä niissä parissa vikassa jaksossa tuli sellainen olo että jos olisi tullut vielä kolmas kausi niin se olisi ollut totaalinen lässähdys...no, ei tullut :)

Regioneista...mun varsinainen DVD-soitin ei osaa muita kuin kakkosregionia (ja sitten tietty niitä nolla-regionin levyjä), mutta tietokoneella voisi katsoa myös muita. Muuten sitten en tietenkään ole mitenkään kauhean pro-nettikauppa...

Golden Palacea en ole nähnyt mutta joo, sanovat tason laskeneen huomattavasti...ja tuota on sanottu Bea Arthurin tv-urasta muutenkin, sillä oli Maudesta ja muistakin tv-sarjoista tapana lopettaa silloin kun suosio ja taso oli vielä korkealla...

Moonlighting kyllä kiinnostaisi nähdä että miten se toimii, ne DVDt on olleet turhan kalliita että olisi tullut investoitua...

pelsepuuppi

12.8.2009 10:06

joo uskon et spaced olis voinu kosahtaa pahasti kolmannel kaude. ab fabin nelonen on jo aika piinaavaa katottavaa, vitoses on ees joitain hetkiä..

luin kans muutamast paikast et bea lähti juurikin kun oli tyttökullat esim huipulla. ihan viisaasti tehty. golden palace ihan ok (kinda..) mut en tiiä onk kirjottajatkin vaihtunu koska ei ollenkaan niin toimivaa läppää ja toimintaa.

Juksteri

12.8.2009 10:10

Torontosta, olen kade. Mistä keskustelitte? Estelle Gettyn kanssa olisi myös voinut olla hauska jutella.

Epäilen, että Moonlighting eli Konnankoukkuja kahdelle ei kestä aikaa, mutta en ole testannut. Joka jakso piti katsoa. Mutta se vähän häiritsi, että jokainen Cybill Shepherdin lähikuva oli kuvattu pehmepiirtosuodattimen läpi, kun taas Bruce Willisin vastaavat kuvat eivät. (Miten tuollainen asia on voinut jäädä vaivaamaan..?)

arkadas

12.8.2009 12:43

tunnustautuu myös Golden Girls faniksi yhdessä puolisonsa kanssa - mikä onkaan hauskempaa kuin katsoa sunnuntaiaamuna aamiaisen / brunssin aikana jakso pari GG:tä (AbFab käy myös) - "tosihomoa", sanoi käly;)

Torontosta

13.8.2009 14:30

Juksteri...Bea oli ravintolassa missa meilla oli jouluparty tyosta, han tuli istuun viereeni. Puhuimme kaikenlaista, hanen ihonsa naytti niin thin,,,oli vedetty niin kirealle. Nauroimme hanen jutuilleen, drinkki hanelle maistui.

pelsepuuppi

15.8.2009 08:28

oon ite samanlainen ku monet, et kattoo ihmist telsus ja kuvittelee et se olis siisti tyyppi oikeestiki. mul aina ollu dorothysta/beasta aika hyvä pössis. kiva kuulla et oli oikeesti hauska ja mukavan sorttinen.

se täytyy kyl sanoo et aika kireeks oli naama laitettu, kuvii kun katso loppukaarteest. betty white aika nuorekas kans ikäisekseen, jos on jotain kohotettu ni aika hyvin, some might say.