• pelsepuuppi

gaala

mulon helpottunu olo. just enne itsenäisyyspäivää sain selvitettyy yhtä menneisyyden mokaa ja asia pyyhkästiin pois päiväjärjestyksest, molemmin puolin. katottii tietty linnan juhlat ja oj då miten mun lempityttö sirkkaliisa anttila taas loisti. you can take a girl from sikafarmi but you can't take the sikafarmi out of a girl. muutoin mua sapettaa hirveesti oikeetsi lopultansakin et on nin kova dissaus pääl lehdis ja muutenki. jossai iltikses tai ilta-lehdes se tyyliguru valitti niin ihmeasioist ja jos ihminen puhuu "kaula-aukosta" mun luottamus on heti miinuksel. anyway, ku tehää listaa et linnan pahimmat flopit ni must mennää jotenki heikoil jäil. kuitenki voisin kuvitella et kaik laittaa ittes omast mielestää kovinki näteiks ja menee juhlaval miele ja sit tulee listaa et olipa kauhee ja juhlien rumin. not nice. ja se mimmi disautti sitä kiltti-miestäki (howard jacobs, kuj oikee googlasin) ja sekotti muutamia niin perustavaa laatua olevii luetun/nähdynymmärtämisvirheit et oli vaikee olla ärsyyntymättä. myönnän et martensit oli varmaan etikettivirhe mut siinäpä se oliki mikä osu oikeesee.

oltii syömäs tänää ekaa kertaa varmaa yli 15 vuotaa dennikses. ja ihan jeessi pizza, rucolaa ja herkkusienii ja tomaattii, mut ei kande varmaa seuraavaan 15 vuoteen taas mennä. oli jotenki sillee.. raskaan olonen show. et jos kysytää et pelse käsi sydämel dennis tai trattoria romana ni romana anytime. ja ostin ens vuoden kalenterinku löyty simpsakka ja kliffa musta akateemisest ihan vaan 5,90€ ja i'm rather happy about it. ei sillä et olis mitää hirveest kirjotettavaa tai muistettavaa mut onha se hienoo et on kalenteri.
-----------
sen verta pakko palaa viel eiheese et video ku olis mahtava nähdä ja kuulla vuoden 1991 linnan juhlat ku muotii oli kommentoiams opetusneuvos sanelma vuorre. siin leidis oli kusta ja ytyä.

16 kommenttia

Rokkihomo

7.12.2009 20:59

No kato. Kun on rinnat. Kunnon rinnat. Onpahan sen verran topattu ettei nouse mitään myöhempien aikojen nännihaloota niin kuin Jonna Tervomaa-rukalle joku vuosi sitten...

pelsepuuppi

7.12.2009 21:09

ja must kivasti vanhempi rouva huomioinu ettei o kivan näköst paljaat käsivarret jos viel pintavampi ni laitettu pitsi. mulla on myös ikävä kyllikki virolaista juhlis. siin oli kans hyvinkin oman tyylinsä löytäny ihminen.

mopsi22

7.12.2009 23:51

hmm, tuota...yhdyn näkemyksiisi dissauksesta. Toi keltanen kolttu vaan on noitten pitsien kanssa...oon pro "peittäkää naiset allinne, jos ne sitä kaipaa"-yhdistyksen jäsen, mutta.... ei toivaan oikee. Ilman noita pitsejä?

pelsepuuppi

8.12.2009 06:58

anttila on mun silmis ansainnu kannuksensa jo aikaa sit. must on kiintoisaa sekin et hyvin moni kertoo ite suunnitelleensa puvun tai yhdes ompelijan kanssa. olis kiva päästä joskus kärpäseks katoon kuuntelee miten nää aivoriihet käytännös toimii. et esim. onk se ollu anttila ku on pätyny pitsihihaan tai onk ompelija ehdottanu niit. ihan noin ammatillises mieles. samas mieles must olis kiva olla kuviois mukana ku iälläämpi ja rehevämpi rouva päätyy olkaimettomaan pukuun ja sitä tehdää ja sovitellaa.

stellagrrrl

8.12.2009 10:16

mä olen harvoin ollut samoilla linjoilla ns. virallisten tyyligurujen kanssa noista asuista: nännikohu meni ihan yli hilseen... mutta allit saivat uuden nimen tänä vuonna: tätibolero! musta se on lempeä kuvaus.

denniksen pitsat on...hmm... en sano sittenkään mitään, menee ruokahalu. romana anytime ja mun henk.koht. lisäni taitaa edelleen olla siellä listoilla. jei.

Aboa

8.12.2009 13:32

Mä ajoittain kanssa ihmettelen sitä dissausta. Miettiikö ihmiset jotakin Hollywoodin punaisen maton kävelijöitä vaiko mitä, kun liki jokaisesta iltapuvusta pitää löytää sanottavaa. Ne ihmiset on kutsuttu sinne juhlimaan, ei kävelemään catwalkille. Vai ovatko haukkujan pihlanmarjat happamia, kun pitää päästä ilkeilemään jonkun maaherran vaimon mekosta. Että tuonne tuollainenkin marjakaarina kutsuttu ja ei tuon kummempaa loimea päällensä löytänyt..!

pelsepuuppi

8.12.2009 13:45

mua kans hiukan naurattaa ja jopa itkettää perkele se säätö ja miten lehdistös esim. juhlien jälkeen reagoidaan asioihin kun likimain kaikki on SKANDAALI jos nyt vaikka rouva niinistö juo kahvinsa lusikka kupissa ni so.. sama mua ihmetyttää et nythän anna erikson sai kuraa niskaan kun oli hiin halvan oloinen puku, et oliko ostettu halpahallin alelaarista ja toisaalla taivastellaan miten kamala aon kun on köyhiä ja tällaseen laitetaan rahaa ja yhteiskunta maksaa ja järkyttävää. ja silti kaikki katsoo.

mä oon ihan kartalla siin dissaukses et olis kiva nähdä ihmisten päällä oikesti omaan tyyliin ja kroppaan (iät ja muut huomioiden) sopiva ja tyylikäs puku. ja ehkä kaikkein olennaisinta must olis se et sen puvun pitäis istua, varsunkin jos on teetetty ihan ompelijalla ja mittojen mukaan sen puvun pitää istua.

sit taas muoti ja tyyli ym. asiat on niin sillee.. kaikil on mielipide ja se on must laajemminkin nykyaikainen ilmiö tavallaan et on jotenkin cool ola kyyninen ja vittumainen ja arvostella toisii. (kylläpä pelse lähti syviin vesiin..)

stellagrrrl

8.12.2009 14:24

toisaalta uskoisin, että arvostelun taustalla on vain halu olla ilkeä kerran vuodessa – lupa nälviä ns. eliittiä paikassa, jossa kuka tahansa uskaltaa ja aiheesta, josta kukaan ei voi naputtaa takaisin. eli makuasioista.

mutta samoin kuin pelse, mä kyllä ymmärrän disautuksen sen suhteen, että linnan juhlissa niin hirveästi näkee ihmisiä täysin väärin istuvissa puvuissa – teetetyissä sellaisissa. viime vuoden pääpahe (eli sopivien alusvaatteiden puuttuminen mekkojen alta) ei tänä vuonna pistänyt niinkään silmään, mutta kyllä se kainalotissien määrä oli taas ihan omaa luokkaansa. samoin mua järkytti huonosti istuvien frakkien määrä. jokaiselle keholle löytyy sopiva ja kaunistava juhla-asu, eikä sellaisen löytäminen ole edes hirveän hankalaa.

toisaalta mua risoo sekin, että ihmiset jotka kovaan ääneen eivät pidä vaatteita tai muotia tärkeinä kommentoivat joko pukuja (tyyliin tämä on ainoa hetki vuodessa, kun jokainen on muotiasiantuntija) tai sitten kommentoijia, joita pukeutuminen aidosti kiinnostaa. jeesustelua molemmat. mun mielestä oli hersyvää lukea stylisti-ystävien kommentteja esim. facebookissa, koska niissä tartuttiin sellaisiin asioihin, jotka eivät tyylitavikselle varmasti aukea – juhlapukeutuminen suomalaisena ilmiönä on ihan oikea keskustelunaihe, vaikka kriittinen sävy saakin joidenkin pikku siilinpiikit pystyyn.

pelsepuuppi

8.12.2009 15:10

joo siin on toki kans toi aspekti et rahvas sa nillittää riistäjiään.

ja mun silmiin ja korvaan on tarttunu kans toi mist stella sano et miesten pukeutuminen, frakki mikä istuu päin.. well, peresetä. mut viel huvittavampaa oli tavallaan se ettei niihin kukaan kommentaattori oikeen reagoinu, vaik olis monessakin kohtaa huomauttaa miten paljon se liivi sa ja kuuluu näkyä frakin alta. se et on itel jonkun verran eri ote niihin pukuihin ja yleensäki muotiin ja vaatetuksen ava tietty sen verran enemmän (kaiketi..) et istuvuuden issuet näkee (ehkä..) herkemmin tai niihin reagoi eri tavoin ku asiaan vähemmän vihkiytyny. ja joo, se mikä mua hämää on naisten alusvaatteet ihan siin mielessä et omal kokemuksel niit löytyy kans kaikil vartaloille ja niil pystyy kroppaa ja sen muotoja hyvinkin paljon hienosäätämään ja ihan ilman korsettei ja tukisukkahousuja.

mun silmiin näyttää kans pahalta se et olkaimettomas puvus ei tunne oloaan kotosaks eli turvalliseks mikä tekee valmiis vaattees juurikin ne tuplatissit lopulta. mut nää kaikki on enemmänki sitä oman kropan ja istuvuuden säätelyä. eihän se hyvin tuettu ja oiken kokonen olkaimeton mihinkään pääse putoomaan, mut jos se silt tuntuu ja sitä arastelee kande miettii olkaimia, ihan sillee vilpittömäsi.

mopsi22

8.12.2009 22:40

Koko tilaisuus tai ehkä sen televisiointi on todella outo kansallinen rituaali. Miksi ihmeessä tuijotamme jonkin juhlan televisiointia?

No joo, tulee teeveestä jääkiekkoakin, että silviisii...

Nälviminen on aina terapeuttista, ei sitä kai muuten Euroviisujakaan katsottaisi?!

Itse en osaa katsoa puvun istumista niin hienovaraisella silmällä kuin alaan vihkiytyneet, mutta kyllähän sen näkee viithyykö ihminen asussaan ja sen, kun jotain jostain pursuaa vähän yli. Miesten frakit eivät pistäneet niin pahasti silmään liiveineen kuin joskus aikaisemmin. Ehkä johtuu siitä, että koko tilaisuutta ei tervejärkinen jaksa katsoa ;P

pelsepuuppi

9.12.2009 08:37

onhan se huvittavaa tavallaa et "koko kansa" kokoontuu kattoon juhlia. siis tavallaan. toisaalta se taas ei o koska onhan se ihan hyvin juurtunu ihmisten mieliin et se on osa itsenäisyyspäivää, et kattellaa. ja tietty se arvostelu kuuluu asiaan mut se et onk se arvostelu sit aina ihan.. tai siis se dissaus mua hiukan riepoo jos ollaan valmiita repelemään alas kaikki ihan vaan sen vittuilun vuoks, mut sekin suotakoon. komppaan kans stellaa siin et jos ei vaatteet ja/tai muoti kiinnosta ni silti siin vaihees monilt löytyy se erehtymätön vaisto ja tieto kun show alkaa. must kans hiukan.. noh, hupaisaa tehdä siit mitään numeroo, jos ei kiinnosta ni en usko kenenkään siit loukkaantuvan..

itel noi juhlat on tietty suuri höjdare enkä missais niit mistää hinnast. toki sitä kritiikkii tulee mein sohvaraadilta samoin ku muualtaki mut huomasin kyl sen et aika paljon enemmä noteerattii just niit huonosti istuvii pukui ja frakkei ku vaan kaiken järjetönt rumuutta.

se mikä mua oikeesti kiinnostas tietää ja jotenki just tää kärpäsenä katos et kun tehdään tilauspukuu ja sitä sovitetaa ni kuin paljon se asiakas vaan määrittelee et tää on jees ja toisaalta jos on ammatti-ihminen tekees sitä ni miten antaa ammattiylpeys periks päästää huonosti istuva puku liikkeel tai onk se sit vaan sitä et ei näe itekää? ja sit voidaa pohtii sitä ammatti-aspektii uudemman kerran.

sen verran paljon oon luuhannu eri paikois miesten ja naisten vaatteiden kans et suomalaisilla on (rankka ylseistys) aika.. sanoisko paljon opittavaa vaatteiden oikeest istuvuudest, ihan alkaen miesten puvuista ja sen oman oikeen koon tietämisest.

mopsi22

10.12.2009 10:28

Mitä tulee arvosteluun, pukujen siis, niin ite katon vaan oikeestaan sitä, että mikä mun mielestä vaa o kiva kaikin tavoin sen suuremmin eritellen mitään muuta.

Kansallisasuja kohtaan mulla on angsti. Ne on rumia ja tyhmiä ja vaikka ois kuin hienoo kansallishistoriaa jnejne. takana, nii en sitte tiä...en vaan tykkää pätkääkää...

Miksi pääministerillä on niin paljon prenikoita frakin taskussa?!

pelsepuuppi

10.12.2009 12:37

toi kansallispuku on aina sellanen hiuka hastava. muakaan ne ei ihan hirveest sillee pöyhäse, paitti nyt oli jollan lapin jampalla ihan sairaan mageet (nahka)byydsat sullottuna hiukan verrakkaan kengän sisää, siin oli sit yläosana rentoo takkii tai pusakkaa. samantyyppinen asu oli jollain toiselki jannul hetken ääst mut ei istunu niin kivasti. mä en o koskaa oikee intoutunu myöskää kansallispuvuist vaik niitten historia ja kehitys kuulukans tietty koulutuksee ja opintoihin, ja toisaalta ne on tavallaan kertomaa nimenomaan kansan pukeutumisest, ei niinkään muodin joka on enemmä tai vähemmä ollu varattu aina yläluokil.

kansallispukuhan on sillee ihan juhlapuku, varsinki täysin oikeen puettuna ja asustettuna, korvaa miehil frakin ja sen mukasesti määrittelee naisen pukeutumisen (mikä must hassuu sinällää et miesten juhlapukeutuminen mikä loppupeleis käsittää mustan puvun eri versioina jyrkästi kärjistäen aukase sen naisten pukeutumiskoodin mis on kuus staa miljoonaa eri nyanssii sit edes) ja siks sit taas pisti silmään juurikin se sama mimmi ku puhu kaula-aukosta ja frakin yläosast kiltin kanssa kommentoi kans kuinka kansallispuku ei oikeen juhlaan sovi. toki kaikki saa kommentoida ja olla mitä mieltä tahansa, se ei riipu ammatist tai perehtyneisydest et tykkääk tai ei, mut jos esiintyy jotenki "muodin ammattilaisena" ja sen roolin kautta kommentoi ni olis must pienin edellytys et oikeesti handlais sen oman alueensa.

Kolmoisritti

10.12.2009 21:19

Joo mut tuo Anttila on esimerkki ihmisestä, joka ei sit osaa hävetä mitään. Tuollainen jättiruho.

Must hyvä puku oli M. Guzeninalla.

Jos kerta on olemassa pukuetiketti, niin must ne martensit olis saanu jättää linnan eteiseen. Saappaat pois ja ukko sukkasilleen et ois hävenny. Jos oikein muistan ni niil Martenseilla ja kengännauhojen väreillä viestitetään omia seksuaalisia mieltymyksiä. Voin muistaa väärin.

pelsepuuppi

11.12.2009 07:02

mulkans kolahti guzeninan puku, simppeli ja vahvast henki 30-luvun glamourii. samaa henkee oli jutta urpilaisen puvus mut valitettavasti siin oli hiukan se et jutan kroppa ei o ihan parhaimmillaan siin mallis. anttila on .. anttila. ja ei, en usko et häpeä tai itsekritiikki kuuluu anttilan elämän peruspilareihin.

mul kans hämärä fiilis et nauhojen väril oli merkityst martenseis, ja kans kaikui et seksuaalisiin taipumuksiin. mäkääm en ihan vältsyy lämmenny niil maihareil mut silti pidän niit pienempänä kämmiä ku esim. veltto virtasen asua mikä on joka vuos likimain alusta loppuun kokonaan etiketin vastanen. veltto virtanen on mulle muutenki mysteeri, eik se o ollu eduskunnas jo jonkun aikaa?

Kolmoisritti

11.12.2009 21:45

Veltto V on mennyt hattunsa kans jopa saunaan, kun häpeää kaljuuttaan. Se on ollu jonkinlainen psykologinen valmentaja aikoinaan.