Puutarhaunelmia


Loma alkoi

...pitkä kuuma kesä. Oiken hirvittää, missä kunnossa kukkamaat ovat puolentoista poissaoloviikon jäljiltä. Kuten aina mökille lähtiessä (huomenissa) oven pielessä odottaa kassitolkulla kaikkea istutettavaa. Mulla muuten (Apoptoosi) se Uvularia kukkii -saas nähdä selviääkö talvesta. Istutusta odottaa heidinkukka, kivikkosuopayrttiä, tähtililjaa ja vaikka mitä. Ostin tänään muutaman vesimelonin taimen ....hih heijaa. Tässä taas kiiresimmät uutiset. Onko mitää hyvi ostospaikkoja ehdottaa. Lomamatka pohjoista kohti odottaa. Ajattelin ainakin käydä Hirvensalmen taimistolla, Tommolan tilalla ja Särkän perennataimistolla. Muita ehdotuksia?


Löytö

Luin juuri JP:n blogia. Onne tammesta ja plataanista! Itsekin tein eilen löydön. Olin hoitamassa eilen töiden jälkeen muutaman asian ja päätin mennä kävelemään läpi pari taimimyymälää ja olla ehdottomasti ostamatta mitään. Melkein onnistuin, mutta sitten eteen osui kivikkotohvelikukan (Calceolaria biflora) taimia, isoja, reheviä ja täynnä kukkia. Hintakin oli vain 3,5. Oli pakko ostaa. Olin hankkinut kyseisen kukan siemeniä pari vuotta sitten, mutta ne ovat vielä kylvämättä :-). Kallat pukkaavat vahvaa versoa ja messuilta ostamani hapsijukan "ruoto" on alkanut tehdä uusia lehtiä. Kylvin maissin siemenet pari päivää sitten ja nyt jo ensimmäiset tulossa ylös, kiitettävän nopeaa toimintaa. Olen tänävuonna päättänyt tehdä maissiPELLON, eli taimiruukkuja on yhteensä 50. :-)

P.S laitan kuvan tohvelikukasta kunhan ehdin. Ai niin Sleepygay kyseli "Oman" puutarhayhdistyksen perustamisesta! Mitäs mieltä olisitte pojat (ja tytötkin :-)Laiska

Kiirettä on pitänyt, enkä ole oikein jaksanut blogata. Kasveja tuli taas hankittua/saatua muutamia. Olin vapaapäivänäni käymässä Hämeenlinnassa ja pakotin ystäväni viemään minut Terolan taimitarhalle. Heiniä jäi sieltä käteen. Ostin mm. palmusaraa, isosiniheinää ja mammuttiheinää ja kirjokastikkaa. Ai niin ja huiskunauhusta. Joku voi pitää sitä rikkaruohona, mutta minusta se on hauska. Lisäksi sain ystävältäni kotkanakileijaa, etelänkevätesikkoa, vanhaa keltaista (tavallista) päivänliljaa, pääskynkukkaa, talonpoikaispionia (sitä kerrottua punaista) taatankurjenmiekkaa ja pienen alun kivikkokurjenmiekkaa... Nuokin kun taas kaivaa maalla penkkeihin :-)

Mihin muut ovat tuhlanneet rahojaan?

Mites JP kasvien siirto uudelle torpalle sujuu. Apoptoosi? Ransu? Muut?


Ranskan kuvia

Tässä -vihdoin- hieman Ranskan kuvia. Oli niin vaikea valita vain yhtä, siksi laitoin muutaman, jotta saatte edes kalpean aavistuksen, millaista siellä oli. Ai niin, kaikki kuvat ovat siin Monet´n puutarhasta Givernyn kylästä. Kolme alinta ovat yleiskuvia talon ympäristöstä (musta tuo aidaksi leikattu omenapuu oli hauska, tahtoo sellaisen), ja ylin puutarhakuvista on se kuuluisa lummelampi, josta hän maalasi tunnetuimmat työnsä. Kevät oli sielläkin aikaisemmassa, kuin yleensä. Kaupunki oli täynnä kukkivia koristekirsikoita ja muuta kivaa. Näyttipä Suomi karulta sen matkan jälkeen. Onneksi messut pehmensivät hieman maanpinnalle tömähdystä. Niin ja sen verran homo olen, että oli pakko käydä Editin haudalla tirauttamassa pari kyyneltä. Ah, poikavuosina tuli kuunneltua Piafin levyt melkein puhki. Onko olemassa yhtään homoa, joka ei voi sietää Piafia? No te nuorimmat tuskin tiedätte edes kuka hän on. Tosin kuolihan hän jo ennen minunkin syntymääni.