• pelsepuuppi

lekuris

mulla oli aikoinaa sellanen möykky poskes. vitun möykyks me sitä kutsuttii kamujen kaa. se oli siis tukkeutunu talirauhanen. se kertaallee leikattii, yleislääkäri terveysasemal otti haltuun tilanteen, rusikoi ja käytti kieltä mitä ei potilaan tarvis kuulla ja lopputulos oli et se tuli takas, suurempana ja kovempana ku koskaan. menin uudellee lääkärii, täl kertaa muuanne, ihan yksityisel. siel mut passitettii platiikkakirurgil (kyllä, pelsen kasvoja on plastiikkakirurgi leikellyt, se selittää hehkuvan ihon, korkeat poskipäät ja jatkuvasti yllättyneen ilmeen) ja se sai sen leikattuu nätisti kokonaan pois. asuin sillo hesas viel ja lähdin siit suoraa hesan junaan. sain sen möykyn mukaan ku pyysin ja säilytin sitä kauan mun työpöydäl siin pirtu(?)liuokses kunnes kaverit sano et se on oksettavaa ja laskin sen vessanpyttyyn. olisin halunnu pitää sil merelliset hautajaiset meren rannal siin ikuisen tulen kupeel mut kukaa ei olis tullu messii. kaikkii työkiirei ja kaikkee.

anyway, nyt mul oli ilmestyny samanlainen mothafukka selkään. tai ei ihan samanlainen, tää pääs tulehtumaan. menin aamul terkkaril ja hän sano vaan et juu selvä tapaus, kutsuu lääkärin ja avataan ja tyhjennetään, desinfioidaan mut ei voileikkaa viel ku tulehdus, et menee hetken aikaa. mulle ei ihan auennu miks lekuri piti pytää paikal. tai tietty, lekureitten arvovaltaahan siin pönkitetään ku pitää odottaa hjerraa paikal tekemää mitätön operaatio, minkä se hoitsu olis saanu oikeesti hoidettuu kauan ennenku lekuri ees tuli paikal. saak lekurit jotain toimenpidelisää palkassaan viel? sekin vois selittää asiaa.. yhtä kaikki, mul nyt hiukan kipee pläönti seläs, en saa saunoo tänää (miks muutenkaa saunoisin..?) ja tammikuun lopus meen leikkauttaan sen koko höskän pois. siel joku kalvo ku pitää kaapii haavan pohjalt ettei uusi. siks se eka terkkarilekuri vissii ryssiski sen operaation..

täl kertaa en saanu möykkyy mykaa koska ei tullu möykkyy, tuli vaan "rakeist talii". schade. katotaa sit tammikuus tuleek kaveri matkas kotii tai ei.
----------------
(edit.) ja nyt suihkunraikkaana ku otin siteen pois ja putsasin ja laitoin uuden voin vaan kysyä viattomalla enkelin äänelläni et mitä vittua mun selälle on tehty? se on NIIN pahan näkönen.. onneks ei ollu tollast jälkee sillon poskes, et ehkä se plastiikkakirurgi oli ihan oikee ratkasu siihen ongelmaan. omg, oikeesti. mitä mun selkäni takan on tänään touhuttu ja millä aseilla?

9 kommenttia

mopsi22

4.12.2009 14:36

Luulen, että lääkärit ovat ammattikuntana aika hyvin onnistuneet monopolisoimaan sen, mitä saavat tehdä (ja siis sen, mitä muut EIVÄT saa tehdä). Voipi olla, että terkkari ois nätisti saanu iteki pois, muttei oo lupaa ku lääkärit manipuloi ammattia :)

Odotan päivää, jolloin opettaja-nimike suojellaan ja me voidaan tehä sama homma, sijaiset veks ja palkat kattoon :P

pelsepuuppi

4.12.2009 15:05

sepä se.. käytännös mun seläs pieni pläntti desinfioitii, puudutettii, tehtii pieni reikä tai ventti ja ihan puristamalla otettiin tälmä ulos, desinfioitii ja laitettii lappu pääl. ja ottaen huomioon et lääkäri puudutti vs. mitä mua on eri hoitsut aikojen saatos piikittäny ni ei o koskaa sattunu noin perkeleesti sattunu neula ja puudutus.. mut siis en usko oikeesti et tapahtu mitään mitä hoitsu EI olis osannu tehdä, luultavasti paremmin. eik ollu jotai metelii kans hetken aikaa sit ettei sairaanhoitajii voi alkaa koulutaa eteenpäin et sais hiukan enemmän valtuuksii? eli käytännös lääkärit älähti vissiin, ettei vaan kukaan kyseenalaista heidän taitoan ja tarpeellisuuttaan. hmm..

mopsi22

4.12.2009 16:08

Toi on semmonen mitä aina välillä kuulee, että lääkärit ei osaa perusjuttuja, kuten pistää neulalla. Varmaankin, koska hoitajat yleensä hoitavat tylsät rutiinit (mutteivat kuitenkaan ilman lääkärin lupaa, herra jesta) :)

pelsepuuppi

4.12.2009 17:49

joo ei missäännimes pitäs alkaa hyppimää silmille.

mut toisaalta hammaslääkärit handlaa sen puudutuksen ihan tosi mahtavasti, ei o koskaa tehny yhtää pahaa, pieni nipsaus vaa ja morjens. tietty ikenet voi olla sangen eri asia ku nahka. tai iho. ja ne ihmiset ku väittää ettei satu hammaslääkäris ja et se puudutus on kamalampaa ku poraaminen on vaa v**moisii valehtelijoit ja herra sebaotin kätyreitä. mein psykanmaikka lukios väitii et oli muka joskus nukahtanu hammaslääkärintuolii ku porattii. en usko.

stellagrrrl

4.12.2009 18:42

ilkeät kielet tiesivät kertoa, että hoitajien laajennuskoulutus kaatui siihen, että laajemmat valtuudet tuovat mukanaan laajemman vastuun, jota sisar hento valkoiset eivät olleet sittenkään valmiita ottamaan. he siis kyllä osaisivat vaikka mitä, mutta jos sattuu niin käymään, että jokin menee pieleen, he eivät halua kantaa vastuuta. too bad.

pelsepuuppi

4.12.2009 20:18

mä en jaksa oikee uskoo et hoitsut ei olis valmiita vastuuseen koska se käsittääkseni tois lisää liksaa kans. hmm.. kinkkinen juttu, onneks en o kumpaakaa sortimenttii. mene ja tiedä, varmaan niitä ilkeitä kielii on ihan molemmin puolin. omal kohdal vaan tänää aloin funssaa et mitä se lekuri teki mitä hoitsu ei olis kyenny (paitsi nosti toimenpidepalkkion..). kun kyse ei kuitenkaa oo esim. kirurgiasta.

Kolmoisritti

4.12.2009 22:36

Varmaan paise. Suihkuta vedellä pari kertaa.

mopsi22

5.12.2009 00:52

Mä meinasin ekalla porauskerralla nukahtaa!

Oli hyvä lääkäri ja sitte sillä oli niin iso maha, että ku tuli siihen nii oli mukavan lämmin ja pehmee tyyny siinä maata, sen maha siis. Ja poras hyvin.

Toisella kerralla yllätysreikä sitte sattuki, että enää en erehdy melkeen nukahtaa ku oon paskasta jäykkänä. Ja otan rokkarin vaatimuksesta puudutuksen piikillä tai nuijalla. Vielä ku sais puudutuksen aina ku Urpilainen puhuu...tai Vanhanenn...tai kukaan Kokoomuksesta :D

pelsepuuppi

5.12.2009 08:25

hoitsu teki monta kertaa mul selväks et EI O PAISE vaik sian paiseen kotihoitoohjeet messii, mut EI O PAISE. sinällää mul on ihan herttasen yhdentekevää mikä se möykky oli kuha se hoidettii pois. tai no, tammikuu lopus hoidetaa sit ihan kokonaa pois. täytyy tänää mennä apteekkii ostaa lisää muutama side et pääsee suihkuu ja suihkuttelee ihan huoletta. mua jäi vaan ihmetyttä et.. tai siis joo ne sano et ne avaa sen ja tyhjentää, mut se jälki ku mul on seläs näyttää enemmänki.. tai on sii stoki avattu en yhtään kiellä, mut on avattu aikakin laajal ja avaral kädel. kreisinessii. mul on yli kahdens sentin ventti seläs ja se vuotaa ku fan.. tai eilen vuosi,tänää en tiiä ku en o viel menny kurkkii sinne taakse.

mul lohkes hammas taannoin ja pääsin sillee akuuttiajalla lekurille ja se oli ihme heebo. ihan pätevä lekurina, puudutti hyvin ja sai homman kuntoo mut se oli vaan outo.. sellanen karaktääri ettei ihna ekana herätä luottamusta.