• Splenetic

Muutamaksi kuukaudeksi töihin ulkopaikkakunnalle?

Kävin tässä männä viikolla uraohjauksessa, jossa minulle ehdotettiin että hakisin harjoittelupaikkaa erääseen valtion lafkaan. Mielenkiintoiseltahan se kuvauksensa perusteella kuulostaa, mutta. Se on Helsingissä.

Jos nyt unohdetaan toistaiseksi matkustusinhoni, miten tällainen käytännössä toimisi. Siis logistiikka. Siis se, että pitäisi kustantaa kahta asuntoa samaan aikaan.

Koska kyseessä on harjoittelupaikka, siitä saatava palkka on pieni. Katsoin piruuttani Vuokraovesta Kallion vuokria ja totesin, etteivät ne olekaan niin korkeita kuin olen Helsingin vuokrien olettanut aina olevan. Nämä tietenkään eivät ole oikeasti vaihtoehtoja asumiselle: ne ovat pidempiaikaisille vuokralaisille tarkoitettuja. Joten mistä löytäisi muutamaksi kuukaudeksi asuinpaikan, mieluiten sellaisen joka olisi oma tilani lukkojen takana. Sitten olisi tietysti elinkustannukset (jotka sentään olisivat vain yksinkertaiset) sekä muut härpäkkeet, metrokortti sun muut.

Mikä idea loppujen lopuksi olisi mennä toiselle paikkakunnalle kesäksi töihin, jos koko palkka menisi pelkkien kahden asunnon vuokrien maksamiseen ja itse elämiseen pitäisi ottaa lainaa?